Apple, Google en Facebook veroordelen inreisverbod Trump

Door: Raymon Mens - 38 reacties

Amerikaanse techbedrijven uiten bezorgdheid of walging over het inreisverbod dat Donald Trump vrijdag afkondigde. Vluchtelingen en reizigers uit een aantal (Syrië, Iran, Soedan, Libië, Somalië, Irak en Jemen) moslimlanden zijn 90 dagen niet welkom.

In een brief aan medewerkers benadrukt Tim Cook dat Apple het inreisverbod afwijst. Enkele medewerkers zijn door de maatregelen getroffen en krijgen hulp. Andere techbedrijven nemen een meer offensief standpunt in.

Brief Cook

De Apple-CEO noemt Trump niet specifiek en legt een indirecte link naar de Syrische oorsprong van Apple-oprichter Steve Jobs (zijn vader). Cook benadrukt het belang van immigratie, zowel voor Apple als voor Amerika. De Amerikaanse site The Verge heeft de volledige brief gepubliceerd:

Team,

In my conversations with officials here in Washington this week, I’ve made it clear that Apple believes deeply in the importance of immigration — both to our company and to our nation’s future. Apple would not exist without immigration, let alone thrive and innovate the way we do.

I’ve heard from many of you who are deeply concerned about the executive order issued yesterday restricting immigration from seven Muslim-majority countries. I share your concerns. It is not a policy we support.

There are employees at Apple who are directly affected by yesterday’s immigration order. Our HR, Legal and Security teams are in contact with them, and Apple will do everything we can to support them. We’re providing resources on AppleWeb for anyone with questions or concerns about immigration policies. And we have reached out to the White House to explain the negative effect on our coworkers and our company.

As I’ve said many times, diversity makes our team stronger. And if there’s one thing I know about the people at Apple, it’s the depth of our empathy and support for one another. It’s as important now as it’s ever been, and it will not weaken one bit. I know I can count on all of you to make sure everyone at Apple feels welcome, respected and valued.

Apple is open. Open to everyone, no matter where they come from, which language they speak, who they love or how they worship. Our employees represent the finest talent in the world, and our team hails from every corner of the globe.

In the words of Dr. Martin Luther King, “We may have all come on different ships, but we are in the same boat now.”

Tim

Ook andere techbedrijven laten van zich horen

Ook Microsoft, wiens baas Satya Nadella een buitenlandse afkomst heeft (hij is net als de CEO’s van Google en Adobe van Indiase oorsprong), veroordeelt het besluit van Trump. 76 medewerkers worden beïnvloed door dit besluit, zegt Brad Smith, de general counsel, in een interne e-mail.

Bij Google zijn 100 werknemers getroffen, zegt Sundar Pichai in een brief. De van oorsprong Indiase CEO maakt zich zorgen over de gevolgen van dit besluit en ieder ander voorstel dat zou kunnen leiden tot een stop van nieuw buitenlands talent dat staat te popelen om voor Google te werken.

Reed Hastings, CEO van Netflix veroordeelt het inreisverbod scherp en noemt het “Zo on-Amerikaans dat het ons allemaal raakt.” Hij schrijft dat het “tijd is om de handen in een te slaan en de Amerikaanse waarden van vrijheid en kansen te beschermen.”

reed hastings trump
Facebook laat het embedden van posts niet toe. Klik om naar de originele Facebook-post te gaan.

Een iets genuanceerdere reactie komt van Tesla-oprichter Elon Musk, hij zegt in een Tweet dat dit niet de beste manier is om de problemen die Amerika heeft aan te pakken.

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  icegodd

  wat een onzin CEO’s…. (zijn ook Clintons supporters …)

  En terecht dat christen vluchteling uit die landen voorrang krijgen.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @Raymon: goed opgepakt! Petje af!

