Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 januari 2017

Backblaze komt met groepsaccounts voor bedrijf of gezin

Backblaze is een bekende naam onder Mac-gebruikers, het Amerikaanse bedrijf biedt al jaren voor 5 dollar per maand (of $50 per jaar) onbeperkte backups voor een Mac of PC aan. Het aanbod is nu uitgebreid met groepsaccounts voor bedrijven of gezinnen.

De formule blijft hetzelfde: automatische backups voor $ 5 per Mac of PC. Dit wordt aangevuld met een console voor het beheer van meerdere computers. Er is ook een dienst voor het backuppen van een NAS of server.

Het aanbod zal vooral kleine bedrijven en gezinnen of families aanspreken. De nieuwe console stelt beheerders in staat om backups van verschillende computers te monitoren, extra backups te plannen en individuele bestanden te herstellen. Backblaze maakt standaard een reservekopie van alles op de computers, inclusief aangesloten externe harde schijven.

Group Management in de nieuwe console – Klik/tap voor groter.

Backblaze Business kan ook nuttig zijn voor iedereen die de ICT-beheerder voor zijn familie of gezin is. Zo kun je op afstand checken of de backups bij je oma of ouders nog worden gemaakt. Naast het abonnement voor individuele computers is er sinds enige tijd ook B2 Cloud Storage voor servers of NAS. Hier geen onbeperkte opslag voor $ 5 dollar per maand, maar 5 dollar per terabyte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Backblaze komt met groepsaccounts voor bedrijf of gezin
Sluiten