Claire
Claire Nieuws 11 januari 2017

CES 2017: De 5 interessantste producten voor Apple-gebruikers

Terwijl Apple een beetje lijkt te slapen, was het vorige week in Las Vegas smullen tijdens één van de grotere technologiebeurzen: CES (Consumer Electronics Show) 2017. Veel bedrijven presenteerden hun vernieuwende, grappige en bijzondere producten.

Tijdens CES zie je wat er speelt in technologie-land en wat je straks kunt verwachten in de huiskamers. Wij hebben de voor Apple-gebruikers interessante producten en trends op een rij gezet.

USB-C komt met flinke stappen dichterbij

Een duidelijke trend op de CES van dit jaar is USB-C. Apple leek zijn tijd ver vooruit door de nieuwste MacBooks uit te rusten met enkel deze aansluiting, maar de rest van de industrie volgt met grote passen.

Naast een Asus-laptop met enkel USB-C poorten en diverse USB-C compatible schermen en sticks viel ons de HyperDrive Hub van Hyper op. Het blokje, wat naadloos aansluit op het design van de nieuwe MacBook Pro, zet de 2 USB-C poorten om in 7 poorten met 5 verschillende aansluitingen. Na aansluiten van de hub kun je apparaten met HDMI, USB 3.1, MicroSD/SD, USB-C en Thunderbolt 3 koppelen aan je MacBook Pro.

Duidelijk is dat USB-C snel de nieuwe standaard zal worden. Iedereen met een 12″ MacBook of nieuwe MacBook Pro hoeft zich dus niet lang meer te storen aan ingewikkelde (en dure) adapter constructies.

Klik/tap voor groter.

BACtrack Skyn: Apple Watch bandje dat levens redt

Wereldwijd is bijna 6% van de sterftecijfers te danken aan alcoholmisbruik en de gevolgen daarvan. Reden voor BACtrack om, naast haar slimme blaastesten, het BACtrack Skyn polsbandje te ontwikkelen wat constant het alcoholpromillage in je bloed kan meten. Hiermee willen het bedrijf meer inzicht geven in je alcoholgebruik en eventuele ongelukken voorkomen.

Artsen kunnen veel met de data van zo’n bandje. Het is bijvoorbeeld veel betrouwbaarder dan blaastesten. In het dagelijks leven zou je kunnen denken aan een alarm wat aangeeft dat je moet stoppen met drinken om nog in de auto te kunnen stappen zonder brokken te maken. Handig is dat er naast het standalone polsbandje van BACtrack, ook een bandje is wat je kunt gebruiken met je Apple Watch. De innovatieve band moet nog dit jaar op de markt komen.

Klik/tap voor groter.

Betrouwbaar netwerk met Velop van Linksys

De Time Capsule achtige Velop-routers van Linksys vallen dit jaar ook op. Nu Apple gestopt lijkt te zijn met de productie van haar gebruikersvriendelijke routers ontstaat er binnenkort een gat. Iets waar deze routers precies in lijken te passen.

De Linksys routers ondersteunen de laatste technologieën en zijn op te stellen in een zogenaamde Mesh-opstelling. Hierbij vormen meerdere apparaten een netwerk dat zichzelf automatisch herstelt als ergens een verbinding verbroken wordt. Hierdoor is het netwerk heel betrouwbaar. De routers kunnen onder andere worden ingesteld via een iPad of iPhone. Vanaf 15 januari zijn de routers in bundels van één, twee of drie routers te koop vanaf € 249.

Klik/tap voor groter.

Ontmoet Kuri: de vriendelijke robot

Stiekem hoop ik nog dat Apple in 2017 met iets heel bijzonders komt. Een auto, bril, robot of gewoon een hele gave Mac. Toen ik Kuri zag dacht ik meteen: dit had de robot van Apple kunnen zijn. De invloed van voormalig Pixar animatoren is duidelijk zichtbaar en het is de eerste robot die er naar mijn idee uitziet als iets wat je echt in je huis zou willen hebben.

Kuri is niet ontwikkeld om je huis aan te sturen, maar vooral om taken in en om het huis te voltooien. De robot kan bijvoorbeeld het huis in de gaten houden door middel van een camera en sensoren die controleren of alles zich op de juiste plek bevindt. Door de ingebouwde gezichtsherkenning kan Kuri aangeven wie er wel/niet thuis zijn of binnen komen wandelen. Al met al wordt Kuri omschreven als “schattig” en “een prettige huisgenoot”.

High-end gamen gaat de lucht in

Al langer zijn soft- en hardware ontwikkelaars bezig met het naar de cloud brengen van high-end games. Hiermee zou het mogelijk worden om relatief zware spellen te draaien op eenvoudige hardware. Macs waren eigenlijk nooit geschikt voor gameing, maar met deze technieken zou dit wel eens kunnen gaan veranderen.

Nvidia werkt al langer aan de cloudstreamingdienst GeForce Now die deze toekomstmuziek realiteit moet maken. Op de CES had Nvidia een stand waar je GeForce Now kon uitproberen. De reacties zijn tot nu toe veelbelovend.

UPDATE: CES 2018

Zoeken naar een CES uit 2017 is wellicht wat achterhaald. Dit evenement wordt jaarlijks gehouden. Heb je die van 2018 nou gemist? Bekijk dan ons dossier en breng jezelf weer compleet op de hoogte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CES 2017: De 5 interessantste producten voor Apple-gebruikers
Sluiten