 • Profielfoto
  KR1275

  Heeft het te maken met ‘gunnen aan’ of ‘ ‘profiteren van’?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  En terecht dat christen vluchteling uit die landen voorrang krijgen.

  Krijgen ze dus niet, ze worden ook gewoon geweigerd…

 • Profielfoto
  jkooman

  Zo, dat zijn nog eens kortzichtige reacties hier. Dan is het gelijk weer duidelijk hoe je de waarde van de comments kan inschatten.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Verplaats de productie van software naar Vancouver. Dan zijn van dat idiote Trumpisme af.

 • Profielfoto
  Edwin

  Zo jammer dat hele bevolkingsgroepen over één kam geschoren worden met de 0,000000001% die kwaad in de zin heeft.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Even wat walgelijke reacties verwijderd, ja, we modereren ook hier.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Dacht iedereen dat we met Bush de grootste malloot te hebben gehad.
  Deze president is een vreselijke knakworst, we gaan nog wel wat meemaken met hem.

 • Profielfoto
  Festen

  Ach, de belangen van een multinational komen zelden overeen met die van een land. Bedrijven willen een zo groot mogelijk aanbod aan mogelijke medewerkers, om zo de loonkosten laag te houden, en zijn daardoor tegen grenzen. Landen (ten minste de goede) willen veiligheid voor hun burgers, en zijn dus voor grenzen.

  Overigens is er geen enkele serieuze discussie over migratie: zowel bij de Trumpisten, als de anti’s. Geen enkele politicus legt eerlijk alle voor en tegens op tafel: grootschalige migratie kost […] miljard per jaar, zal leiden tot een stijging van […] procent in criminaliteit, huizenprijzen, aanvallen op homo’s, aanrandingen en verkrachtingen. Verder zullen er jaarlijks gemiddeld […] extra doden vallen door terreur. Je wilt graag mensen helpen, is u het dat waard? Al deze cijfers zijn allang bekend, en dan kan je als kiezer een eerlijke afweging maken.

 • Profielfoto
  Zakske

  … met de 0,000000001% die kwaad in de zin heeft.

  Als de cijfers zo laag waren hadden we helemaal geen terroristen op deze aardbol; 0,000000001% is één per honderd miljard.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Zouden ze hier ook moeten doen! Een inreisverbod.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Enkele medewerkers zijn door de maatregelen getroffen…

  Valt allemaal wel mee dus. Doorlopen alstublieft.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Elon Musk is net adviseur van Trump geworden. Van visionair naar idioot. Hoe diep kun je zinken.

 • Profielfoto
  maconly

  Deze bedrijven moeten eerst maar eens belasting afdragen voordat ze hun mond open trekken, hypocriet en asociaal tuig.

  Trump z’n eerste week ziet er goed uit zeker nu hij ook het lobbyen verbiedt.

 • Profielfoto
  icegodd

  Zo, dat zijn nog eens kortzichtige reacties hier. Dan is het gelijk weer duidelijk hoe je de waarde van de comments kan inschatten.

  kortzichtige?? wist jij ook dat er landen zijn die Israëlische paspoort weigeren!

  heb ik niet eens over homo rechten. Tim cook moet niet zo zeuren over zn politiek smaak. Apple moet niet met politiek gaan bemoeien. anders kunnen ze ook een kantoor gaan open in midden-oosten. (kijken hoe lang dat heel blijft)

 • Profielfoto
  maconly

  Zo jammer dat hele bevolkingsgroepen over één kam geschoren worden met de 0,000000001% die kwaad in de zin heeft.

  slaap vredig voort .

 • Profielfoto
  maconly

  Dacht iedereen dat we met Bush de grootste malloot te hebben gehad.
  Deze president is een vreselijke knakworst, we gaan nog wel wat meemaken met hem.

  Verklaar je nader ????

