Apple TV: grotere apps, minder laadschermen

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Wie een grote game of app op de Apple TV opent, valt het meteen op: laadschermen. Na ieder level moet nieuwe content gedownload worden. Dat komt omdat apps en games op de Apple TV maximaal 200mb groot mogen zijn. Nu komt daar verandering in.

Apple heeft aangekondigd dat apps en games voortaan 4GB groot mogen zijn. Dit stelt makers van games en video-apps in staat om meer content bij de initiële download te bundelen en minder achteraf te downloaden.

Minder onderbrekingen

Vooral gebruikers met een trage internetverbinding zullen het positieve effect merken. Hoewel het downloaden van een app of game langer duurt, wordt het gebruik minder onderbroken door laadschermen. Ontwikkelaars die niet genoeg aan 4GB hebben, kunnen tot 20GB aan additionele content op Apple’s servers opslaan.
apple-tv-loading-laadscherm
De Apple TV is leverbaar met 32 en 64GB opslag en tvOS balanceert deze zelf. Apps en games dienen modulair opgebouwd te zijn. In geval van ruimte tekort kan het systeem zo levels van een game die je lang niet meer hebt gespeeld verwijderen. Waarschijnlijk installeren tvOS-gebruikers minders apps dan verwacht, waardoor Apple de teugels wat kan laten vieren.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Eindelijk… De Apple TV is zo’n beetje het enige product dat Apple verkoopt waar gewoon veel te veel geheugen in zit. Terwijl ze normaal superzuinig zijn met opslag.

  Ik geloof dat ik amper 2 GB vol heb en toch een spelletje of 10 op de Apple TV heb staan.

  Nu moeten ze nog WebKit toestaan en dan kan het echte ontwikkelen beginnen.

 • Profielfoto
  SvS

  Ja mooi. ‘N Beetje laat van Apple, maar hopelijk geven bekende games-developers hier gehoor aan.

 • Profielfoto
  knekkie

  Of is het een counter move voor de Nintendo Switch die vanaf maart veel Apple TV’s zal vervangen als Game en multimedia apparaat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee joh.. Een Apple TV koop je niet om te gamen maar als handige gadget in je reeds bestaande Apple workflow en waar je dan ook een spelletje op kunt spelen, grappig maar het is niet de essentie.
  Niemand gaat een Apple TV kopen zonder andere Apple producten in huis. Zoals de kans ook klein is dat mensen zonder passie voor Nintendo een Switch zullen kopen.

  Het zijn beide leuke dingetjes voor hele specifieke groepen mensen.