Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 9 januari 2017
Leestijd: 1 minuut

‘2017 brengt drie nieuwe iPads, geen mini’

Op het gebied van de iPad is er dit jaar veel mogelijk. Apple naast de iPad Pro in 12,9 en 9,7-inch ook de iPad Air 2, iPad mini 4 én de iPad mini 2. Volgens de goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo zien we dit jaar drie nieuwe iPads, maar geen iPad Mini.

De focus zou liggen op grotere tablets en de iPad mini zou niet meer geüpgraded worden. Momenteel beschikt de kleine iPad over een A8-processor uit 2014 die niet meer in de iPhone gebruikt wordt.

Drie nieuwe, grote tablets

Volgens Kuo zet Apple in op grotere tablets, een trend die we al met de iPad Pro in 2015 zagen ontstaan. De grote tablets hebben niet alleen meer werkruimte, maar zorgen er ook een hogere gemiddelde verkoopprijs. Volgens de analist zien we dit jaar deze nieuwe tablets:

  • Instapmodel iPad (9,7-inch) met A9-chip
  • Kleine iPad Pro (10,5-inch) met A10X-chip en Pencil-ondersteuning
  • Grote iPad Pro (12,9-inch) met A10X-chip en Pencil-ondersteuning

Het is onduidelijk of de iPad mini in zijn huidige vorm te koop blijft. De iPad mini 2 met A7-chip lijkt sowieso geen toekomst te hebben, maar Apple zou de iPad mini 4 met A8-chip voor een lage prijs kunnen blijven verkopen. Vorig jaar zeiden geruchten al dat de iPad mini 4 waarschijnlijk de laatste 7,9-inch iPad is de Apple heeft gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘2017 brengt drie nieuwe iPads, geen mini’
Sluiten