WhatsApp test terugtrekken en wijzigen van verzonden berichten

7 reacties

Iets verkeerds of beschamends gezegd? Daar heeft WhatsApp binnenkort een oplossing voor! Het wordt mogelijk om recent verzonden berichten terug te trekken of de inhoud na het versturen te wijzigen. Deze functies worden momenteel getest.

Na het intrekken van een bericht is dit niet langer zichtbaar, maar staat er slechts “Verzender heeft dit bericht ingetrokken” op de plaats van het originele bericht. De functie werd ontdekt door Twitteraar @WABetaInfo.

Het verwijderen of intrekken van een bericht werkt door lang op het bericht te drukken en te kiezen voor ‘intrekken’. Hier komt waarschijnlijk later ook de optie om een bericht te wijzigen te staan, al werd die functie alleen in nieuwe taalbestanden gevonden.

warevoke-001
Klik/tap voor groter.

De nieuwe functies zitten in een betaversie van WhatsApp met versienummer 2.17.1.869. De huidige iOS-versie is 2.16.19. Het duurt dus nog even voordat deze beschikbaar is. Hoe lang een bericht te wijzigen of in te trekken is, is vooralsnog onduidelijk.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Lauwrence

  Opnieuw, of nog steeds loopt WhatsApp achter de feiten aan.

  De massale fanbase die het op heeft gebouwd in de tijd dat WA nog innovatief was is dan ook de enige reden voor het bestaansrecht.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik moet nog zien dat het waar is. Lijkt me een prima idee zo’n functie, maar het lijkt me bijna onmogelijk om een bericht te wissen nadat het al is aangekomen. Ben geen technicus, maar lijkt me erg lastig, zo niet onmogelijk.

 • Profielfoto
  Niekw

  @MacAanZee

  Dit is heel makkelijk haalbaar. Whatsapp werkt altijd online en kan dus gewoon een aangekomen bericht verwijderen of wijzigen als er internetverbinding is.

  Het zal alleen niet lukken als het oorspronkelijke bericht is aangekomen, en vervolgens geen internetverbinding is. Dan zal het oude bericht blijven staan totdat er een internetverbinding tot stand is gekomen.

 • Profielfoto
  Xcode

  @MacAanZee Het is technisch helemaal niet moeilijk aangezien Whatsapp (de applicatie) constant in contact staat met de berichtenserver. Echter is het niet 100% waterdicht. Als de ontvanger zijn/haar vliegtuigmodus activeert, blijft het bericht ongewijzigd en heeft diegene bijvoorbeeld alle tijd om een schermafbeelding te maken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Lauwrence

  Doe even normaal. WhatsApp verstuurt meer berichten op een dag dan al die andere diensten in een week bij elkaar. Dat jij een hekel hebt aan deze dienst wilt niet zeggen dat iedereen gestoord is die het gebruikt omdat hun berichten app niet innovatief genoeg zou zijn. Het is een berichten app (de vervanger van sms) geen arbeidsongeschiktheid verzekering.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Toch begrijp ik niet dat je iets zou kunnen wissen in de “inbox” van de ontvanger. Als ik het met email vergelijk. Ik stuur via Mail een mailtje. Dat komt bij de ontvanger aan en staat in zijn inbox. Ook al sta je allebei ‘online’, ik kan een verzonden mailtje nooit deleten bij de ontvanger, omdat het lokaal is opgeslagen.

 • Profielfoto
  MrHammond

  @MacAanZee: WhatsApp is ook een heel ander protocol dan Email, Email is een verzameling aan open standaard protocollen, die iedereen kan/mag gebruiken, en waar je niet zomaar iets aan kan veranderen, WhatsApp is een gesloten protocol, WhatsApp bepaalt daar dus wat mogelijk is en niet. Plus dat WhatsApp inderdaad helemaal server-gebaseerd is, wat jij in je WhatsApp-App ziet, is slechts een kleine, lokale cache. En wanneer WhatsApp besluit dat ze daar data uit moeten kunnen verwijderen, hebben ze hun vrijheid dat zo te programmeren. Vergelijk het meer met de reacties hier op het forum, die kun je ook achteraf aanpassen of verwijderen. Alleen wanneer je de data niet ververst, blijft een “verwijderd” bericht lokaal bestaan.

  @Lauwrence: bestaansrecht wordt helaas niet door innovativiteit en/of kwaliteit bepaald, meer de userbase, en die is bij WhatsApp nog steeds onverminderd hoog. Behoor jij soms nog steeds tot die paar mensen die WhatsApp hebben weggegooid, en er zonder succes op zit te wachten dat vrienden en familie naar een technisch superieur platform overstappen?;-)