Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 januari 2017

Activeringsslot weer veilig in iOS 10.2.1

Het activeringsslot is een van de ondergewaardeerde functies van iOS. Bij diefstal van een apparaat, kan een kwaadwillende niet bij je gegevens en de iPhone of iPad ook niet opnieuw installeren zonder je Apple ID-wachtwoord te weten.

Een truc om dit slot deelt te omzeilen was dan ook slecht nieuws. Met iOS 10.2.1 (maandagavond vrijgegeven) heeft Apple dit lek en nog 12 andere beveiligings­problemen en crashes opgelost.

Het activeringsslot was te omzeilen door een Wi-Fi-naam van duizenden tekens in te voeren bij de verbindings­gegevens en het scherm te draaien. Daardoor crashte het proces en was toegang tot iOS mogelijk. We schreven er op 2 december over, het is nu 53 dagen later opgelost.

Een Wi-Fi naam met vele emoji liet het activeringsslot crashen.

Een andere bug, die ervoor zorgde dat een iPhone compleet vastliep door een probleem met de regen­boog­vlag-emoji is ook opgelost. Dit zijn slechts twee voorbeelden van opgeloste beveiligings­problemen. We raden je aan je iOS-apparaten zo spoedig mogelijk bij te werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Activeringsslot weer veilig in iOS 10.2.1
Sluiten