 • Profielfoto
  MrHammond

  Precies de kritiek die wij hier in het “westen” op islamitische landen hebben, wordt hier ook steeds meer en meer waarheid: verlies van vrijheden, je moeten conformeren aan een zogenaamde meerderheid, anders wordt je opgesloten of het land uit gegooid…
  Veel succes met je banen creëren Trump, wanneer je innovatieve bedrijven wegpest… Wanneer Amerika en de rest van de wereld al niet binnen je termijn ondergaat aan een 3e wereldoorlog…

 • Profielfoto
  Jeffry

  Enkele medewerkers zijn door de maatregelen getroffen…

  Valt allemaal wel mee dus. Doorlopen alstublieft.

  Dus omdat het enkelen betreft valt het allemaal wel mee… ja ja zo komen we er wel met de betere wereld. Blijf maar lekker doorlopen jij, ik ben blij dat er ook mensen zijn die zich wel wat van anderen aantrekken… al zijn het enkelen. En hopen voor je dat er niemand doorloopt als jij de enkele bent. Alstublieft!

 • Profielfoto
  maconly

  Precies de kritiek die wij hier in het “westen” op islamitische landen hebben, wordt hier ook steeds meer en meer waarheid: verlies van vrijheden, je moeten conformeren aan een zogenaamde meerderheid, anders wordt je opgesloten of het land uit gegooid…
  Veel succes met je banen creëren Trump, wanneer je innovatieve bedrijven wegpest… Wanneer Amerika en de rest van de wereld al niet binnen je termijn ondergaat aan een 3e wereldoorlog…

  Je bedoelt de innovatieve bedrijven die geen belasting betalen ?
  Die bedrijven die bijna niets produceren in de USA
  U heeft geen problemen met de mensenrechten in s arabie ?

  U luistert te veel naar eenzijdige media .

  Ik kom vaak in de states en verwonder mezelf nog steeds over de armoede , armoede deels veroorzaakt door bedrijven als Apple die de subsidiepotten leegvreten maar financieel weinig bijdragen aan de maatschappij , Trump wil dat aanpakken ( zou dat hun grote mond in deze verklaren ? )

  Trump heeft de grenzen voor 4 maanden dichtgegooid om de boel beter te organiseren , klinkt stukken better dan wir schaffen das.

 • Profielfoto
  gipsman

  OK, ik snap nu wel waarom Wilders veel stemmen gaat krijgen in NL.
  Ja in de usa zijn ze straatarm, maar ze voeren wel nonstop oorlog, geen
  greencard nodig in Irak etc.

 • Profielfoto
  joram

  Zo jammer dat hele bevolkingsgroepen over één kam geschoren worden met de 0,000000001% die kwaad in de zin heeft.

  Het gaat niet alleen om die (volgens jou overigens) kleine groep die kwaad in de zin heeft. Trump heeft al meermaals aangegeven dat het er om gaat om iedereen, en niet alleen de moslim, voorlopig te weren. Dit om meer tijd te hebben om álle terroristen tegen te kunnen houden.

  Maar buiten dat, het is al lang niet meer die 0,00000001% die kwaad wil. Het is een geloof wat zich niet laat mengen met de westerse wereld omdat de cultuur en normen en waarden dusdanig anders zijn dat die twee maar érg moeilijk samen gaan. Niet dat het dan slecht is om daar tóch je best voor te doen, maar de snelheid waarmee het nu gebeurt zorg meer voor frictie dan voor oplossingen.

  Daarnaast krijgen migranten ook érg veel hulp (niet alle migranten zijn vluchtelingen, zegt ook de EU overigens), wat ervoor zorgt dat de belastingdruk bij de burgers (ongeacht hun afkomst) hoger wordt. En dat terwijl de armeren in steeds meer westerse landen, minder geld over houden. Dat kun je niet eindeloos blijven doen lijkt me.

