Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 januari 2017

Emoji-makers overwegen roodharige variant

Volgende week wordt de toekomst van de roodharige emoji besproken op de Apple Campus. Apple heeft zelf weinig van doen met deze beslissing, het bedrijf biedt de Unicode-commissie, die verantwoordelijk is voor nieuwe Emoji, slechts een vergaderruimte aan.

Hoewel slechts 1 of 2 procent van de mensen wereldwijd roodharig is, wordt er serieus over roodharige emoji gedacht. Deze zouden in 2018 kunnen verschijnen in een volgende update van de Unicode-standaard.

Er wordt nog nagedacht over verschillende implementaties. Van een simpele extra haarkleur bij de gezicht-emoji (??) tot het aanbieden van een extra variant van alle emoji die een mens voorstellen, zoals een roodharige politievrouw (?‍♀️).

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje gek, maar niet als je de fundamentele ontwikkeling van emoji gedachten houdt. Emoji zijn niet alleen populairder dan ooit, ze zijn ook aanzienlijk geëvolueerd. Op moderne apparaten zijn de kleine afbeeldingen soms verbazend gedetailleerd en een steeds belangrijker onderdeel van gesprekken. Waarom dan geen emoji voor de 183 miljoen roodharige mensen op aarde?

Mock-up: Apple / Emojipedia – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Emoji-makers overwegen roodharige variant
Sluiten