‘Apple en Zeiss werken aan Augmented Reality-bril’

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Apple werkt volgens techblogger Robert Scoble samen met de Duitse fabrikant Carl Zeiss aan een Augmented Reality-bril. Zeiss is vooral bekend om zijn cameralenzen, maar houdt zich daarnaast ook bezig met andere optische technologieën.

De AR-bril van Apple met technologie van Zeiss zou nog dit jaar verschijnen, claimt Scoble op basis van insiders. Apple en Zeiss zijn geen onbekenden, het bedrijf maakte in het verleden al een video-bril voor de iPod.

Er zijn meer tekenen dat Apple inzet op een toekomst met Augmented Reality. Zo werd vorig jaar een Duitse AR-startup gekocht en krijgt de iPhone-camera naar verluidt basale AR-functies die een opmaat moeten zijn naar een eigen bril. Dit jaar al een eigen bril klinkt daarom wel erg ambitieus, maar het lijkt een reële optie voor de komende jaren.

Apple-CEO Tim Cook zei onlangs meer in Augmented Reality (AR) dan in Virtual Reality te geloven. Bij Virtual Reality (VR) wordt het beeld helemaal vervangen door een virtuele wereld, terwijl bij Augmented Reality (AR) objecten in de echte wereld worden getoond. Denk aan Pokémon GO, maar dan geavanceerder. Apple heeft tot nu toe geen enkel VR- of AR-product gepresenteerd, maar Cook noemt de ontwikkelingen “ongelofelijk interessant” en denkt dat augmented reality met afstand de grootste van de twee wordt.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Eerst maar eens zien…

 • Profielfoto
  tomc

  Als het iets als Google Glass wordt zou wel eens kunnen werken. Apple heeft met de watch al bewezen dat ze van mode, of toch het belang in een wearable ervan, wel pap hebben gegeten (een grote collectie aan bandjes, de samenwerking met Hermès, etc..).
  Toen je de Google Glass zag had je zoiets van ‘leuke technologie maar dat ding bovenop m’n bril, doe toch maar niet..’

 • Profielfoto
  Alicia Allen

  I think that its sufficiently hard to discover glasses I like as may be, I think that its difficult to trust Apple can’t avoid being apple to sufficiently offer decision to make me trouble with what will be a considerably more costly combine of glasses (if simply because of the tech). Help with dissertation | Dissertation-Club on the off chance that it was some kind of all inclusive innovation that could be incorporated with glasses by any organization (glasses play?) with the product and handling done on your telephone then I may be intrigued since the decision would be far more noteworthy..