‘Apple Pencil 2 naast nieuwe iPad in maart’

Door: Raymon Mens - 16 reacties

De Apple Pencil kwam in november 2015 samen met de iPad Pro op de markt. In maart zien we naar verluidt een vernieuwde variant, samen met een aantal nieuwe iPads. Dat melden Aziatische bronnen op basis van informatie uit Apple’s toeleveringsketen.

Er gaan al langer speculaties over meer toepassingen voor de Apple Pencil. Zoals in notities, mail of Safari. Extra sensoren kunnen geavanceerde brushes of een gum mogelijk maken. Iets dat Apple al gepatenteerd heeft.

Een mogelijke verbetering die ons handig lijkt: magnetische bevestiging aan de iPad. De nieuwe Apple Pencil zou in maart naast een drietal nieuwe iPads aangekondigd worden.

pencil2-001
Mock-up van de Apple Pencil 2.

Maart lijkt een iPad- en Mac-feestje te worden. Eerdere geruchten spraken over twee nieuwe iPad Pro-varianten in 10,5 en 12,9-inch. Daarnaast zou Apple een nieuwe 9.7-inch ‘instap’ iPad onthullen die geen ondersteuning voor de Apple Pencil of Smart Keyboard heeft. Op het gebied van de Mac verwachten we in ieder geval een vernieuwde iMac. (Om verder te lezen → 10,5-inch: het juiste formaat voor de nieuwe iPad Pro)

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Een gum op de pencil en een krachtige magneet om aan je iPad te bevestigen zou fijn zijn voor illustrators die de iPad gebruiken.

  Twee programmeerbare knoppen zijn ook welkom. Een elegantere manier van opladen van de Pencil zou ook mooi zijn. Kinetisch terwijl je hem gebruikt of simpel magnetisch aan de zijkant van de iPad Pro hebt rusten bijvoorbeeld.

  Maar dat zit waarschijnlijk pas in de pencil 3

 • Profielfoto
  Jesper

  Hoe zit het eigenlijk met de ontwikkelingen van Metal? Het zou o.a. Adobe programma’s enorm versnellen hebben ze gezegd, maar ik heb hier al een tijd niets meer over gehoord.

 • Profielfoto
  Shmoo

  De persoon die dit mockup doosje heeft gemaakt begrijpt het volgens mij niet zo goed. Dat doosje kan duzend maal kleiner en compacter. Zoiets zou Apple nooit uitbrengen, dan heb je een bijna randloos design op je iPad en dan krijg je een opbergdoosje met 4cm rand naast de pen. Sure.

 • Profielfoto
  tomc

  @shmoo

  Misschien wordt het wel een oplaaddoosje/dockingstation voor de pencil.
  Dan moet je je iPad niet meer naar een pingpongpallet transformeren

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dan nog. Het laden van zo’n Apple Pencil gaat nergens over.

  Als er een batterij in die case wilt stoppen dan hoeft deze nooit veel breder dan de pen zelf te zijn, de batterij in de pen zelf is niet eens de volledige lengte van de pen dus als je de tweede batterij 30% langer en 10% dikker zou maken dan wordt de batterij nooit groter dan de pen zelf is en heb je weel veel meer power in de case dan in de pen zelf.

  Deze mockup is gemaakt door alleen maar naar het doosje van de AirPods te kijken en dan iets vergelijkbaars te willen maken met dezelfde plek aan de bovenkant. Niet echt geweldig dus.

 • Profielfoto
  SvS

  Tjonge… jonge, dat men zich druk kan maken om een mòck-up van ’n enthousiaste photoshop-hobbyist.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @shmoo

  Misschien wordt het wel een oplaaddoosje/dockingstation voor de pencil.
  Dan moet je je iPad niet meer naar een pingpongpallet transformeren

  Ben het hier wel met Tomc eens eigenlijk, toen ik het doosje zag moest ik ook meteen aan de airpods denken en dacht dus ook meteen, aha, een doosje waarin de pencil zal laden. Uiteindelijk is het idd maar een Mock-up, de meeste gaan er altijd van uit dat het iets in die trend zou worden. En om eerlijk te zijn, ik vind die doos nu ook niet zo lelijk en helemaal niet zo breed als je bedenkt dat het de pencil zou kunnen opladen. We leven nog (net niet) in een wereld waar alles “micro” klein is. Hoe graag we dat soms ook willen voor bepaalde hardware;-)

  Wat betreft nieuwe hardware:

  Nieuwe Mac Pro/ iMac / Mac Mini AUB.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk niet dat er zo’n doosje zal komen. En natuurlijk is dit doosje in het voorbeeld al geweldig vanuit ons perspectief maar daar doen ze bij Apple natuurlijk niets mee. Apple doet vooral wat zij belangrijk vinden en de ‘klachten’ die ik veel lees is gaan vooral over het feit dat de pen vaak door de tas zwerft, ergens op de bodem.

