GarageBand 2.2 brengt Alchemy-synthesizer naar iOS

4 reacties

Naast Logic Pro X 10.3 met Touch Bar-ondersteuning heeft Apple ook Garagaband voor iOS bijgewerkt naar versie 2.2. Deze update brengt de Alchemy-synthesizer, die al langer op de Mac beschikbaar is, naar iOS en verbetert talloze andere zaken.

Alchemy is een favoriet onder Logic-gebruikers en komt nu met een collectie van meer dan 150 door Apple ontworpen patches naar iOS. Er zijn diverse genres, waaronder EDM, hiphop, indie, rock, pop en nog veel meer.

Video: Alchemy-synthesizer op iPad

Makkelijker opnemen

Muziek opnemen in GarageBand voor iOS is nu ook makkelijker dankzij de mogelijkheid om meerdere audiotakes op te nemen, om daarna de beste te selecteren. De app bevat ook een nieuwe Audio Recorder waarmee gebruikers met een tikje stemgeluiden kunnen afspelen en de beschikking hebben over studio-effecten als pitch-correctie, vervorming en vertraging.

Ervaren gebruikers die nog meer controle over mixes willen, kunnen gebruikmaken van een nieuwe verzameling geavanceerde tools voor het verwerken van audio. Denk aan een Visuele EQ en de mogelijkheid om effecten van Audio Unit-plug-ins van derden te gebruiken voor een uitgebreid, creatief geluidsontwerp.

De nieuwe Audio Recorder in GarageBand voor iOS.
De nieuwe Audio Recorder in GarageBand voor iOS.

Tot slot bevat de app een nieuw ontworpen geluidsbrowser waarmee je sneller naar Touch-instrumenten zoekt om precies het juiste geluid te vinden.