Spotify Connect voor Sonos beschikbaar

8 reacties

Na een publieke beta van ongeveer een maand is Spotify Connect nu voor alle Sonos-gebruikers met een Spotify Premium-abonnement beschikbaar. Daarmee is Sonos nu volledig te bedienen vanuit de Spotify-app, inclusief groeperen van kamers.

Sonos-speakers verschijnen na het installeren van de nieuwe iOS- of macOS-app en updaten van de software direct in Spotify bij “apparaten beschikbaar”. Het is ook mogelijk om gezamelijke playlists te streamen.

Door de directe controle via de Spotify-app heb je volledige toegang tot alles wat de muziekdienst te bieden heeft. Inclusief de nieuwe daily mix die tot nu toe alleen via de iOS-app te beluisteren is.
sonos-spotify-001
Met Spotify is de iPhone slechts een afstandsbediening en haalt de speaker de muziek direct van Spotify. Daarom is een permanente verbinding niet nodig en kun je Sonos ook bedienen wanneer je telefoon niet verbonden is met Wi-Fi. Het installeren van de update gaat als volgt:

 • Sonos Controller iOS: Tik op ‘Online updates’ in menu ‘Instellingen’.
 • Sonos Controller Mac: Klik in het menu ‘Sonos’ op ‘Controleren op updates’.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  ibla

  Wow, dit is wel goed…. vind de Sonos app nog altijd nog een draak van een app. De Spotify app is een stuk beter. Ik gebruik Apple Music sinds dit beschikbaar is op de Sonos. Ben vooral overgestapt vanwege het feit dat iedereen in m’n gezin dit kan gebruiken terwijl m’n stream bij Spotify altijd uitging zodra m’n dochter Spotify aanzette op haar telefoon. Hoorde dat Spotify nu ook een familie abonnement heeft. Hmmmm toch weer eens heroverwegen….

 • Profielfoto
  bjorngra

  Die SONOS app is inderdaad wel aan een makeover toe.

 • Profielfoto
  freewel

  @ibla, ik ben voor de zelfde rede overgestapt naar apple music en ik ben weer terug gegaan naar spotify. Vind spotify net even lekkerder kwa playlists en ziet er allemaal net even gelikter uit(mijn mening) + over stappen en playlists behouden is veeeeelste veel werk voor wat het zou moeten zijn.

  Ik heb mee gedaan met de beta van deze feature, moet eerlijk bekennen dat ik toch eerder naar de sonos app greep dan naar de spotify app om op sonos muziek aan te zetten. Waarschijnlijk omdat ik vaak het huis/kantoor uit loop en ik dan door wil luisteren via spotify offline dit kan alleen niet als ik de muziek al aan heb op sonos.

  Ach first world problems?

 • Profielfoto
  Cornel Copal

  Net ge-update, maar werkt nog belabberd.. reageert niet of 2 minuten later.. zelfs als je de app afsluit begint hij telkens na 5 minuten een nieuw nummer af te spelen.. moest de stekker eruit trekken omdat hij zo anders de hele nacht doorspeelt.. zijn de buren blij mee…

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Werkt zo bij Bluesound al ruim een jaar perfect. Begrijp uit reacties hier en andere fora dat het Spotify niet lukt om het fatsoenlijk te laten werken. wederom blij dat ik voor het betere Blussound heb gekozen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  **Shmoo grijpt Ruwepit bij z’n lurven en knuffelt hem helemaal plat**

 • Profielfoto
  RobbyH

  Iemand enig idee of ook de Apple Music app op dezelfde manier wordt geïntegreerd?

 • Profielfoto
  Alison

  Ik geloof dat ik het niet begrijp: dit is toch een nieuwe mogelijkheid van de Spotify app? Zo ja, dit gaat toch over de Sonos apps:

  Sonos Controller iOS: Tik op ‘Online updates’ in menu ‘Instellingen’.
  Sonos Controller Mac: Klik in het menu ‘Sonos’ op ‘Controleren op updates’

  ?

  Is het niet zo dat je de Spotify app moet updaten?

  Alison