Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 december 2016

Spotify ondersteunt Touch Bar en AirPods

Spotify is er op tijd bij met ondersteuning voor de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro en AirPods. De Zweedse streamingdienst pakt het anders aan dan iTunes en Apple Music en vult de Touch Bar met knoppen in plaats van een scuifbalk om door nummers te spoelen.

Ook de AirPods werken nu goed met Spotify op macOS. Wanneer één AirPod uit het oor wordt gehaald, pauzeert de muziek tijdelijk. Wanner beide AirPods uit je oren zijn, wordt de muziek gestopt. Net als op iOS.

Verschil voorgrond en achtergrond

Spotify zet de Touch Bar slim in. Een grote schuifbalk om door nummers te spoelen is overbodig, omdat de applicatie onderaan het venster deze balk al heeft. Wanneer Spotify op de achtergond speelt, is de balk wel zichtbaar.

Touch Bar bij Spotify op de voorgrond – Klik/tap voor groter.
Touch Bar bij Spotify op de achtergrond – Klik/tap voor groter.

In Nederland heeft Spotify op dit moment ook een uitgebreid Premium Trial-pakket voor nieuwe klanten. Voor een beperkte tijd kun je drie maanden Spotify Premium voor € 0,99 proberen. Apple Music is de eerste drie maanden gratis te proberen.

Reageer op artikel:
Spotify ondersteunt Touch Bar en AirPods
Sluiten