Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 januari 2017

Eindeloze ruimte: Dropbox introduceert Smart Sync

Dropbox heeft ‘Project Infinite‘, dat het vorig jaar aankondigde, omgezet in realiteit met Smart Sync. Deze functie maakt het lokaal synchroniseren van bestanden optioneel. Handig voor gebruikers met een kleine SSD, maar een grote Dropbox.

Smart Sync laat gebruikers bestanden uit Dropbox lokaal bewerken zonder deze vooraf te synchroniseren naar de harde schijf. De functie wordt allereerst naar zakelijke klanten met macOS of Windows uitgerold.

Concreet betekent dit wanneer je Dropbox in Finder of Windows Verkenner opent, je ook direct toegang hebt tot bestanden die niet gesynchroniseerd zijn. Deze zijn te herkennen aan het grijze cloud-icoon en kunnen net als andere bestanden bewerkt worden in alle applicaties alsof het lokale bestanden zijn. Ze nemen voor het bewerken echter geen ruimte in op je harde schijf. Anders gezegd: Dropbox gedraagt zich als een netwerk-share met een lokale cache.

Smart Sync kan per map of bestand in en uit worden geschakeld en werkt op Windows en macOS. Wij hopen op een snelle introductie naar alle Dropbox-accounts, voorlopig kunnen zakelijke gebruikers met Smart Sync aan de slag.

Smart Sync is compatibel met macOS en Windows.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindeloze ruimte: Dropbox introduceert Smart Sync
Sluiten