Spotify ondersteunt Touch Bar en AirPods

6 reacties

Spotify is er op tijd bij met ondersteuning voor de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro en AirPods. De Zweedse streamingdienst pakt het anders aan dan iTunes en Apple Music en vult de Touch Bar met knoppen in plaats van een scuifbalk om door nummers te spoelen.

Ook de AirPods werken nu goed met Spotify op macOS. Wanneer één AirPod uit het oor wordt gehaald, pauzeert de muziek tijdelijk. Wanner beide AirPods uit je oren zijn, wordt de muziek gestopt. Net als op iOS.

Verschil voorgrond en achtergrond

Spotify zet de Touch Bar slim in. Een grote schuifbalk om door nummers te spoelen is overbodig, omdat de applicatie onderaan het venster deze balk al heeft. Wanneer Spotify op de achtergond speelt, is de balk wel zichtbaar.

spotify-touchbar-voorgrond
Touch Bar bij Spotify op de voorgrond – Klik/tap voor groter.
spotify-touchbar-achtergrond
Touch Bar bij Spotify op de achtergrond – Klik/tap voor groter.

In Nederland heeft Spotify op dit moment ook een uitgebreid Premium Trial-pakket voor nieuwe klanten. Voor een beperkte tijd kun je drie maanden Spotify Premium voor € 0,99 proberen. Apple Music is de eerste drie maanden gratis te proberen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  Ziet er mooi uit, echter blijf ik bij apple music

 • Profielfoto
  MEEUW

  Gaan we nu bij elk programma een artikel over maken die Touch bar ondersteund :P?
  Want ja bij de overpriced not quality computer val weinig over te schrijven ;).

 • Profielfoto
  MacRay

  Rare tussen stap zo’n touchbar. Maak het display gewoon touch.:cry:

 • Profielfoto
  Nummer 49

  @MacRay, het probleem is dat dit niet gemakkelijk werkt, de Touch Bar is ook allerminst een tussenstapje. Het is een radicaal nieuwe manier om productief & intuïtief werk te verzetten.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Een nieuwe manier, nee, opnieuw uitgewerkt en geïmplementeerd? Jazeker. Productief en intuïtief, daar zijn de meningen over verdeeld.

 • Profielfoto
  Nummer 49

  @Maikelw, buiten de HP Pavillion DC7 ken ik geen enkel andere laptop die iets dergelijk neerzette, ken jij er dan wel? Laat het me alvast weten!