‘Apple verbetert water­dicht­heid volgende iPhone’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Met de iPhone 7 zette Apple de eerste stap naar een waterproof iPhone. De iPhone 7 kan tegen een spatje en kleine onderdompeling, maar niet tegen lang onder water. De iPhone 7s (of wordt het een iPhone 8?) die in september komt, zou daar wel tegen kunnen.

Insiders melden de The Korea Herald gaat Apple voor een IP68-bestendig­heids­norm. Wat wil zeggen dat het toestel minimaal 30 minuten op een diepte van maximaal 1,5 meter onder water bruikbaar blijft.

Van dompeldicht naar waterdicht

De iPhone 7 heeft officieel een IP67-bestendigheidsnorm. Wat wil zeggen dat het toestel ‘dompeldicht’ is en de spat‑, water‑ en stofbestendigheid na verloop van tijd af kan nemen als gevolg normale slijtage. Volgens de Herald, die een exclusief interview met “industrie-insiders” aanhaalt, is de verbeterde waterdicht een van de vele “drastische upgrades” die de iPhone dit jaar krijgt.

Waterdichtheid staat sinds kort hoog op de agenda bij Apple. De eerste Apple Watch was -net als de iPhone 7- dompeldicht, maar met de Apple Watch 2 werd de stap naar zwemproof tot maximaal 50 meter onder water gemaakt.
watch2-zwemmen-16x9

iPhone 7s of iPhone 8

De iPhone bestaat dit jaar 10 jaar en naar volgens sommige geruchten komt Apple met een complet nieuwe ‘iPhone 8’ die net als de iPhone 4 een stalen frame heeft. Andere geruchten spreken van een ‘iPhone 7s’ met hetzelfde uiterlijk als de iPhone 7 en voornamelijk interne verbeteringen zoals een 3D-camera en een gebogen OLED-scherm. Het laatste lijkt ons logisch, maar in september weten we het zeker. Dan wordt de nieuwe iPhone onthuld.

 

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  Uiteindelijk neemt Apple alle features van de concurrent wel over. Ze hebben alleen wat tijd nodig!

 • Profielfoto
  knekkie

  Het zou wat zijn als Apple niks verbeterd in de volgende iPhone.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Tjonge….. een half uur je iPhone een halve meter dieper onder water dan nu… Wat een verbetering #NOT !!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Eindelijk kan ik tenminste onder de douche bellen.

 • Profielfoto
  Niels

  Bij diverse YouTube-tests (https://www.youtube.com/watch?v=K05cTPeFfyM) is al gebleken dat de IP67-certificering van Apple een conservatieve waarde is, daar deze zelfs beter presteert als de IP68 van Samsung.

  Ik zou dus niet al te veel achter deze ‘upgrade’ zoeken en het zou me niet verbazen dat het naast kleine verbeteringen vooral marketing technisch als IP68 wordt uitgebracht. Al zorgt Apple er natuurlijk wel voor dat ze zeker zijn van deze waterdichtheid, zodat ze straks niet met een #watergate:lol::shock: zitten

 • Profielfoto
  Niels

  Eindelijk kan ik tenminste onder de douche bellen.

  Hahahaha, ‘bellen’ onder de douche… We weten wel beter hoor Shmoo ;-);-)

  Nee, ik heb liever m’n chick dan m’n iPhone onder de douche

 • Profielfoto
  Shmoo

  Die tweevoeter van jouw, dat is echt geen chick hoor..;-)

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik wil niet bereikbaar zijn onder de douch. Ik kijk wel uit met al die hackers.

  Ik hou het bij een goed glas wijn in bad met een geïllustreerd boekje. Ofgekort geil.;-)

  Ik denk dat de nieuwste generatie iPhone er uit komt te zien als een GoPro met een extra case er om heen. Hoe wil je anders de gevoelige electronica beschermen tegen het zoute water van de Noordzee? Ik ben benieuwd.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @iMac Lover: ik dacht dat zulke boekjes in het digitale tijdperk wel flink achterhaald waren?:lol:

 • Profielfoto
  polansky

  Poeh poeh – innovatie ten top…

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ja, klopt. Heb de iBag al gespot bij de testgroep. Werkt perfect.