Emoji-bug laat ieder iOS-apparaat crashen

9 reacties

Zo nu en dan wordt een bug in iOS ontdekt die iPhones en iPads volledig laat vastlopen, crashen en na een paar minuten opnieuw opstarten. Een nieuwe bug met de regenboog- en vlag-emoji legt zowel iOS 10.1 als iOS 10.2 tijdelijk lam.

iOS 10.0 en 10.1 kunnen vastlopen door simpelweg een bericht met de tekst “?️‍0?” te sturen. iOS 10.2 gaat hier beter mee om, maar kan door het sturen van een contact met de emoji nog steeds vastlopen.

Regenboogvlag en iOS 10.0 en 10.1

In iOS 10.2 introduceerde Apple een aantal nieuwe emoji, waaronder de regenboogvlag. Intern is dit een combinatie van de witte vlag en regenboog. Deze worden samen de regenboogvlag. Omdat iOS 10.1 deze emoji nog niet heeft, resulteert het sturen van de combinatie met wat unicode-code in een vastloper. Zelf testen? Klik op iOS hier om een bericht met de emoji en code te sturen. Het kopiëren en plakken van “?️‍0?” is niet genoeg.
crasher-001

Crash door sturen vCard iOS 10.2

iOS 10.2 crasht niet na het ontvangen van de emoji, maar bevriest wel bij het ontvangen van een vCard (contactpersoon) met daarin de emoji-combinatie veelvuldig in het naamveld. Een vCard met daarin de emoji-combinatie ingevuld is op deze pagina te downloaden. Om ervoor te zorgen dat je eigen iOS-apparaat niet vastloopt bij het versturen, dien je het bestand eerst in iCloud Drive op te slaan en via daar te verzenden. In onderstaande video wordt het geheel toegelicht.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Als ik op ‘hier’ klik, crasht de OMT app.

 • Profielfoto
  Shmoo

  De OMT server crasht ook wel eens, in de avonduurtjes.:angel:

 • Profielfoto
  freewel

  Ik heb het net even geprobeerd

 • Profielfoto
  freewel

  Ik heb het net even geprobeerd, alleen nu kan ik mijn messages app niet meer starten

 • Profielfoto
  Shyos

  Ik heb het net even geprobeerd, alleen nu kan ik mijn messages app niet meer starten

  Domoor!

 • Profielfoto
  AT024

  Gebeurt niks

 • Profielfoto
  Ed B.

  Ik heb deze niet geprobeerd maar mijn iPhone 7 is nu al vaker vastgelopen dan al mijn vorige iPhones bij elkaar. Vaak i.c.m. de camera maar regelmatig spontaan ook compleet bevroren/zwart scherm. Hoor het van meer gebruikers – zal dus wel een iOS issue zijn. Harde reboot is de enige oplossing.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb het een aantal keren geprobeerd
  Send by IPad 4 With IOS 10.2.1 public beta 4

  Niets aan de hand, mijn iPad functioneerd nog steeds normaal

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Volg deze youtuber al een tijdje (Ik ben trouwens wel blij dat jullie eens niets slecht zeggen over EverythingApplepro;-) ).

  Had dit filmpje eerder deze week al gezien, is inderdaad eens leuk om je kameraden beet te nemen, het zorgt idd voor een vastloper maar je moet hem dan weer rebooten. Maar als ik het goed onthouden heb was dat niet genoeg. Hoe dan ook, EverythingApplepro komt wel vaker met dit soort dingen. Ik hoop dat Apple dit snel oplost ook, want leuk is het niet als je dit bericht krijgt, je hoeft het zelf niet te openen en je messenger app loopt al vast…