iOS 10.3 beta 1: Find My AirPods, Apple File System en meer

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Een dag na de release van iOS 10.2.1 is de eerste beta van iOS 10.3 beschikbaar voor ontwikkelaars. Vaak grijpt Apple x.3-versies van iOS aan om veel nieuwe functies te. Zo bracht iOS 9.3 Night Shift, iPad-accounts voor onderwijs en beveiligde notities.

Ook in iOS 10.3 vele vernieuwingen, zoals Find My AirPods, een functie om je AirPods op te sporen. Daarnaast maakt Apple de overstap naar APFS, de afkorting voor het Apple File System. Er is meer! Een overzicht:

Find My AirPods

Bezitters van AirPods hoeven kunnen op hulp van hun iPhone rekenen bij het vinden van hun draadloze oortjes. De app Find my iPhone toont nu ook de locatie van AirPods en het is mogelijk om een geluid af te spelen om de oortjes te vinden.

ios103airpods-001
Klik/tap voor groter.

Instellingen met vernieuwde indeling

Het Instellingen-menu heeft een nieuwe indeling en toont vanaf nu bovenaan een profiel waar je direct je Apple ID kunt bekijken en wijzigen. Ook bevat het snelkoppelingen naar iCloud-instellingen en toont alle apparaten die aan je Apple ID gekoppeld zijn.

instellingen-profiel
Klik/tap voor groter.

Apple File System

Tijdens WWDC 2016 onthulde Apple zijn eigen bestandssysteem APFS (Apple File System)¬†dat voor¬†een snellere en effici√ęntere werking van alle Apple-apparaten moet zorgen. Na het installeren van de iOS 10.3-beta wordt een¬†iOS-apparaat¬†automatisch naar APFS omgezet. Apple adviseert een back-up te maken voor het installeren van de beta¬†(Zie ook ‚Üí Apple’s nieuwe bestandssysteem in begrijpelijke taal)

Podcasts-app met Widget

De Podcasts-app van Apple heeft een widget gekregen. Eenmaal geactiveerd toont deze een lijst podcast-abonnementen en dient als een snelkoppeling naar de meest recente aflevering van iedere show. Het afspelen begint na een tik op het artwork onmiddellijk, zelf wanneer de iPhone vergrendeld is. Bij een video-podcast wordt de app wel geopend.

podcast-widget-ios-103
Klik/tap voor groter.

Vragen om en reageren op reviews

Veel ontwikkelaars hebben in hun app een pop-up ingebouwd die vraagt om de app te beoordelen. In iOS 10.3 komt Apple met een standaard-component voor deze popups, zodat deze voor gebruikers consistenter zijn. Ook krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om op reviews in de App Store te reageren. Dit laatste komt zowel naar iOS als macOS.

Kaarten-app: weerbericht voor je bestemming

Bij het plannen van een route is het nu mogelijk om het weerbericht voor je bestemming te zien. In iOS 10.3 wordt in de linkerhoek een klein weer-icoon getoond. Door hier stevig op te drukken (3D Touch) zie je het weerbericht voor zes uur vooruit.

weerkaarten103
Klik/tap voor groter.

En verder…

Er volgen ongetwijfeld meer kleine nieuwigheden. We zullen dit artikel bijwerken zodra we deze vinden. Zelf iets gespot? Laat het weten in een reactie op dit bericht of mail redactie@onemorething.nl

 • Siri¬†kan integreren met apps om de status van facturen te checken.
 • HomeKit ondersteunt programmeerbare lichtschakelaars.
 • CarPlay krijgt een nieuwe snelkoppeling naar recent gebruikte apps.
 • Apple Maps geeft in de auto (CarPlay) locaties van oplaadstations voor elektrische auto’s weer.
 • Siri kan ook ritten met taxidiensten voor een tijdstip in¬†de toekomst plannen.

Publieke beta volgt later

iOS 10.3 is op moment van schrijven alleen als betaversie voor ontwikkelaars beschikbaar. Volgende week volgt waarschijnlijk een publieke beta. De definitieve release wordt in maart verwacht.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Neal Bader

  weerberichten op een bepaalde locatie was al beschikbaar in de kaarten app. je hoeft maar naar een locatie te gaan in kaarten, en het weer komt op dezelfde manier tevoorschijn

 • Profielfoto
  Niels

  Damn, nog steeds geen dark mode:twisted:

 • Profielfoto
  Jessevanp

  Volgens mij is de unlock-animatie ook ietsje veranderd?

 • Profielfoto
  jordi99

  Weer geen extra landen voor QuickType, dus ook geen Nederlands:(
  Geen apple pay nieuws.. iOS11 dan maar?

 • Profielfoto
  gipsman

  weergeeft ?

 • Profielfoto
  Lennart Raemaekers

  Zie dat je nu Live Photo als achtergrond kan instellen. Was dit in 10.2 al mogelijk?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De irritante bug in Apple Maps, die ervoor zorgt dat zo’n beetje de helft van de gesproken richtingaanwijzingen nutteloze extra woorden bevat is na zo’n 5 updates nog steeds niet gefixed. Hoe kan het dat daarover heen gekeken wordt?!

 • Profielfoto
  boo-lee

  en weergeeft het alle apparaten

  “en geeft het alle apparaten weer”;)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dank. In de haast gisteravond waren er wat kromme zinnen in het artikel geslopen. Heb er nu van gemaakt “en toont alle apparaten die aan je Apple ID gekoppeld zijn.”

 • Profielfoto
  Shmoo

  Apple File System

  .
  Elke keer als ik dit lees dan denk ik stiekem aan Finder op iOS in een lekker zonnetje op het strand in Florida met uitzicht op meisjes in bikini die aan het proberen te volleyballen zijn.:heart:

  Twee zinnen verder schrik ik dan weer wakker omdat mijn Apple Watch geluid maakt en aangeeft dan het weer tijd is voor de ademhalingstest.:nerd:

  Fuck

 • Profielfoto
  HJ

  Off topic:

  https://www.trainjelongen.nl/medisch/threshold-imt—pep/

  Met dit apparaatje kun je je longspieren trainen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nice, heb je ook nog iets tegen jeuk op je nagels?;!