  De AirPods zitten in een doosje omdat het er twee zijn die bij elkaar gehouden moeten worden en die AirPods kun je overal inzetten. Bij je iPhone, Apple Watch, iPad of Mac. De AirPods zijn dus veel meer ‘standalone’ dan een Apple Pencil.

  De Appel Pencil hoort bij de iPad en je kunt hem ook nergens anders inzetten dus ik denk dat er veel meer iets zal komen in de trend van een magneet op de zijkant van je iPad + pen, mogelijk i.c.m een Smart Cover en dan tegelijkertijd draadloos laden zoals de Apple Watch en AirPods ook doen. Via een magneetje dat content maakt doe je opladen.

  Ik denk dus dat de batterij in je iPad gaat zorgen voor het laden van de Apple Pencil en niet nog een extra batterij aan de buitenkant van het concept. Het enige verschil zal zijn dat je hem niet meer in de Lightning poort hoeft te prikken maar gewoon tegen de zijkant plakken of in je Smart Cover steken. Zoiets denk ik dat we gaan zien.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Als je het doosje net zo klein maakt als de pencil zelf ben je hem alsnog steeds kwijt (ik wel tenminste). Ik heb nu een redelijk grote case voor mijn pencil met daarin het kabeltje en adaptertje + reserve puntjes. Grote voordeel is dat ik deze case makkelijk kan terugvinden onder een stapel papieren die er vaak bovenop verzeild raakt.

  Maar inductieladen en een gumfunctie lijken mij zeer welkom! Alleen een magneetje zou wel erg mager zijn. Ben benieuwd wat er gaat komen.

 • Profielfoto
  midas

  Dat t ding toch niet werkt op de touchpad van een MacBook is toch belachelijk

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat is daar belachelijk aan? Kermis komt normaal eens per jaar naar je toe, dat stop je niet in je computer.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Deze hele pencil is gewoon een rip-off van de surface van Microsoft. Die hadden hem al en SJ zag er nooit wat in. Geen stylus voor de iphone en ipad. Microsoft laat zien dat het wel degelijk werkt. Apple kopieert weer eens van andere…

 • Profielfoto
  Dydefox

  Houdt het dan nooit op?!?!? Ik blijf investeren..

 • Profielfoto
  Spinozo

  Apple producten kopen is geen investeren maar consumeren

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik denk niet dat er zo’n doosje zal komen. En natuurlijk is dit doosje in het voorbeeld al geweldig vanuit ons perspectief maar daar doen ze bij Apple natuurlijk niets mee. Apple doet vooral wat zij belangrijk vinden en de ‘klachten’ die ik veel lees is gaan vooral over het feit dat de pen vaak door de tas zwerft, ergens op de bodem.

  De AirPods zitten in een doosje omdat het er twee zijn die bij elkaar gehouden moeten worden en die AirPods kun je overal inzetten. Bij je iPhone, Apple Watch, iPad of Mac. De AirPods zijn dus veel meer ‘standalone’ dan een Apple Pencil.

  De Appel Pencil hoort bij de iPad en je kunt hem ook nergens anders inzetten dus ik denk dat er veel meer iets zal komen in de trend van een magneet op de zijkant van je iPad + pen, mogelijk i.c.m een Smart Cover en dan tegelijkertijd draadloos laden zoals de Apple Watch en AirPods ook doen. Via een magneetje dat content maakt doe je opladen.

  Ik denk dus dat de batterij in je iPad gaat zorgen voor het laden van de Apple Pencil en niet nog een extra batterij aan de buitenkant van het concept. Het enige verschil zal zijn dat je hem niet meer in de Lightning poort hoeft te prikken maar gewoon tegen de zijkant plakken of in je Smart Cover steken. Zoiets denk ik dat we gaan zien.

  Qua oplossing is dit uiteraard eleganter:-)

  We zullen zien, ik ben eigenlijk wel benieuwd. Vraag me ook af of die gum er nou wel degelijk komt…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Deze hele pencil is gewoon een rip-off van de surface van Microsoft. Die hadden hem al en SJ zag er nooit wat in. Geen stylus voor de iphone en ipad. Microsoft laat zien dat het wel degelijk werkt. Apple kopieert weer eens van andere…

  Ale, nog zo ene, voor de zoveelste keer. Apple had het over het BEDIENEN van de INTERFACE. Niet over een stylus om te werken met Apps, ik vraag mij af hoe jij een illustrator bv ziet tekenen? Man toch. En ja Apple kopieert wel eens, net zoals MS dat wel eens doet en zoveel andere. SO WHAT man, als het maar werkt.

  @Spinozo Wat doe jij eigenlijk op dit forum? Als je het niet voor Apple producten hebt wat kom je hier dan doen? Als je toch vind dat Apple producten geen investering zijn?