Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 december 2016

Spotify Connect voor Sonos beschikbaar

Na een publieke beta van ongeveer een maand is Spotify Connect nu voor alle Sonos-gebruikers met een Spotify Premium-abonnement beschikbaar. Daarmee is Sonos nu volledig te bedienen vanuit de Spotify-app, inclusief groeperen van kamers.

Sonos-speakers verschijnen na het installeren van de nieuwe iOS- of macOS-app en updaten van de software direct in Spotify bij “apparaten beschikbaar”. Het is ook mogelijk om gezamelijke playlists te streamen.

Door de directe controle via de Spotify-app heb je volledige toegang tot alles wat de muziekdienst te bieden heeft. Inclusief de nieuwe daily mix die tot nu toe alleen via de iOS-app te beluisteren is.

Met Spotify is de iPhone slechts een afstandsbediening en haalt de speaker de muziek direct van Spotify. Daarom is een permanente verbinding niet nodig en kun je Sonos ook bedienen wanneer je telefoon niet verbonden is met Wi-Fi. Het installeren van de update gaat als volgt:

  • Sonos Controller iOS: Tik op ‘Online updates’ in menu ‘Instellingen’.
  • Sonos Controller Mac: Klik in het menu ‘Sonos’ op ‘Controleren op updates’.
Reageer op artikel:
Spotify Connect voor Sonos beschikbaar
Sluiten