Top 5 Apple-kerstcadeaus voor 2016

22 reacties

We gaan alweer snel richting de kerst. Tijd om in de shop-modus te schieten en hét perfecte cadeau voor jouw vriend(in), collega of medewerker op te sporen. Misschien zit daar een Apple-fanaat bij of moet je zelf een verlanglijstje samenstellen.

Hier zijn 5 suggesties tot € 200 om met kerst punten te scoren bij elke Apple-liefhebber. Is jouw budget lager dan dat? Doe dan vooral inspiratie op bij onze Sinterklaas top 5 tot € 20. Een zalig kerstfeest gewenst!

1. Kaars met de geur van een nieuwe Mac

Twelve South – $24 + $ 20 verzendkosten
Dit cadeau is naast grappig ook nog eens perfect voor de donkere dagen: een kaars met de geur van een nieuwe Mac. Niet iedereen vindt het lekker ruiken, maar als je een echte Apple-liefhebber bent, dan valt dit cadeau zeker in de smaak! Ook leuk om te geven als iemand een nieuwe Mac voor kerst vraagt, maar er (en die kans is groot) te weinig budget is.

Helaas zijn ze op dit moment uitverkocht, maar Twelve South verwacht vanaf 19 december weer nieuwe voorraad. Tot die tijd kun je je aanmelden voor updates. Wil je het op save spelen? Bestel dan bij dezelfde shop deze “⌘O to Refresh bottle” voor $34. Hiermee sponsor je meteen diverse schoon-water projecten.
newmackaars-alt-16x9

2. Elgato Eve Energy

Online Apple Store – € 49,95
Wil je iemand verassen met een voorproefje op HomeKit? Geef dan de Elgato Eve Energy cadeau! Dit slimme stopcontact is gemakkelijk te installeren en kun je in- en uitschakelen met de Woning-app van iOS 10 of door Siri de opdracht te geven. Extra leuk is het duurzame aspect. Je kunt namelijk meteen zien hoeveel energie een aangesloten apparaat verbruikt en hierdoor je energieverbruik in de gaten houden.
eve energy 16x9

3. AirPods draadloze oordopjes

Online Apple Store – € 179
Apple heeft een aantal nieuwe producten gelanceerd in het afgelopen jaar. Niet alles is voor iedereen handig en betaalbaar, maar deze draadloze oordopjes staan toch bij de meesten wel op het verlanglijstje. Tot voor kort waren ze nog niet leverbaar in Nederland, maar nu de eerste exemplaren worden uitgeleverd is het zeker een goed kerstcadeau. Ze zijn te gebruiken met elke iPhone 5 en iPad Mini 2 of nieuwer én de iPad Air en Pro.
airpods-16x9

4. Toetscombinatie T-shirt

CMD WEAR – € 29,50
Het meest verassende cadeau uit deze top 5 zijn de design shirts van CMD WEAR uit Nederland. De vijftal prints verwijzen allemaal een toetscombinatie met de bekende cmd toets erin. Kies bijvoorbeeld voor “create something ⌘N” of “Don’t ⌘C, Be original”. Vooral ontwerpers en creatievelingen zullen erg om de teksten moeten lachen. De shirts zijn verkrijgbaar in 4 maten en te bestellen op de website van CMD WEAR.
cmdw

5. Chromecast Ultra

Google €79
Met zijn allen foto’s bekijken op de TV, een film streamen vanaf Netflix of NPO kerstavond of samen door wat websites heengaan vanaf de bank. Met de Chromecast Ultra van Google is dat allemaal mogelijk. Stream vanaf je iPad, iPhone of Mac vanuit diverse apps naar je eigen TV en geniet samen van de content. Ten opzichte van de gewone Chromecast ondersteunt deze Ultra variant 4K HD beeld en streamt hij een stuk sneller.

