Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 januari 2017

‘Dit jaar meer RAM en Kaby Lake-chip in MacBook’

2017 moet een aantal technische upgrades en prijsverlagingen naar Apple’s MacBook-lijn brengen, aldus een nota van de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Zowel de 12-inch MacBook als MacBook Pro worden aangepast. Er volgt naar verluidt ook een prijsverlaging.

De 12-inch MacBook kreeg als eerste MacBook een Intel Skylake-chip en ook dit jaar zou de kleinste MacBook in april een Kaby Lake-chip krijgen. De limiet van 8 RAM-geheugen wordt naar verluidt verhoogd naar 16GB.

De MacBook Pro volgt volgens Kuo in het derde of vierde kwartaal en krijgt ook een Kaby Lake-chip. Apple zou geluisterd hebben naar de klachten van veeleisende gebruikers en werk maken van 32GB RAM voor de 15-inch MacBook Pro met Touch Bar. Hiervoor moet Apple door nogal wat hoepels springen, omdat het afhankelijk is van Intel (Zie → MacBook Pro: Intel beperkt Apple tot 16GB RAM).

Volgens de analist, die zich baseert op binnen Apple’s leveranciersketen, verkoopt de MacBook Pro met Touch Bar boven verwachting en is de productie­capaciteit met 50% verhoogd. De 13-ich MacBook Pro zonder Touch Bar zou minder goed verkopen en daarom plant Apple naar verluidt een prijsverlaging. Dit moet de MacBook Pro zonder Touch Bar ook weer aantrekkelijk maken voor de onderwijsmarkt. De computer heeft een vanaf-prijs van € 1699, terwijl de MacBook Air vanaf € 1099 verkrijgbaar is.

Eerder schreven we al dat Kaby Lake-chips geen grote verbeteringen brengen. De chips zijn maximaal 10 procent sneller dan Skylake. De grafische prestaties gaan er het meest op vooruit. Tot slot brengt de Skylake-opvolger USB-C 3.1 van de 2e generatie, dat zorgt voor twee keer snellere overdrachtssnelheden (Zie → Kaby Lake: Intel’s volgende chipgeneratie biedt weinig voordelen)

(Bron: AppleInsider & MacRumors)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Dit jaar meer RAM en Kaby Lake-chip in MacBook’
Sluiten