Apple viert Chinees nieuwjaar, eert Martin Luther King

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Met het Chinese nieuwjaar in aantocht heeft Apple een easter egg in iMessage verstopt. Bij het sturen van de tekst “Happy Chinese New Year!” krijgt de ontvanger een vuurwerk-animatie te zien. De tekst wordt getoond in bijpassende kleur goud op rood.

Het effect hebben we te danken aan de relevantie van China, dat na de Verenigde Staten de tweede grootste markt voor Apple is. In zijn thuisland herdenkt Apple ondertussen Martin Luther King.

schermafbeelding-2017-01-16-om-22-41-47
Klik/tap voor groter.

Bezoekers van Apple.com krijgen in plaats van de bekende productfoto’s een startscherm met foto en citaat van Martin Luther King. De Amerikaanse leider van de burgerrechtenbeweging werd op 15 januari 1929 geboren en Apple haakt op 15 januari steevast in op Martin Luther King Day. Apple-CEO Tim Cook is groot fan en heeft meerdere foto’s van de in 1968 overleden activist op zijn kantoor hangen.

Niet alleen Tim Cook, maar ook Steve Jobs liet zich inspireren door King. Apple gebruikte tussen 1997 en 2002 beelden van de activist in zijn Think Different-campagne. King zou afgelopen zondag 88 jaar zijn geworden.

Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  Mooi. In meerdere opzichten en betekenissen.

 • Profielfoto
  Buzz

  Tim Cook heeft vast niet voor niets voor zijn tweet een foto uitgekozen waar King op staat afgebeeld samen met John Lewis.

 • Profielfoto
  Vaarkamp

  Voor het effect met “Happy Chinese New Year!” moet je wel je toetsenbord op Engels zetten.

 • Profielfoto
  maconly

  Nou nog wat belasting afdragen dan heb je recht om King te quoten.