Heb je wat meer budget en verder vooral Apple producten in huis? Kies dan voor de nieuwste Apple TV. Deze bevat ongeveer dezelfde functies, maar streamt je volledige scherm en is geïntegreerd in het Apple systeem. Daarnaast kun je met de nieuwe remote ook Siri gebruiken om bijvoorbeeld films te vinden en werkt hij als controller voor games uit de Apple TV App Store.
chromecast ultra 16x9

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Q-collective

  Een kaars… really?

  En AirPods, die over zes weken aankomen. Ja, ideaal voor de kerst hoor:roll:

  En hoe doe je precies AirPlay op een Chromecast? Ja, daar wordt men vast ook erg blij van.

 • Profielfoto
  Afroman

  Je gebruikt geen Airplay maar Cast. In het artikel staat nergens dat je Airplay moet gebruiken. En Cast werkt zowel op Android als iOS. Dus best relaxed is dat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Mensen die zo’n T-shirt aantrekken mag je aanrijden!

 • Profielfoto
  DaveFlash

  hmm Claire ik moet je toch verbeteren, de chromecast ultra is bijna nutteloos voor wat betreft UHD casten, want bij Netflix e.d. is de mobiele app van op zowel iOS als Android beperkt tot het streaming van (maximaal) full HD. Om Netflix content in UHD te kijken heb je of een van de weinige ondersteunde UHD/4K settopboxen nodig of de smart tv app van netflix op een ondersteunde UHD TV.

 • Profielfoto
  Zakske

  De chromecast ultra is bijna nutteloos voor wat betreft UHD casten, want bij Netflix e.d. is de mobiele app van op zowel iOS als Android beperkt tot het streaming van (maximaal) full HD.

  Leuk verhaal… alleen kraam je volgens Netflix gewoon onzin uit.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik wil van Zakske heel erg graag een nieuwe Macbook Pro 15″:P

 • Profielfoto
  polansky

  Je gebruikt geen Airplay maar Cast. In het artikel staat nergens dat je Airplay moet gebruiken. En Cast werkt zowel op Android als iOS. Dus best relaxed is dat.

  .
  Cast werkt zelfs beter dan Airplay.
  En de Chromecast Ultra doet gewoon 4K Netflix – De reden waarom ik ervoor heb gekozen en niet voor de Apple TV. De ‘apps’ daarvoor hebben niet gebracht wat ik ervan gehoopt had.

  Maar om tussen de oren te krijgen dat ‘cast’ beter werkt dan ‘airplay’ bij een Apple fan vraagt minstens een vuvuzela die je tegen zijn oor aanhoudt en zelfs dan is de kans groot dat hij er Oost-Indisch doof voor blijft. Dus bespaar je de moeite.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ik zie maar één (1) Apple-kerstcadeau en dat zijn de AirPods.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Je gebruikt geen Airplay maar Cast. In het artikel staat nergens dat je Airplay moet gebruiken. En Cast werkt zowel op Android als iOS. Dus best relaxed is dat.

  .
  Cast werkt zelfs beter dan Airplay.
  En de Chromecast Ultra doet gewoon 4K Netflix – De reden waarom ik ervoor heb gekozen en niet voor de Apple TV. De ‘apps’ daarvoor hebben niet gebracht wat ik ervan gehoopt had.

  Maar om tussen de oren te krijgen dat ‘cast’ beter werkt dan ‘airplay’ bij een Apple fan vraagt minstens een vuvuzela die je tegen zijn oor aanhoudt en zelfs dan is de kans groot dat hij er Oost-Indisch doof voor blijft. Dus bespaar je de moeite.

  Ondanks de moeite die jij je niet bespaart hebt is, interesseert mij in dit geval niet wat beter is. Ik weiger het om een Google slaafje te worden en verkoop, euh herstel, geef mijn ziel en zaligheid niet weg aan Google. Het mooie is dat er dan nog mogelijkheden genoeg overblijven;-)
  Daarbij heeft niet heel Nederland een 4K televisie dus zou dat ook nog een argument kunnen zijn, toch? Dus wat zou dat Google ding beter zijn dan?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ik zie maar één (1) Apple-kerstcadeau en dat zijn de AirPods.

