Apple sluit zich aan bij collectief voor kunstmatige intelligentie

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Apple heeft zich aangesloten bij een collectief voor onderzoek naar en de verbetering van kunstmatige intelligentie, het zogenoemde Partnership on AI. De iPhone-maker gaat hierdoor direct met Amazon, Facebook, IBM, Google en Microsoft samenwerken.

Tom Gruber, die bij Apple de ontwikkeling van Siri overziet, krijgt een plaats in het bestuur van het collectief dat in september van 2016 werd gestart door onder andere Google en Facebook.

Apple is laatkomer

Met de lancering van Siri in 2011 was Apple vroeg met een virtuele assistent op basis van kunstmatige intelligentie, maar binnen het Partnership on AI is Apple een laatkomer. Hoewel de iPhone-maker zich pas maanden na de oprichting aansluit, wordt Apple een founding partner. De cultuur van geheimhouding binnen het bedrijf uit Cupertino speelde ongetwijfeld mee.

Door een open houding kan Apple makkelijker het beste talent in de industrie van Artifical Intelligence en Machine Leaning aantrekken. Onderzoekers willen vrij kunnen publiceren en van elkaars bevindingen leren. Iets dat het collectief mogelijk maakt.

siri-great
Knipoog…

Partnership on AI is niet alleen een organisatie waar onderzoek gedeeld kan worden, het moet ook deĀ kennis van het grote publiek over kunstmatige intelligentie vergrotenĀ enĀ regels voor goed gebruik van de techniek opstellen. De organisatie heeft ook als doel dialoog over de technieken en wat die betekenen voor de samenleving te faciliteren.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Dydefox

    Snel op naar de verdere ontwikkeling van AI met de inachtneming van de Asimov regels.