  En vergeet niet dat stinkrijke landen als Qatar 0,0 vluchtelingen opneemt, en dat landen waarmee afspraken zijn gemaakt dat deze wél vluchtelingen zouden opnemen (Hongarije e.d. geloof ik), zich ook amper aan hun woord houden. Dus een beetje eerlijke verdeling, een beetje gepaste mate, en de bijna 180° andere cultuur… en ja, je moet ergens een keer de rem er op zetten.

  En nee, dat heeft niet altijd met de moslim te maken.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Hele bevolkingsgroepen worden in dit topic weg gezet. Foei
  Het maakt niet uit of het Christenen, Moslims en of Joden zijn.
  De migranten hebben de Verenigde Staten grootgemaakt.

  Mijn familie is in de begin jaren vijftig ook geïmmigreerd naar Canada. En velen van jullie familie leden ook. Denk maar aan landen zoals Australië, Nieuw Zeeland, Canada en de Verenigde Staten.
  Wat zouden jullie ervan vinden, dat jullie familie leden, die geïmmigreerd zijn naar Noord Amerika na een familie bezoek in Nederland niet meer welkom zijn in the States door die fratsen van Donald J. Trump. Omdat hij zomaar de grenzen sluit.
  Komt dat mokkeltje Melania Knauss-Trump niet uit Slovenië. Ik heb die first lady niet meer gezien afgelopen week.Als je blieft.
  Mijn vriendin is geïmmigreerd van Canada naar Florida. Zij durft niet eens meer terug naar Canada op familie bezoek, omdat zij geen Amerikaans staatsburgerschap heeft. Zij weet niet ondanks haar Canadese paspoort of zij de States weer inkomt.
  Gelukkig is het Amerikaanse court, die Donald Trump op de vingers tikt. Beste mensen zet niet zomaar mensen weg. Volgende keer zijn het jullie of jullie familie, die de States niet meer inkomen.

  Gr.

 • Profielfoto
  joram

  Het gaat er ook niet om of je wel mag/hoort te migreren @iMac Lover, maar of álle culturen ook gecombineerd/gemixt met elkaar kunnen leven. En dat is gewoon niet zo. Het is echt niet eens zo dat “x-geloof” of “x-cultuur” per definitie slecht is, even los van wat je er persoonlijk van kunt vinden. Maar de islam erkent bijvoorbeeld per definitie niet dat kerk en staat gescheiden hoort te zijn, zoals in het westen en in democratiën het geval is. Dat is dus al een héél groot probleem.

  Katholieken, Christenen andere geloven en ook niet-gelovigen kunnen inderdaad prima samenleven, op enkele strubbelingen na (zeker in de afgelopen decennia zijn die strubbelingen eigenlijk maar weinig voor gekomen). Daar zijn de meeste westerse landen waaronder ook Amerika, een goed voorbeeld van. Maar oosterse geloven zoals de vele varianten van de islam, die zijn zo totaal anders dat die niet samen te voegen zijn met de normen en waarden in de westerse wereld.

  En wat ik al zei: dat betekent niet per definitie dat de islam slecht is natuurlijk. Iedereen mag daar een persoonlijke mening op na houden, en die heb ik zelf ook, maar op puur democratisch gebied, wettelijk niveau en kijkend naar de gemiddelde normen en waarden, past de westerse samenleving (los van het geloven en niet-geloven die wél samengaan in deze samenleving) en de islamitische samenleving gewoon niet goed bij elkaar.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  @joram Vijf rechtsradicalen uit Enschede die eerder dit jaar probeerden met een brandbom een moskee te verwoesten zijn veroordeeld tot vier jaar cel. Voor vier van de daders is een jaar van de straf voorwaardelijk, bij de vijfde is dat twee jaar omdat hij spijt heeft betuigd. De rechtbank volgt de eis van Justitie. Een van de daders liep tijdens het voorlezen van het vonnis boos weg.
  De daders pretenderen dat zij Christenen zijn.

