Accuduur AirPods beste in zijn soort

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Apple is niet de enige fabrikant die volledig snoerloze Bluetooth-oortjes maakt. Ook Jabra, Bragi, Erato, Samsung en Motorola maken kleine oordopjes zonder draad. Op het gebied van accuduur laten de AirPods echter alle concurrentie achter zich.

Het Duitse COMPUTER BILD testte 7 volledig snoerloze oortjes. De AirPods hadden met 6 uur en 4 minuten de langste accuduur. De Samsung Gear Icon X stelde met een acuuduur van slechts 50 minuten erg teleur.

Accuduur draadloze oortjes

 1. Apple AirPods (€ 179) – 6:04 uur accu
 2. Bragi The Headphone (€ 169) – 5:46 uur accu
 3. Jabra Elite Sport (€ 250) – 3:29 uur accu
 4. Erato Apollo 7 ( € 299) – 3:02 uur accu
 5. Motorola Verve Ones+ (€ 249) – 2:33 uur accu
 6. Bragi The Dash (€ 249) – 2:28 uur accu
 7. Samsung Gear Icon X (€ 229) – 0:50 uur accu

airpods-alt-001

Vreemde eend in de bijt

De AirPods zijn in deze categorie een vreemde eend in de bijt. Apple is de enige fabrikant met oortjes die het oor niet volledig afsluiten. Andere fabrikanten richten zich meer op sport dan dagelijks gebruik en hebben vaak flashopslag voor muziek en fitness-sensoren ingebouwd. De beste sportoortjes zijn volgens COMPUTER BILD de Jabra Elite Sport (€ 250) en Bragi The Dash (€ 249). De AirPods staan waneer punten als bedieningsmogelijkheden worden meegewogen op de derde plaats.
AirPods_Floating
(De volledige test is in uitgave 3/2017 van COMPUTER BILD te lezen. Deze staat niet online, maar is wel als PDF verkrijgbaar.)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Koekjes van Shmoo zijn het lekkerst!

 • Profielfoto
  sciletto

  Gear icon x ….. 50 min!!!! My god

 • Profielfoto
  arno1975

  Ik gebruik de Airpods ook bij het rennen. Heb nog geen gevallen pods gehad * klopt af *
  Al met al geen reden tot klagen; ben er erg blij mee

 • Profielfoto
  knekkie

  Design en pasvorm zijn nice. Geluidskwaliteit is ok. Koppelen is smooth en dan houd het op…

  Jammer dat je bij de apport inlevert op bediening gemak.
  Wat dat betreft kan je beter voor de alternatieven gaan die gewoon vanaf de oordopjes met knoppen touch of hoofdgebaren je een telefoon gesprek laten opnemen ophangen muziek laten starten skippen en stoppen inclusief volume regeling.

  Airpods bieden slechts deels deze functionaliteit waarvan een deel over Siri.
  beetje ongemakkelijk.

 • Profielfoto
  Bianco

  Ik kan me de storm nog herinneren over de prijs van die dingen. Blijken ze achteraf, toch gewoon bijna de goedkoopste te zijn, met dan ook nog de langste batterijduur!

 • Profielfoto
  knekkie

  @Bianco dat mag ook wel met de minste functionaliteit

 • Profielfoto
  Nummer 50 Jubileumeditie

  @kneklie, gesprekken opnemen en afleggen gaat, met of zonder handschoenen, 1 gesture (lekeninfo: dubbele tap neemt gesprekken op, als je daarna nog eens dubbel tapt legt ie af). Rap even één oortje eruit nemen om te pauzeren is best wel intuïtief, volume en songs skippen lijken voor mij dus het enige probleem, in moet ook erkennen dat dit vervelend kan zijn. Met een Apple Watch om je pols is het praktisch nooit een probleem, al ga je de Apple Watch niet als accessoire voor je AirPods kopen natuurlijk, als je Siri niet wilt/kan gebruiken dien je er vrede mee te nemen dat je van vooraf aan een correct volume moet instellen en geen rommelliedjes in je playlist hebt.

  Ik zou graag eens horen hoe niet-Apple Watch-bezitters dit bevalt?

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Die 6 uur is an sich niets bijzonders ; mijn Jaybird Bluebuds X haalden dat ook nieuw uit de doos, nu, een jaar of 3 later haal ik nog 4 uren op gemiddeld volume.

  Daar wordt trouwens niets over vermeldt, ik neem aan dat alle dopjes op gelijk volume zijn getest?

  Is de pasvorm van die AirPods trouwens hetzelfde als de bij de iPhone geleverde dopjes? Zoja wordt dat niks voor mij. Ik zet trouwens ook de nodige vraagtekens bij 2 losse dopjes tijdens het hardlopen (lees: paranoïa over mogelijk verliezen).