Super Mario Run: 41 minuten met Shigeru Miyamoto (video)

15 reacties

Apple en Nintendo maken zich op voor de allereerste mobiele game met de grootste videogame-held aller tijden, Super Mario Run. Op donderdag 15 december is de game beschikbaar in de App Store. Waarschijnlijk in de vroege avond.

Om de hype compleet te maken, heeft Apple een interview met Mario-bedenker Shigeru Miyamoto vrijgegeven. Hij vertelt over het Nintendo van vroeger en de verschillen tussen console en smartphone als platform.

Interview in video

Het 41-minuten durende interview is hieronder als video te bekijken. (Mobiele lezers, let op je databundel: video van 280MB)

Liever direct de m4v-file downloaden? Dat kan ook. Er is ook een audio-versie voor in de auto of onderweg en Apple heeft de video- en audio-versie als podcast beschikbaar gesteld.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Worden jullie nog niet gek van deze poging om super geforceerd een Mario Run hype te creëeren?

  Dit spelletje heeft nu al meer aandacht en exposure gehad dan alle iOS apps bij elkaar. Dit gaat volgens mij echt niet werken, alle hypes qua spelletjes kwamen vrijwel als een verrassing, vandaar ook dat zoveel mensen het willen spelen.
  Voordat dit spelletje online komt is er al zoveel over gepraat dat mensen ondertussen met een Mario pet op gaan schijten.

 • Profielfoto
  tomc

  Maar om een full-featured mario game te maken blijft nintendo toch te koppig.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Ga het interview niet bekijken maar vraag me wel af of ze erbij vertellen dat je, om het spel te kunnen spelen, continu internetverbinding nodig hebt. Dit om piraterij tegen te gaan. Dus je duur aangeschafte spelletje gaat het niet doen in het vliegtuig of metro. En ook niet op school, in de auto of trein als je je dure databundel daar niet aan op wilt offeren. Om over het buitenland nog maar niet te spreken.

 • Profielfoto
  Ferry Barnhoorn

  @ EagerB0bNerd Duur aangeschaft? volgens mij is de game 10€, voor 39,99€ koop je Mario Maker op de 3DS en kan je naar alle hartelust Mario doen in het vliegtuig. Dit spelletje is toch echt meer gericht op de snackgamer. Ben blij dat er eindelijk weer een serieuzere game op iOS verschijnt, ben al het ge candy crush etc wel zat.

 • Profielfoto
  Ferry Barnhoorn

  Ik hoop dat Nintendo meer van dit soort experimenten met Apple blijft doen, de samenwerking lijkt goed te werken!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat zullen ze vast wel fixen na een bepaalde (eerste) periode.

  De bedoeling is natuurlijk dat iedereen het koopt in het begin. Zodra ze laten we zeggen 50 miljoen verkopen hebben brengen ze een update uit die deze verplichte internetverbinding weghaalt. Maken ze er weer een praatje van hoe goed ze luisteren naar hun klanten.

 • Profielfoto
  SvS

  Ja, ik snap het ook niet, jongens. Dat wou ik gauw gezegd hebben. Ben het eens, het is best overhyped voor wat ie kan. Als het Super Mario Bros was geweest, met huidige looks, dan was het te begrijpen.
  Er zijn meer Apple TV games in omloop die best aandacht verdienen.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  @Ferry Barnhoorn: Ik weet wat een game voor de DS kost maar dit gaat over een game voor iOS.

  De gemiddelde prijs, juni 2016, voor een game in de app store is $ 0,55

  Dus ja, dan is een game van net geen € 10,- relatief duur.
  Zeker voor dat geld mag je verwachten dat je het altijd, overal, onbeperkt en gratis mag spelen.

 • Profielfoto
  SvS

  Zeker voor dat geld mag je verwachten dat je het altijd, overal, onbeperkt en gratis mag spelen.

  .
  Dat dus.

 • Profielfoto
  yellow

  Tientje is niet duur hoor. Naar de bioscoop gaan, dat is pas duur!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat moet je ook niet doen. Of je moet een afspraakje regelen met een meisje en haar laten betalen.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Argh, die ploppende microfoons..

 • Profielfoto
  Vodka

  Dit gaat natuurlijk een groot succes worden. Do not underestimate the hype!

 • Profielfoto
  App69

  Of je moet een afspraakje regelen met een meisje en haar laten betalen.

  ???

  altijd, overal, onbeperkt en gratis mag spelen…

  Volledig mee eens.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Geen enkel probleem met dit artikel over Mario. Voor heel veel mensen was Mario één van de eerste spelletjes waar ze mee zijn opgegroeid. Wat voor een latere generatie Pokémon was, was voor een eerdere generatie Mario Bros. Het spel inspireerde begin jaren negentig zelfs David Bowie om Mario geluiden te stoppen in zijn nummer Miracle Goodnight. (Zie YouTube!)

  Ik ben het wel met veel van bovenstaande reacties eens dat voor je voor dit geld zeker mag verwachten dat je het spel zonder gebruik van internet kan spelen.