  Last NIght Tijdens het avondgebed in een moskee in de Canadese stad Quebec zijn zeker zes mensen doodgeschoten, meldt de politie volgens persbureau AP. Acht mensen raakten gewond. Meerdere schutters openden volgens een ooggetuige het vuur op de tientallen aanwezigen in het Islamitisch Cultureel Centrum in het centrum van de stad. Premier Justin Trudeau sprak van een terroristische aanslag.
  Canadese moslims zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving, en er is in onze samenleving, stad en land geen ruimte voor deze zinloze daden. De Canadese politie zal de rechten van alle Canadezen beschermen en alles in het werk stellen om de daders van deze aanval, en alle aanvallen op onverdraagzaamheid, te stoppen.

  In Quebec wonen veel Christenen. De meeste inwoners zijn Rooms Katholiek in Quebec.
  Niet de moslims zijn altijd het probleem, maar die rechts extremisten. Die elk anders gelovige een gevaar vinden voor hun omgeving.

  Barack Obama had een streng asiel beleid de afgelopen jaren. Maar Donald J. Trump maakt er een potje van. De samenleving in de States is hopeloos gepolariseerd. Hij zet hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op. Hoezo een president voor alle citizens from the USA. The Marsch of Washington was het begin. Afgelopen weekenden weer protesten op de meeste grote luchthavens zoals New York John F. Kennedy International Airport, Los Angeles International Airport, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

  Ik kan niet wachten op een nieuw Water Gate schandaal. Liever vandaag nog als morgen.

  Gr.

 • Profielfoto
  maconly

  Hele bevolkingsgroepen worden in dit topic weg gezet. Foei
  Het maakt niet uit of het Christenen, Moslims en of Joden zijn.
  De migranten hebben de Verenigde Staten grootgemaakt.

  Mijn familie is in de begin jaren vijftig ook geïmmigreerd naar Canada. En velen van jullie familie leden ook. Denk maar aan landen zoals Australië, Nieuw Zeeland, Canada en de Verenigde Staten.
  Wat zouden jullie ervan vinden, dat jullie familie leden, die geïmmigreerd zijn naar Noord Amerika na een familie bezoek in Nederland niet meer welkom zijn in the States door die fratsen van Donald J. Trump. Omdat hij zomaar de grenzen sluit.
  Komt dat mokkeltje Melania Knauss-Trump niet uit Slovenië. Ik heb die first lady niet meer gezien afgelopen week.Als je blieft.
  Mijn vriendin is geïmmigreerd van Canada naar Florida. Zij durft niet eens meer terug naar Canada op familie bezoek, omdat zij geen Amerikaans staatsburgerschap heeft. Zij weet niet ondanks haar Canadese paspoort of zij de States weer inkomt.
  Gelukkig is het Amerikaanse court, die Donald Trump op de vingers tikt. Beste mensen zet niet zomaar mensen weg. Volgende keer zijn het jullie of jullie familie, die de States niet meer inkomen.

  Gr.

  Wat een verhaal,

  Als eerst de migranten hebben de native Americans uitgemoord en daarna het land opgebouwd.

  Die Nederlanders die namen een cultuur mee die aansloot bij de cultuur van het land waar zij naar toe gingen en staan niet met stip op de eerste plaats van de criminaliteitsindex en tonen geen onverdraagzaam gedrag.

  Ik kom meerdere malen per jaar in de states en sta dan veelal lang te wachten voor de douane , wachten is ontstaan na de daad van haat op 9/11 .

  Obama heeft Irakezen wel eens op de lijst van niet welkom gezet , media aandacht 0, maar bij Trump die het al voor de verkiezingen had aangekondigd en het toen al uitlegde dat er een stop van een paar maanden zou komen totdat de veiligheid aangescherpt zou zijn is het weer een hype in de pers .

  LInks wilde Hilary boven Bernie nou daar betalen ze nu de rekening voor, maar daar hoor je ze niet over.

