Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 december 2016
Leestijd: 1 minuut

Super Mario Run in Apple Store te proberen

Nintendo’s eerste échte smartphone-game Super Mario Run komt 15 december uit en Apple is volop bezig met de promotie. De game is nu op alle iPhones in de Apple Stores te proberen en maakte zijn TV-debuut bij de Amerikaanse Jimmy Fallon Show.

De game is gratis met vier levels, om de in totaal 24 levels (17 gewone, 7 boss-levels) te spelen, is een eenmalige in-app aankoop van € 9,99 nodig. Dit zijn de eerste gameplay-video’s:

Mario in Apple Store

Niet in de buurt van de Apple Store in Den Haag, Haarlem, Amsterdam of Brussel? De mannen van IDB hebben een uur in een Amerikaanse Apple Store doorgebracht en een video-impressie van de game gemaakt. Super Mario Run laat een positieve indruk achter.

Super Mario Run is een compleet nieuwe game en geen port van een oud spel met de bekende loodgieter. Mario rent automatisch en de werelden zijn geoptimaliseerd voor een smartphone-scherm, wat inhoudt dat het vooral veel springen en in de hoogte werken zal zijn. Je hoeft niet alleen dom te springen, maar er zijn ook backflips nodig en je kunt de loodgieter met swipes naar links en rechts sturen.

Mario bij Jimmy Fallon

Onder toeziend oog van Shigeru Miyamoto, de ontwerper van onder meer Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Pikmin en Splatoon, mocht Jimmy Fallon in zijn populaire Tonight Show de game live op de Amerikaanse televisie proberen.

  • Super Mario Run is vanaf 15 december exclusief op iOS verkrijgbaar. Je kunt je in de App Store aanmelden voor een notificatie zodra de game beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Super Mario Run in Apple Store te proberen
Sluiten