Eindeloze ruimte: Dropbox introduceert Smart Sync

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Dropbox heeft ‘Project Infinite‘, dat het vorig jaar aankondigde, omgezet in realiteit met Smart Sync. Deze functie maakt het lokaal synchroniseren van bestanden optioneel. Handig voor gebruikers met een kleine SSD, maar een grote Dropbox.

Smart Sync laat gebruikers bestanden uit Dropbox lokaal bewerken zonder deze vooraf te synchroniseren naar de harde schijf. De functie wordt allereerst naar zakelijke klanten met macOS of Windows uitgerold.

Concreet betekent dit wanneer je Dropbox in Finder of Windows Verkenner opent, je ook direct toegang hebt tot bestanden die niet gesynchroniseerd zijn. Deze zijn te herkennen aan het grijze cloud-icoon en kunnen net als andere bestanden bewerkt worden in alle applicaties alsof het lokale bestanden zijn. Ze nemen voor het bewerken echter geen ruimte in op je harde schijf. Anders gezegd: Dropbox gedraagt zich als een netwerk-share met een lokale cache.

Smart Sync kan per map of bestand in en uit worden geschakeld en werkt op Windows en macOS. Wij hopen op een snelle introductie naar alle Dropbox-accounts, voorlopig kunnen zakelijke gebruikers met Smart Sync aan de slag.

smart-sync-right-click
Smart Sync is compatibel met macOS en Windows.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Wel jammer dat de Smart Sync optie alleen voor Dropbox Business klanten is en niet voor Dropbox Pro gebruikers. Hopelijk komt deze functionaliteit dit jaar ook nog naar de Pro abonnementen.

  Btw, Dropbox heeft als SaaS bedrijf (Software as a Service) het snelste ooit een miljard omzet geboekt. Ze doen blijkbaar iets heel erg goed daar bij Dropbox.:smile:

 • Profielfoto
  NapO

  Omzet zegt niks….wat houden ze er aan over? ik heb liever 1000 euro omzet en 995 eu winst…dan 10 miljand omzet en 20 miljard kosten….

 • Profielfoto
  Targaryen

  Fantastisch! Ik kijk uit naar een implementatie van deze functie op de andere producten van Dropbox.