  Je moet jezelf eens op wat meer plaatsen inlezen , je kraamt nu de linkse hysterische media na.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  @joram Vijf rechtsradicalen uit Enschede die eerder dit jaar probeerden met een brandbom een moskee te verwoesten zijn veroordeeld tot vier jaar cel. Voor vier van de daders is een jaar van de straf voorwaardelijk, bij de vijfde is dat twee jaar omdat hij spijt heeft betuigd. De rechtbank volgt de eis van Justitie. Een van de daders liep tijdens het voorlezen van het vonnis boos weg.
  De daders pretenderen dat zij Christenen zijn.

  Last NIght Tijdens het avondgebed in een moskee in de Canadese stad Quebec zijn zeker zes mensen doodgeschoten, meldt de politie volgens persbureau AP. Acht mensen raakten gewond. Meerdere schutters openden volgens een ooggetuige het vuur op de tientallen aanwezigen in het Islamitisch Cultureel Centrum in het centrum van de stad. Premier Justin Trudeau sprak van een terroristische aanslag.
  Canadese moslims zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving, en er is in onze samenleving, stad en land geen ruimte voor deze zinloze daden. De Canadese politie zal de rechten van alle Canadezen beschermen en alles in het werk stellen om de daders van deze aanval, en alle aanvallen op onverdraagzaamheid, te stoppen.

  In Quebec wonen veel Christenen. De meeste inwoners zijn Rooms Katholiek in Quebec.
  Niet de moslims zijn altijd het probleem, maar die rechts extremisten. Die elk anders gelovige een gevaar vinden voor hun omgeving.

  Barack Obama had een streng asiel beleid de afgelopen jaren. Maar Donald J. Trump maakt er een potje van. De samenleving in de States is hopeloos gepolariseerd. Hij zet hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op. Hoezo een president voor alle citizens from the USA. The Marsch of Washington was het begin. Afgelopen weekenden weer protesten op de meeste grote luchthavens zoals New York John F. Kennedy International Airport, Los Angeles International Airport, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

  Ik kan niet wachten op een nieuw Water Gate schandaal. Liever vandaag nog als morgen.

  Gr.

  Dom geleuter van een links mannetje die selectief feiten noemt. Het gaate rom hoe mensen van verschillende geloven samenleven en vooral de minderheden behandelt.

  In egypte worden regelmatig kerken opgeblazen waarbij tientallen zo niet hondereden doden vallen. In Pakistan worden christen als derderangs burgers behandel.In veel moslim landne kunnen homo’s de doodstraf krijgen. Hoeveel kerken zijn er in saudie-arabie? en ga zo maar door.

  In Nederland hebben moslims veel meer rechten dan Christenen in moslim landen. Daar doet een brand in een moskee echt niks aan af.

  Ook bij de aanslag in Qubec zouden de daders een moslim achtergrond hebben, maar mocht dit niet kloppenm dan nog. HOeveel aanslagen zijn er de laatste jaren wel niet gepleegd door moslim radicalen? nice, parijs, Brussels, Madrid, London en ga zo maar door.

  Doe dus niet alsof er geen problemen zijn met moslims. En wat de moskee die in brand gestoken werd, kan ik wel begrip voor hebben. In veel moskees worden anti westerse preken gehouden, er worden talloze aanslagen gepleegd door moslims, dus ja dan kan er wel een keer een vergelding komen. Gelukkig zijn er geen doden bij gevallen, wat je niet kunt zeggen van bv de aanslag in Nice

 • Profielfoto
  maconly

  @joram Vijf rechtsradicalen uit Enschede die eerder dit jaar probeerden met een brandbom een moskee te verwoesten zijn veroordeeld tot vier jaar cel. Voor vier van de daders is een jaar van de straf voorwaardelijk, bij de vijfde is dat twee jaar omdat hij spijt heeft betuigd. De rechtbank volgt de eis van Justitie. Een van de daders liep tijdens het voorlezen van het vonnis boos weg.
  De daders pretenderen dat zij Christenen zijn.