  Eens, en die zijn niet eens leverbaar voor de Kerst.
  Ik ben serieus oprecht geïnteresseerd in wie in hemelsnaam cadeau 1 op zijn verlanglijst heeft staan. Ik zou trouwens niet eens weten hoe mijn Mac ruikt. Nog nooit met mijn neus tegenaan gehangen.

 • Profielfoto
  jan jansen

  Slechtste cadeau’s ooit! Doe je huiswerk maar opnieuw Claire zou ik zo zeggen.
  Hier hou je geen vriendjes mee.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Leuke kado-ideeën!. Vooral die geurkaars met New Mac geur vind ik geweldig. Die ga ik bestellen! Het is alweer een paar jaar geleden dat ik voor het laatst de geur van een nieuwe Mac in huis heb geroken, dus dit is met een redelijk platte portemonnee en niet erg aantrekkelijke nieuwe serie MacBook Pro’s een prima oplossing
  Claire, trek je niks aan van zure reacties. In de categorie tot 200 euro is het al moeilijk genoeg om iets van Apple zelf te vinden! Misschien is er nog net tijd voor een Apple kadolijstje tot € 4000….voor de zeer rijken onder ons…. Het is vréselijk…!!

  @Q-Collective: Als je de Airpods direct had besteld, waren ze al op 20 december bezorgd. Intussen is er een goede kans dat Apple Stores en misschien ook Apple Resellers de Airpods voor de kerst in huis hebben. Kwestie van even goed in de gaten houden.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Hahaha, dat kut kaarsje kost nog eens $24,- + $20,- verzendkosten.

  En er zijn gewoon mensen dit dit nog kopen ook:shock:

 • Profielfoto
  essiw

  Apple kerstcadeaus: 5. chromecast, en als je geld hebt koop je een apple TV…

  Beetje omgekeerde wereld op een apple kerstcadeaus lijstje… Zou logischer zijn om een apple TV er op te zetten en als optioneel een chromecast…

 • Profielfoto
  polansky

  Ondanks de moeite die jij je niet bespaart hebt is, interesseert mij in dit geval niet wat beter is. Ik weiger het om een Google slaafje te worden en verkoop, euh herstel, geef mijn ziel en zaligheid niet weg aan Google. Het mooie is dat er dan nog mogelijkheden genoeg overblijven;-)
  Daarbij heeft niet heel Nederland een 4K televisie dus zou dat ook nog een argument kunnen zijn, toch? Dus wat zou dat Google ding beter zijn dan?

  .
  Ach Ruwepit – ik heb medelij met je.
  Dat jij nog echt denkt dat jij je ziel en zaligheid niet verkoopt aan Google.

  Jij begeeft je zeker verder nooit op het internet begrijp ik met die stellige aanname.
  Ik kan je vertellen Google weet alles al over jou, ondanks al je pogingen niet ‘zichtbaar’ te zijn.

  Tegelijkertijd vind je het blijkbaar niet erg dat Apple jouw gegevens doorverkoopt aan banken, verzekeraars en andere derde partijen die baat hebben bij jou gegevens om je wat te kunnen aansmeren of te kunnen volgen.
  DREAM ON – als je denkt ‘veilig’ te zijn voor je privacy op internet.

  Als je echt denkt ‘veilig’ te zijn voor Google (of anderen) zul je het internet volledig moeten mijden.

  Ga lekker door met je kop in het zand steken. Dan hou je in ieder geval de schijn voor jezelf op dat je voor Google (en anderen) geen sporen achterlaat.

