‘2017 brengt drie nieuwe iPads, geen mini’

Door: Raymon Mens - 20 reacties

Op het gebied van de iPad is er dit jaar veel mogelijk. Apple naast de iPad Pro in 12,9 en 9,7-inch ook de iPad Air 2, iPad mini 4 én de iPad mini 2. Volgens de goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo zien we dit jaar drie nieuwe iPads, maar geen iPad Mini.

De focus zou liggen op grotere tablets en de iPad mini zou niet meer geüpgraded worden. Momenteel beschikt de kleine iPad over een A8-processor uit 2014 die niet meer in de iPhone gebruikt wordt.

Drie nieuwe, grote tablets

Volgens Kuo zet Apple in op grotere tablets, een trend die we al met de iPad Pro in 2015 zagen ontstaan. De grote tablets hebben niet alleen meer werkruimte, maar zorgen er ook een hogere gemiddelde verkoopprijs. Volgens de analist zien we dit jaar deze nieuwe tablets:

 • Instapmodel iPad (9,7-inch) met A9-chip
 • Kleine iPad Pro (10,5-inch) met A10X-chip en Pencil-ondersteuning
 • Grote iPad Pro (12,9-inch) met A10X-chip en Pencil-ondersteuning

Het is onduidelijk of de iPad mini in zijn huidige vorm te koop blijft. De iPad mini 2 met A7-chip lijkt sowieso geen toekomst te hebben, maar Apple zou de iPad mini 4 met A8-chip voor een lage prijs kunnen blijven verkopen. Vorig jaar zeiden geruchten al dat de iPad mini 4 waarschijnlijk de laatste 7,9-inch iPad is de Apple heeft gemaakt.
ipad mini 3 - 16x9

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Jammer, een iPad is voor mij ideaal in het 8″ formaat.

 • Profielfoto
  Mr. Jones

  Zou ik jammer vinden. Het formaat van de mini is verreweg mijn favoriet voor een iPad.

 • Profielfoto
  koekiewous

  Stom! Super handig formaat. Maarja past wel bij de Apple die we leren kennen onder leiding van …. (iPhone plus is net iets te klein maar vooral het prijsverschil)

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Voor kinderen is de mini geel handig.

 • Profielfoto
  Vilscon

  iPad mini 4 voor een goed lagere prijs = Kopen.

  Dus kom maar Apple. Hier nog een iPad mini 1 die best wel aan vervanging toe is..:)

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Pffff, vind die plus al te groot. Een iPad is wat anders dan een ‘net’ iets kleinere phone.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Eerlijk gezegd zou het me verbazen dat de mini wegvalt. Hij heeft namelijk heel veel succes, dus ik zie niet in waarom Apple het weg zou doen. Natuurlijk, het is en blijft Apple, waarvan we weten dat het wel al eens beslissingen neemt die niet altijd even populair zijn.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik gebruik dagelijks 3 Apple producten. Een iPhone 6S met headphonejack, een 11″ Macbook Air (compact en goeie connectiviteit) en een iPad mini wegens het formaat. Hopelijk kan ik die dingen nu nog 50 jaar gebruiken want deftige alternatieven hoef ik blijkbaar niet meer te verwachten:D

 • Profielfoto
  SonofWoz

  Voor kinderen is de mini geel handig.

  En voor Chinezen ook dan?

 • Profielfoto
  NineT

  Vindt niemand anders de line up van Apple rommelig worden? Ik bedoel: iPad Pro, iPad Air 2, iPad Mini 4. Kan het niet gewoon zoals bij Macs “Early 2015, Late 2018” ergens in de specs?

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ik heb eens mijn grotere iPad juist voor de kleine mini omgeruild .. is lichter en handiger bij een boek lezen. Het zullen wel roddels zijn en mij maakt een A8*
  wat-so -ever chip niet uit.

 • Profielfoto
  MajorApple

  NineT

  Ik heb precies hetzelfde gevoel en niet alleen bij de iPads. Dit gerommel zie je ook terug bij de iPhones en Macs. Apple stond ooit voor simpel en goed, tegenwoordig is het onduidelijk en redelijk.

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Als dat waar is, dan ben ik niet blij. De Mini is wat mij betreft het ideale formaat. Prima formaat om te lezen, te browsen en een video te bekijken. Een grotere vind ik niet interessant, dan pak ik liever mij MacBook. Het werken met bestanden is veel te lastig onder iOS.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  iPhone: iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 plus
  iPad: iPad mini, iPad air2, iPad pro 1, iPad pro 2?
  Mac: Macbook air, Macbook (dunner en lichter dan de air), Macbook pro zonder touch bar, Macbook pro met touchbar.

  Het wachten is op de iPhone S mini air pro 2.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik sluit me bij iedereen hier aan: de Mini was het beste formaat, een andere hoef ik niet. Dan pak ik inderdaad m’n laptop.

 • Profielfoto
  pvtje

  Inderdaad heel vervelend, de mini heeft het beste formaat, voor onderweg, op reis, op de bank en op de keukentafel.
  Gebruik hem ook zakelijk, jammer, een heel slechte keuze van Apple.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  apple verandert : reactie –> grrrrr niet veranderen apple

  apple verandert niet : reactie —-> grrr apple verandert niet genoeg

  funny,:angel:

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Nóg meer formaten, nóg meer verschillende specs, en ook van suffixen krijgen we geen genoeg. Als er één ding is wat we nodig hebben, is het een veel complexere line-up: zeventig iPads met allemaal mierenneukerig kleine verschilletjes.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Groter, platter, dunner, kleiner, smaller, wat meer pixeltjes… Apple gaat steeds meer het gedrag van haar concurrenten overnemen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  iPhone Plus is toch gewoon een iPad mini zoals vroeger een iPhone ook een iPod was. Het leven is simpel. Het leven wordt pas moeilijk wanneer je te veel keus hebt!

  Jaren geleden was er 1 iPhone en 1 iPad. Iedereen tevreden en daar is Apple nummer 1 van de wereld mee geworden. Toen ging Samsung duzend-en-1 formaten spulletjes maken en toen moest Apple zonodig meedoen om die nummer 1 koning van de wereld positie te verdedigen. Nu hebben ze die slag al lang en breed verloren en zitten ze met rommel dat niemand koopt behalve the usual suspects.

  Gelukkig hebben ze wel ongeveer 135 biljoen dollar aan vermogen dus ze kunnen nog heel veel producten maken die wij allemaal net niet nodig hebben maar wel gaan kopen. Omdat omdat..