Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 januari 2017
Leestijd: 1 minuut

10,5-inch: het juiste formaat voor de nieuwe iPad Pro

Naar verluidt zien we in maart drie nieuwe iPads. Apple zou afscheid nemen van de 9,7-inch en er een iets groter formaat naast de 12,9-inch iPad Pro plaatsen. Geruchten spreken van 10,1 of 10,5-inch. Het laatste formaat lijkt ook het juiste formaat.

Waarom 10,5-inch? Het is heel simpel: dat is het formaat waarbij twee iPad mini-schermen naar elkaar passen. De breedte van de kleine iPad Pro wordt zo gelijk aan twee keer de iPad Mini in portretmodus.

Twee apps naast elkaar

Een voordeel van de 12,9-inch iPad Pro is dat twee 9,7-inch iPad-apps naast elkaar op het scherm passen. Met een 10,5-inch iPad Pro zouden dit precies twee apps op iPad mini-formaat worden. De resolutie wordt dan 2732 x 2048 pixels, net als die van de 12,9-inch iPad Pro. Het aantal pixels per inch gaat omhoog van 264 ppi naar 326 ppi. Dat getal komt je bekend voor? Klopt. Het is het aantal ppi van de iPad mini.

En de 9,7-inch iPad? Die blijft naar verluidt bestaan als instapmodel en krijgt net als de huidige iPad Pro een A9-chip. Ondersteuning voor de Apple Pencil en Smart Keyboard blijven voorbehouden voor de iPad Pro. De toekomst van de iPad mini is momenteel alles behalve zeker. Wij rekenen op de volgende line-up vanaf maart:

  • Instapmodel iPad (9,7-inch) met A9-chip
  • Kleine iPad Pro (10,5-inch) met A10X-chip en Pencil-ondersteuning
  • Grote iPad Pro (12,9-inch) met A10X-chip en Pencil-ondersteuning
Een 10,5-inch scherm op de huidige 9,7-inch iPad Pro. (Via: Studio Neat)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
10,5-inch: het juiste formaat voor de nieuwe iPad Pro
Sluiten