Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 december 2016

Wereld Aids Dag: meer (RED) dan ooit bij Apple

In het kader van Wereld Aids Dag op 1 december pakt Apple uit met veel (RED)-producten in de Apple Store, iTunes Store en App Store. Het is het tiende jaar dat Apple een bijdrage levert aan het RED-wereldfonds voor de strijd tegen aids.

Er zijn vier nieuwe accessoires in (RED)-variant, 20 iOS-games met speciale (RED)-content en de opbrengsten van het het kerstalbum van The Killers gaan volledig naar het wereldfonds.

Nieuwe (RED)-producten

Naast het huidige (PRODUCT)RED-assortiment, introduceert Apple vandaag vier nieuwe (RED)-producten, namelijk een Smart Battery Case voor iPhone 7 en iPhone 7 Plus, een hoesje voor iPhone SE, een Beats Solo 3 Wireless-koptelefoon en de Pill+ draagbare speaker. Deze producten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar en bij ieder verkocht (RED)-product, levert Apple een bijdrage aan het Wereldfonds.


 

App Store

Ook app-ontwikkelaars dragen dit jaar hun steentje bij aan de strijd tegen aids. Deze hele week bevat een aantal apps exclusieve (RED)-content die alleen in de App Store beschikbaar is. De opbrengsten van de (RED)-aankopen die in deze apps worden gedaan, gaan naar het Wereldfonds. Enkele highlights: Sim City BuildIt, FIFA Mobile Voetbal, Best Friends Forever, CSR Racing 2 en MARVEL Contest of Champions.

Kerstalbum The Killers

Het kerstalbum van The Killers, Don’t Waste Your Wishes, is exclusief verkrijgbaar via iTunes. Dit album bevat 10 kerstsingles en ook een nieuw nummer, “I’ll Be Home For Christmas”. In de Verenigde Staten gaat de volledige opbrengst van dit album naar het Wereldfonds.

De opbrengsten van (RED) gaan naar programma’s gericht op begeleiding, testen en preventie, en natuurlijk naar levensreddende medicijnen die voorkomen dat moeders het hiv-virus overdragen op hun ongeboren kind. Apple en (RED) werken sinds 2006 samen en de iPhone-maker heeft al meer dan 75 miljoen dollar voor het goede doel opgehaald.

Aan het begin van Apple’s samenwerking met (RED) werden er dagelijks 1.200 baby’s geboren met hiv. Nu voorspelt UNAIDS dat dit er in het jaar 2020 praktisch nul zouden kunnen zijn, en dat er in 2030 een einde komt aan aids.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wereld Aids Dag: meer (RED) dan ooit bij Apple
Sluiten