  Last NIght Tijdens het avondgebed in een moskee in de Canadese stad Quebec zijn zeker zes mensen doodgeschoten, meldt de politie volgens persbureau AP. Acht mensen raakten gewond. Meerdere schutters openden volgens een ooggetuige het vuur op de tientallen aanwezigen in het Islamitisch Cultureel Centrum in het centrum van de stad. Premier Justin Trudeau sprak van een terroristische aanslag.
  Canadese moslims zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving, en er is in onze samenleving, stad en land geen ruimte voor deze zinloze daden. De Canadese politie zal de rechten van alle Canadezen beschermen en alles in het werk stellen om de daders van deze aanval, en alle aanvallen op onverdraagzaamheid, te stoppen.

  In Quebec wonen veel Christenen. De meeste inwoners zijn Rooms Katholiek in Quebec.
  Niet de moslims zijn altijd het probleem, maar die rechts extremisten. Die elk anders gelovige een gevaar vinden voor hun omgeving.

  Barack Obama had een streng asiel beleid de afgelopen jaren. Maar Donald J. Trump maakt er een potje van. De samenleving in de States is hopeloos gepolariseerd. Hij zet hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op. Hoezo een president voor alle citizens from the USA. The Marsch of Washington was het begin. Afgelopen weekenden weer protesten op de meeste grote luchthavens zoals New York John F. Kennedy International Airport, Los Angeles International Airport, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

  Ik kan niet wachten op een nieuw Water Gate schandaal. Liever vandaag nog als morgen.

  Gr.

  Die hersenloze figuren die veroordeeld zijn tot jaren straf voor het gooien van een met brandstof gevuld bierflesje naar een moskee , zijn erg zwaar gestraft.

  De daders in Quebeq daar blijkt een man van Marokkaanse afkomst bij te zitten misschien even wachten met je mening totdat er over daders en motieven meer bekend is.

  Nogmaals baseer je kennis op eigen onderzoek en praat niet de veelal linkse media na.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  @Dutch-American
  Die Nederlanders die namen een cultuur mee die aansloot bij de cultuur van het land waar zij naar toe gingen en staan niet met stip op de eerste plaats van de criminaliteitsindex en tonen geen onverdraagzaam gedrag.

  Dit klopt gedeeltelijk, mijn familie ging in de begin jaren vijftig naar Canada en hadden geen idee wat men daar aantrof. P.s ik ben niet politiek links.

  Ik lees niet alleen de NRC of de Volkskrant maar ook de Washington Post and de New York Times. Fox News laat ik links liggen in tegenstelling tot het conservatieve America.

  Ik ga weer verder met mijn studie.

  Gr.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Sommige culturen kunnen beter niet samenleven in een land. De christelijke wereld en de islamitische wereld zijn zo verschillend dat het nooit goed gaat. Ik zeg maar moslim vluchtelingen naar moslim landen en christelijke vluchtelingen naar christelijke landen. Probleem opgelost.

 • Profielfoto
  iDEOwen

  Hmmm… zullen we Nederland dan maar ook in 2en indelen? Half gedeelte Protestants, en half gedeelte Katholiek. In sommige landen komt geweld/spanningen tussen deze 2 christelijke geloven nog steeds voor.
  Het gaat vaak genoeg hartstikke goed tussen mensen met verschillende religies die in een land wonen. Mijn familie Indonesie woont in een straat waar een kerk en een moskee tegenover elkaar staan, en dit gaat gewoon hartstikke goed en men heeft gewoon respect voor elkaar. Idioten zorgen ervoor dat er verdeeldheid ontstaat… (helaas zijn er gewoon veel idioten in deze wereld)

 • Profielfoto
  Dutch-American

  @Owentje. Verschil is dat de mensen van de kerk en de moskee wel gewoon dezelfde mensen zijn namelijk Indonesiërs. In Europa zijn de meeste moslim niet Europeanen en hebben dus totaal andere cultuur en taal en gewoontes enz. Daar zit het verschil tussen. Overigens willen de moslims in Jakarta geen christelijke gouverneur accepteren.

