Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 december 2016
Leestijd: 1 minuut

Twitter integreert live video in app

Periscope wordt binnenkort overbodig. Twitter is begonnen met de integratie van Persicope-functionalteit in zijn eigen iOS- en Android-app. Je kunt binnen enkele dagen live uitzenden via Twitter en de uitzendingen ook direct in de app bekijken en reageren.

Onder de knop voor het schrijven van een tweet komt een nieuwe optie om de camera te activeren en direct live te gaan. Kijkers kunnen op de video tikken om hartjes te geven, zoals in Periscope.

Deze nieuwe functie zal geleidelijk verschijnen in zowel de iOS- als Android-app van Twitter. De komende paar dagen moeten alle gebruikers de nieuwe live-knop te zien krijgen. Of apps van derden -zoals Tweetbot en Twitterrific- via een API toegang krijgen tot de live-functionaltiet is vooralsnog onduidelijk.

Periscope blijft voorlopig werken en bestaan, maar het lot van de applicatie is op de lange termijn een stukje onzekerder geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter integreert live video in app
Sluiten