Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 21 januari 2017

‘FaceTime-groepsbellen in iOS 11’

Met Skype, Google Hangouts en zelfs Facebook Messenger kan het al, maar een groepsgesprek voeren behoort niet tot de mogelijkheden van FaceTime. Deze veelgevraagde functie komt mogelijk later dit jaar naar iOS en macOS.

Apple zou werken aan een functie voor groepsgesprekken via FaceTime en deze tegelijk met iOS 11 willen activeren. Dat claimt de Israëlische site The Verifier op basis van bronnen binnen Apple.

Het zou mogelijk worden om met maximaal 5 deelnemers tegelijk een video- of audiogesprek te voeren en groepsbellen is naar verluidt een onderdeel van een grote social-update die naar iMessage en FaceTime komt. Met effecten, stickers en apps zette Apple in iOS 10 al de eerste stap naar een modernere chatdienst die zich beter kan meten met apps als Snapchat.

iOS 11 zal tijdens WWDC 2017 in juni onthuld worden, waarna de definitieve versie in september beschikbaar is. We adviseren een flinke korrel zout bij het consumeren van dit gerucht, want The Verifier is een relatief onbekende bron die nog geen track record opgebouwd heeft.

Reageer op artikel:
‘FaceTime-groepsbellen in iOS 11’
Sluiten