 • Profielfoto
  Nummer 49

  @Raymon, als er 1 product op de markt is dat een Apple-liefhebber zou willen, is het Designed by Apple in California…

 • Profielfoto
  bartvdv

  @Raymon, als er 1 product op de markt is dat een Apple-liefhebber zou willen, is het Designed by Apple in California…

  En zelfs dat, Nummer50 is allang geen zekerheid meer.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ondanks de moeite die jij je niet bespaart hebt is, interesseert mij in dit geval niet wat beter is. Ik weiger het om een Google slaafje te worden en verkoop, euh herstel, geef mijn ziel en zaligheid niet weg aan Google. Het mooie is dat er dan nog mogelijkheden genoeg overblijven;-)
  Daarbij heeft niet heel Nederland een 4K televisie dus zou dat ook nog een argument kunnen zijn, toch? Dus wat zou dat Google ding beter zijn dan?

  .
  Ach Ruwepit – ik heb medelij met je.
  Dat jij nog echt denkt dat jij je ziel en zaligheid niet verkoopt aan Google.

  Jij begeeft je zeker verder nooit op het internet begrijp ik met die stellige aanname.
  Ik kan je vertellen Google weet alles al over jou, ondanks al je pogingen niet ‘zichtbaar’ te zijn.

  Tegelijkertijd vind je het blijkbaar niet erg dat Apple jouw gegevens doorverkoopt aan banken, verzekeraars en andere derde partijen die baat hebben bij jou gegevens om je wat te kunnen aansmeren of te kunnen volgen.
  DREAM ON – als je denkt ‘veilig’ te zijn voor je privacy op internet.

  Als je echt denkt ‘veilig’ te zijn voor Google (of anderen) zul je het internet volledig moeten mijden.

  Ga lekker door met je kop in het zand steken. Dan hou je in ieder geval de schijn voor jezelf op dat je voor Google (en anderen) geen sporen achterlaat.

  Standaard reactie die ik regelmatig van de Google-slaafjes krijg te horen. Begrijpelijk, voor hen is geen weg meer terug want ze hebben alles al verkwanseld. Het bekende stockholmsyndroom blijkt nu meer en meer voor deze slaafjes op te gaan:-)

  Er zit een forse nuance tussen ziel en zaligheid weggeven (de zogenaamde slaafjes) en zo beperkt en mogelijk. Als je deze zin nu kunt doorgronden zul je begrijpen dat de rest van je epistel totaal niet relevant is.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik ben niet zo slaafs aan Apple.
  Eigenlijk aan geen enkel merk – Het interesseert mij dan ook bijzonder weinig of Google nu net even iets meer of minder over mij weet. Ik steek mijn kop er niet voor in het zand.

  Blijkbaar denk jij te ontkomen aan het ‘wakend oog’ op internet.
  Ach – Als je die gedachte je gelukkiger maakt is dat misschien een schrale troost voor je.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Het interesseert mij dan ook bijzonder weinig of Google nu net even iets meer of minder over mij weet.

  Mij dus wel, ik vind het een enorm kut-bedrijf en verbaas me over de huidige ontwikkeling waarbij bedrijven zoals Google en Facebook gebruikers zo makkelijk als slaafjes kan binden. Als het aan mij ligt verdienen die commerciële bedrijven minder aan mij dan aan die Google/Facebook slaafjes.

  Blijkbaar denk jij te ontkomen aan het ‘wakend oog’ op internet.
  Ach – Als je die gedachte je gelukkiger maakt is dat misschien een schrale troost voor je.

  Nee, ontkomen niet maar ik maak zo te lezen al jaren wel veel bewuster mijn keuzes.

  Het is bijna Kerst en aangezien jij al tijden alles affikt wat met Apple te maken heeft , heeft de Correspondent pas geleden een aardig boekje uitgebracht wat je misschien als cadeau kun vragen;-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Polansky en Puwepit zouden moeten gaan samenwonen. ?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Hier komen er steeds minder Apple producten onder de kerstboom te liggen. Pas inderdaad de (normale) Chromecast gekocht en onder de kerstboom ligt een prachtige Surface Pro 4 met toetsenbord. Kan haast niet wachten!