Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 december 2016
Leestijd: 1 minuut

Super Mario Run: 40 miljoen downloads en nieuwe gamemodus

Nieuws over de eerste échte iOS-game van Nintendo. Er is onverwacht een nieuwe gamemodus aan Super Mario Run toegevoegd en Nintendo maakt tevens bekend dat de game in vier dagen na release 40 miljoen keer gedownload is. Een nieuw record.

De nieuwe gamemodus is de vriendenrace, een vriendschappelijke variant op de Toad Race, waarbij je het alleen tegen vrienden kunt opnemen zonder dat dit muntjes of toad tickets kost.

Vriendenrace starten

Je start de vriendenrace door in het hoofdscherm van de app op de vrienden-knop rechtsboven te klikken. Daarna kies je een vriend uit de lijst en druk op je op ‘Run’. Het aantal vriendenraces dat je op een dag kunt doen is afhankelijk van de voltooide werelden. Wereld 1 nog niet voltooid = maximaal 1 vriendenrace per dag. Wereld 1 voltooid = maximaal 2 en wereld 2 of verder voltooid = maximaal 5 vriendschappelijke races per dag.

Klik/tap voor groter.

40 miljoen: nieuw App Store-record

In een Japans persbericht heeft Nintendo bekendgemaakt dat Super Mario Run alle downloadrecords heeft verbroken. In de eerste vier dagen is de game maar liefst 40 miljoen keer gedownload. Daarmee laat het Pokémon GO en Clash of Clans ver achter zich. Vorige recordhouder was Pokémon GO, dat binnen een week 30 miljoen downloads telde.

Phil Schiller en Shigeru Miyamoto zeggen blij te zijn met het fenomenale succes, maar geven niet aan hoeveel gratis downloads werden omgezet in aankopen. Super Mario Run is gratis te downloaden, maar om verder te gaan dan de eerste drie niveaus is een in-app-aankoop van € 9,99 nodig. Een model dat niet door alle spelers op prijs wordt gesteld, omdat zij gewend zijn aan micro-transacties in de game.

Record in perspectief: Aan de game ontkomen was er niet bij.

(Onze review → Super Mario Run is nu beschikbaar en precies goed)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Super Mario Run: 40 miljoen downloads en nieuwe gamemodus
Sluiten