Backblaze komt met groepsaccounts voor bedrijf of gezin

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Backblaze is een bekende naam onder Mac-gebruikers, het Amerikaanse bedrijf biedt al jaren voor 5 dollar per maand (of $50 per jaar) onbeperkte backups voor een Mac of PC aan. Het aanbod is nu uitgebreid met groepsaccounts voor bedrijven of gezinnen.

De formule blijft hetzelfde: automatische backups voor $ 5 per Mac of PC. Dit wordt aangevuld met een console voor het beheer van meerdere computers. Er is ook een dienst voor het backuppen van een NAS of server.

Het aanbod zal vooral kleine bedrijven en gezinnen of families aanspreken. De nieuwe console stelt beheerders in staat om backups van verschillende computers te monitoren, extra backups te plannen en individuele bestanden te herstellen. Backblaze maakt standaard een reservekopie van alles op de computers, inclusief aangesloten externe harde schijven.

bb-console-001
Group Management in de nieuwe console – Klik/tap voor groter.

Backblaze Business kan ook nuttig zijn voor iedereen die de ICT-beheerder voor zijn familie of gezin is. Zo kun je op afstand checken of de backups bij je oma of ouders nog worden gemaakt. Naast het abonnement voor individuele computers is er sinds enige tijd ook B2 Cloud Storage voor servers of NAS. Hier geen onbeperkte opslag voor $ 5 dollar per maand, maar 5 dollar per terabyte.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Apple zou dit ook al lang moeten doen
  Foto’s, c

 • Profielfoto
  steveb

  Contacts, AppStore , …..
  Zou heel handig kunnen worden
  iCloud bijvoorbeeld als ik nu 50gb wil delen met mijn kinderen.

 • Profielfoto
  Brims

  Ik back de familie bij jottacloud.com

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee joh dit is straks alleen nog interessant voor een heel klein groepje mensen. Mensen die nu ook al met externe HD’s in hun auto door het dorp crossen richting (schoon)familie om ze daar te verstoppen in de kelder of op zolder mocht de pleuris uitbreken.

  Je Mac zal in de toekomst hetzelfde gaan backuppen (in de cloud) als je iPhone en iPad op dit moment doen. De eerste stappen zijn al gezet in OS Sierra met die Documents in de Cloud functie. Zodra je gaat wennen aan het idee dat je bestanden in de cloud staan en dat je die gewoon vanuit daar kunt openen en bewerken op je computer dan zijn ze veilig. Het is gewoon een akelig gevoel dat je geen backup meer maakt wanneer je 200 jaar hebt lopen slepen met externe HD’s zoals een metselaar een relatie heeft opgebouwd met bakstenen.

  Het enige wat Apple vooral moet doen is zorgen dat hun iCloud Drive volwassen wordt zodat het de speelgoed-status verliest. En ja, ergens tussen de 10 en 25GB opslag gratis aanbieden is geen overbodige luxe. Daarna mogen ze van mij opties toevoegen zodat je gaat betalen per volume. Ik denk dan aan 1,- per 100GB of 8,- per 1TB welke je dan zelf per maand kunt managen zodat je eenvoudig mee kunt goeien met je content.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  En wanneer denk je dat iCloud volwassen gaat zijn Shmoo? Binnen 25 jaar of zo?
  Ik heb net m’n 3e jaar Backblaze betaald. RAW files van meer dan 15 jaar digitale fotografie staan veilig in ’t dubbel. Ben heel benieuwd wat 4.6 TB bij Apple zou kosten…
  Ze willen alles tegelijk doen in Cupertino, en het gaat voor de 2e maal volledig de mist in. Ik verlaat stilletjes aan het focus-loze schip. Ik betaal niet langer premium prijzen voor software die in geen enkele update meer bug-vrij is. Dat was jaren geleden de reden dat ik overgestapt ben, maar dat is niet langer zinvol zoals ze nu bezig zijn!