Apple-ontwerper Matt Casebolt naar Tesla

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Matt Casebolt, de ontwerper die mede-verantwoordelijk was voor de MacBook Pro met Touch Bar, de eerste MacBook Air en Mac Pro, is overgestapt naar Tesla. Hij bekleedt daar sinds december de functie van Senior Director Engineering, Closures & Mechanisms.

Casebolt is het tweede Apple-kopstuk dat naar Tesla overstapt. Onlangs ging Chris Lattner, de grondlegger van Apple’s programmeer­taal Swift, als chef autopilot-software bij het bedrijf van Elon Musk aan de slag.

Tien jaar bij Apple

Casebolt werd in 2007 bij Apple aangenomen. De ontwerper werkte zich snel op tot Director of Product Design en droeg bij aan de MacBook Air, Mac Mini, MacBook Pro en Mac Pro uit 2013. Volgens vaksite ELECTrek wordt zijn naam genoemd in ten minste 52 Apple-patenten.

casebolt-001
Klik/tap voor groter.

Staat van de Mac en Apple Car

De motieven van Casebolt om van werkgever te veranderen zijn niet bekend. Na 10 jaar bij Apple is het goed mogelijk dat hij simpelweg aan een nieuwe uitdaging toe was. We zijn het artikel van Bloomberg over de staat van de Mac echter niet vergeten. Daarin wordt beschreven dat de Mac bij Apple tegenwoordig op de tweede plaats staat en er organisatorische problemen en tegenslagen binnen de teams zijn. Tim Cook voelde zich genoodzaakt hier indirect op te reageren en beloofde een geweldige toekomst voor de Mac.

Het vertrek van Casebolt én Lattner voedt vragen over de exacte toestand van Apple’s auto-project Titan. Aangezien de twee kopstukken blijkbaar de behoefte hadden om bij Tesla en niet bij Apple aan hard- en software voor een autonoom voertuig te gaan werken.

Casebolt was mede-verantwoordelijk voor het ontwerp van de eerste MacBook Air.
Casebolt was mede-verantwoordelijk voor het ontwerp van de eerste MacBook Air.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Hermanko

  Toch een signaal dat er intern bij  iets aan de hand is ..

 • Profielfoto
  computer space

  Tja, er zijn IMO teveel OSX-en uitgekomen de laatste jaren, had dat juist wat rustiger gehouden, terwijl Intel door Apple juist gekielhaald had moeten worden. Jobs had Intel tot de orde geroepen en ze laten ophouden met dat Iris-graphics gehobby. Nu is daar 5 jaar alle aandacht van Intel naartoe gegaan en zijn de Macs nog even snel als de eerste Sandy Bridge modellen, zeker als je corrigeert voor toegenomen bloat. Intel wilde aan nVidia en AMD knagen, nou dat is lekker gelukt in je NUC-nichemarkt.
  Als je 5 jaar Fancy-pants OSX-en en Fancy-pants Mac updates hebt moeten maken bij gebrek aan fatsoenlijke CPU’s snap ik dat je wegloopt.

  Wel schattig dat dit soort jongens nog op Linkedin zitten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  De ontwerper werkte zich snel op tot Director of Product Design en droeg bij aan de MacBook Air, Mac Mini, MacBook Pro en Mac Pro uit 2013.

  .
  Die hebben we toch niet meer nodig. Lijkt erop dat hij net zo out of date is als de producten waaraan hij heeft gewerkt.;-)

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Raymon, de MacBook Air de foto die je bij het artikel hebt gevoegd is geen eerste generatie MacBook Air. Dat is de tweede generatie (2010-heden).

 • Profielfoto
  Nummer 50 Jubileumeditie

  Raymon, de Mac mini heeft een kleine ‘m’, dat weet je waarschijnlijk wel!

 • Profielfoto
  Eprom

  Tja, misschien wordt het ook wel tijd voor een nieuwe lichting Apple ontwerpers/programmeurs.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  och… wat moet ik hier op zeggen?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Werd er bij Tesla niet ooit het grapje gemaakt dat Apple hun afvalrestjes overnam? Nu gebeurt hetzelfde, maar dan de andere kant op.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het geen goed teken als topmensen van afdelingen achter elkaar weg gaan bij Apple. Dan is er iets aan de hand. Het lijkt erop dat deze mensen denken bij Tesla meer interessante dingen te kunnen doen of meer gewaardeerd te worden. Het kan inderdaad ook ruimte geven voor mensen met frisse ideeën, maar dan moet ook de top dat stimuleren. Beste man die Tim Cook, maar het lijkt erop dat hij Apple meer bestuurt als kruidenier dan als visionair leider die zijn creatieve mensen aanjaagt tot het bereiken van de hoogste kwaliteit en voortdurende innovatie…!!

 • Profielfoto
  Eprom

  @MacAanZee Het kan natuurlijk ook zijn dat Tim Cook geschrokken is van alle negatieve reacties op de laatste “vernieuwingen” (en vooral de MBP’s) en eindelijk eens flink de bezem door de afdelingen haalt. Steve Jobs deed dat regelmatig als medewerkers niet goed genoeg presteerden.