Wereld Aids Dag: meer (RED) dan ooit bij Apple

9 reacties

In het kader van Wereld Aids Dag op 1 december pakt Apple uit met veel (RED)-producten in de Apple Store, iTunes Store en App Store. Het is het tiende jaar dat Apple een bijdrage levert aan het RED-wereldfonds voor de strijd tegen aids.

Er zijn vier nieuwe accessoires in (RED)-variant, 20 iOS-games met speciale (RED)-content en de opbrengsten van het het kerstalbum van The Killers gaan volledig naar het wereldfonds.

Nieuwe (RED)-producten

Naast het huidige (PRODUCT)RED-assortiment, introduceert Apple vandaag vier nieuwe (RED)-producten, namelijk een Smart Battery Case voor iPhone 7 en iPhone 7 Plus, een hoesje voor iPhone SE, een Beats Solo 3 Wireless-koptelefoon en de Pill+ draagbare speaker. Deze producten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar en bij ieder verkocht (RED)-product, levert Apple een bijdrage aan het Wereldfonds.


 

App Store

Ook app-ontwikkelaars dragen dit jaar hun steentje bij aan de strijd tegen aids. Deze hele week bevat een aantal apps exclusieve (RED)-content die alleen in de App Store beschikbaar is. De opbrengsten van de (RED)-aankopen die in deze apps worden gedaan, gaan naar het Wereldfonds. Enkele highlights: Sim City BuildIt, FIFA Mobile Voetbal, Best Friends Forever, CSR Racing 2 en MARVEL Contest of Champions.
red-app store 2016

Kerstalbum The Killers

Het kerstalbum van The Killers, Don’t Waste Your Wishes, is exclusief verkrijgbaar via iTunes. Dit album bevat 10 kerstsingles en ook een nieuw nummer, “I’ll Be Home For Christmas”. In de Verenigde Staten gaat de volledige opbrengst van dit album naar het Wereldfonds.
killers
De opbrengsten van (RED) gaan naar programma’s gericht op begeleiding, testen en preventie, en natuurlijk naar levensreddende medicijnen die voorkomen dat moeders het hiv-virus overdragen op hun ongeboren kind. Apple en (RED) werken sinds 2006 samen en de iPhone-maker heeft al meer dan 75 miljoen dollar voor het goede doel opgehaald.

Aan het begin van Apple’s samenwerking met (RED) werden er dagelijks 1.200 baby’s geboren met hiv. Nu voorspelt UNAIDS dat dit er in het jaar 2020 praktisch nul zouden kunnen zijn, en dat er in 2030 een einde komt aan aids.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Zo zonde dat er dit jaar eigenlijk geen goede games tussen zitten. Niet zo’n parel als monument valley bijvoorbeeld

 • Profielfoto
  Jacktheripper

  Correctie: de Smart Battery Case is er alleen voor de iPhone 7, dus niet voor de Plus.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoe slecht is dit op je homepage van Apple. Duidelijk dat er iemand zich snel-snel van het werk af wilde zijn.

  Promotie voor het verkopen van obsolete producten.

 • Profielfoto
  MrEarly

  Hoe slecht is dit op je homepage van Apple. Duidelijk dat er iemand zich snel-snel van het werk af wilde zijn.

  Promotie voor het verkopen van obsolete producten.

  Ze zijn nog steeds te koop dus ik snap niet wat daar erg aan is. Naar mijn mening is het juist slim om via acties als deze er toch nog een paar te kunnen verkopen. De niet verouderde producten verkopen toch wel.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Hoe slecht is dit op je homepage van Apple. Duidelijk dat er iemand zich snel-snel van het werk af wilde zijn.

  Promotie voor het verkopen van obsolete producten.

  Wat is er obsolete aan ?
  Kan nog evengoed muziek spelen

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is gewoon een product waar een bedrijf als Apple geen (homepage) promotie meer mee moet maken want het is helemaal niet meer van deze tijd. Je zet deze dingen ook niet meer op een billboard-reclame in New York City. Dat ze nog steeds in de rekken liggen en ‘verkocht’ worden zegt natuurlijk helemaal niets. Dat heeft veel meer te maken met het feit dat deze dingen nog uit het tijdperk zijn dat Apple massa van hun eigen producten op voorraad nam. Tegenwoordig zijn alle contracten met producenten zo ingericht dat de producten meteen van de fabriek richting de klanten gaan en als producten meer of minder aantrekkelijk zijn dan kunnen ze de productie ook veel eenvoudiger opschroeven of laten afnemen. Er gaan tegenwoordig veel kleinere marges naar een Apple-magazijn juist om dit soort ongein te voorkomen. Dat je producten aan het verkopen bent waar je als bedrijf eigenlijk niet meer achter staat en die niet bij je imago passen.

  Je stopt met het maken van AirPorts en Time Capsules ( producten die waarschijnlijk het meest geliefd zijn vanwege hun eenvoudige Plug&Play ) maar deze dingen ga je lopen promoten? En ja, zet ze vooral erbij voor dat extreem kleine doelgroepje dat nog zo’n ding wilt kopen maar geef dit niet zo’n prominente plek naast een Apple Watch of iPhone 7. Daar hoort gewoon iets van Beats, Apple Music of een iPad te staan. Iets dat helemaal Apple is, geen iPod.

 • Profielfoto
  Nummer 48

  Je kan zeggen wat je wilt maar een Jet Black iPhone 7 in combinatie met een PRODUCT(RED) Smart Battery Case is de perfectie nabij.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Ik neem aan dat je dit ironisch bedoelt, nummer48.

 • Profielfoto
  Nummer 48

  Eigenlijk niet @MarcEnschede