Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 16 januari 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Apple verbetert water­dicht­heid volgende iPhone’

Met de iPhone 7 zette Apple de eerste stap naar een waterproof iPhone. De iPhone 7 kan tegen een spatje en kleine onderdompeling, maar niet tegen lang onder water. De iPhone 7s (of wordt het een iPhone 8?) die in september komt, zou daar wel tegen kunnen.

Insiders melden de The Korea Herald gaat Apple voor een IP68-bestendig­heids­norm. Wat wil zeggen dat het toestel minimaal 30 minuten op een diepte van maximaal 1,5 meter onder water bruikbaar blijft.

Van dompeldicht naar waterdicht

De iPhone 7 heeft officieel een IP67-bestendigheidsnorm. Wat wil zeggen dat het toestel ‘dompeldicht’ is en de spat‑, water‑ en stofbestendigheid na verloop van tijd af kan nemen als gevolg normale slijtage. Volgens de Herald, die een exclusief interview met “industrie-insiders” aanhaalt, is de verbeterde waterdicht een van de vele “drastische upgrades” die de iPhone dit jaar krijgt.

Waterdichtheid staat sinds kort hoog op de agenda bij Apple. De eerste Apple Watch was -net als de iPhone 7- dompeldicht, maar met de Apple Watch 2 werd de stap naar zwemproof tot maximaal 50 meter onder water gemaakt.

iPhone 7s of iPhone 8

De iPhone bestaat dit jaar 10 jaar en naar volgens sommige geruchten komt Apple met een complet nieuwe ‘iPhone 8’ die net als de iPhone 4 een stalen frame heeft. Andere geruchten spreken van een ‘iPhone 7s’ met hetzelfde uiterlijk als de iPhone 7 en voornamelijk interne verbeteringen zoals een 3D-camera en een gebogen OLED-scherm. Het laatste lijkt ons logisch, maar in september weten we het zeker. Dan wordt de nieuwe iPhone onthuld.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple verbetert water­dicht­heid volgende iPhone’
Sluiten