Emoji-makers overwegen roodharige variant

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Volgende week wordt de toekomst van de roodharige emoji besproken op de Apple Campus. Apple heeft zelf weinig van doen met deze beslissing, het bedrijf biedt de Unicode-commissie, die verantwoordelijk is voor nieuwe Emoji, slechts een vergaderruimte aan.

Hoewel slechts 1 of 2 procent van de mensen wereldwijd roodharig is, wordt er serieus over roodharige emoji gedacht. Deze zouden in 2018 kunnen verschijnen in een volgende update van de Unicode-standaard.
redmoji-wide
Er wordt nog nagedacht over verschillende implementaties. Van een simpele extra haarkleur bij de gezicht-emoji (??) tot het aanbieden van een extra variant van alle emoji die een mens voorstellen, zoals een roodharige politievrouw (?‍♀️).

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje gek, maar niet als je de fundamentele ontwikkeling van emoji gedachten houdt. Emoji zijn niet alleen populairder dan ooit, ze zijn ook aanzienlijk geëvolueerd. Op moderne apparaten zijn de kleine afbeeldingen soms verbazend gedetailleerd en een steeds belangrijker onderdeel van gesprekken. Waarom dan geen emoji voor de 183 miljoen roodharige mensen op aarde?

emoji-red-0991
Mock-up: Apple / Emojipedia – Klik/tap voor groter.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  tjerk

  Yes!!!

 • Profielfoto
  imathijs

  WOWWW YESS!!!

 • Profielfoto
  Usain

  Een ginger neger?

 • Profielfoto
  koen

  Goed nieuws voor @zora-la-rousse (y)

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik heb oranje schaamhaar, telt dat ook?

 • Profielfoto
  App69

  Een ginger neger?

  ???

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik ken maar drie emoji:

  :);):(

  En meer zijn er ook niet nodig.

 • Profielfoto
  SvS

  Goed nieuws voor @zora-la-rousse (y)

  Is ze hier nog actief dan? Ik heb die naam in geen jaren voorbij zien komen.
  En wat n geneuzel. Wanneer komt er een filter of aanpassingsmogelijkheid, om reeks de voor ons onbruikbare emoij’s te kunnen verwijderen.

 • Profielfoto
  iMachia

  Een commissie die moet vergaderen over een icoontje met rood haar.

  De wereld is ècht af. The Donald is niet meer nodig…..