 • Profielfoto
  ernst.

  Allemaal leuk voor de vorm maar deze bedrijven schijten ook in hun broek (en schreeuwen foul) als Trump ze met allerlei boetes om de oren slaat. Daarnaast zie ik dit allemaal als uiterlijke beeldvorming met verder weinig inhoud als in “echt iets doen” (als in mensen opvangen, geld beschikbaar stellen e.d.) aangezien ik mij een tijd terug ook zo iets herinner en wel bij de Golden Globes toen meervoudig Oscar winnares actrice Meryl Streep ook schande sprak hoe Trump te keer ging en voor een gezamenlijke aanpak vroeg tegen zijn manier van optreden.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zo de persmolen staat daar ook weer aan… erg hoe zulke bedrijven hier munt uit proberen te slaan…

 • Profielfoto
  Jeffry

  Wat een verhaal,

  Als eerst de migranten hebben de native Americans uitgemoord en daarna het land opgebouwd.

  Die Nederlanders die namen een cultuur mee die aansloot bij de cultuur van het land waar zij naar toe gingen en staan niet met stip op de eerste plaats van de criminaliteitsindex en tonen geen onverdraagzaam gedrag.

  Wauw das een mooie redenatie. Als je eerst de mensen die er wonen uitmoordt, sluit de cultuur aan en je bent niet crimineel en bovenal verdraagzaam…

 • Profielfoto
  Jeffry

  Doe dus niet alsof er geen problemen zijn met moslims. En wat de moskee die in brand gestoken werd, kan ik wel begrip voor hebben. In veel moskees worden anti westerse preken gehouden, er worden talloze aanslagen gepleegd door moslims, dus ja dan kan er wel een keer een vergelding komen. Gelukkig zijn er geen doden bij gevallen, wat je niet kunt zeggen van bv de aanslag in Nice

  Ik heb allerminst begrip voor vergelding, van niemand niet. En je zou er goed aan doen in je betoog en je denken eens onderscheid te maken tussen radicale moslims en moslims. Want de meeste slachtoffers van radicale moslims vallen onder de moslims. Ga je dat eerst eens terdege beseffen voor je zulke onzin als hierboven uitkraamt. Dan snap je wellicht ook hoe benard het voelt om als moslim tussen radicalen en sympathisanten van vergelding in te staan.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  De wereld is een grote puinhoop en Trump is er voorzichtig een oplossing voor aan het zoeken. De Amerikanen hebben grote problemen met jan en allemaal. Punt 1. De Mexicanen, de hoeveelheid problemen de kartels veroorzaken, geen wonder dat je een muur bouwt. De Hongaren hebben het zelfde gedaan. Punt 2. De ruzie met Rusland. Ben blij dat twee grootmachten eindelijk vriendjes willen worden. Kan Europa nog wat van leren. Daarnaast is het ook voor onze economie beter. We hebben meer aan handel met de Russen dan met de oekraieners. Punt 4. Obama heeft jarenlang bommen op de moslims gegooid en 6 maanden geen Irakezen binnen gelaten. Maar de vooral linkse media zei daar niks over.

  Het is triest om te zien dat zoveel mensen verkeerd geïnformeerd zijn. Ze krijgen eenzijdig nieuws te horen en zo krijg je mensen die bij Schiphol protesteren tegen de KLM! Omdat zei die niet welkome mensen niet mee willen nemen. Nee logisch als je ze op eigen kosten ook weer terug moet brengen. Mensen krijgen de halve waarheid te horen en roepen dan wat het beste voor hun imago is. Daar lossen we niks mee op. Trump pakt problemen direct bij kop aan. Hulde voor die man.