Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 december 2016

Tim Cook: “Apple Watch gaat beste kwartaal ooit tegemoet”

De smartwatchmarkt groeit amper en Apple verkocht na een sterke lancering afgelopen kwartaal slechts 1,1 miljoen Apple Watches tegen­over 3,9 miljoen een jaar eerder. Dat heeft markt­onderzoeker IDC becijferd. Apple-CEO Tim Cook blijft echter positief.

In een reactie op de cijfers zegt Cook dat de Apple Watch met de feestdagen in aantocht juist nieuwe recordcijfers laat zien. Volgens de Apple-CEO gaat de wearable het beste kwartaal ooit tegemoet.

Feestdagen zorgen voor boost

“Onze data laat zien dat de Apple Watch het fantastisch doet en dat het een populair cadeau voor de feestdagen wordt. De verkoopcijfers waren tijdens de eerste week van het kerstseizoen buitengewoon goed. Sterker nog, het was de week met de meeste verkopen sinds de lancering van de Apple Watch”, aldus Cook tegen persbureau Reuters.

Smartwatchmarkt

Hoewel Cook optimistisch over het vierde kwartaal is, schetsen cijfers van markt­onderzoeker IDC over het derde kwartaal een ander beeld. Apple geeft geen verkoopcijfers van de Watch vrij, dus moeten we het doen met de natte vinger van analisten, maar de tendens is duidelijk. Consumenten lijken niet massaal warm te lopen voor een slim horloge en de markt voor smartwatches groeide het afgelopen jaar slechts drie procent.

Dit beeld wordt versterkt door Pebble dat het moeilijk heeft, Motorola dat stopt met de productie van smartwatches wegens te weinig vraag en Google dat de release van Android Wear 2.0 uitstelt.

Cijfers: IDG – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Tim Cook: “Apple Watch gaat beste kwartaal ooit tegemoet”
Sluiten