Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 december 2016

Spelklassieker Tiny Wings nu op Apple TV

Vliegende vogels op de Apple TV! Hoewel er lang geen nieuws van Tiny Wings was, is het spel vandaag voor Apple TV uitgebracht (losse aankoop van € 2,99). Ook de iOS-versie is bijgewerkt en ondersteunt nu het grote scherm van de iPhone 7 en 7 Plus.

Tiny Wings is prima met de Apple TV Remote te spelen en ondersteunt ook split-screen multiplayer waarbij de iOS-app als extra controller kan dienen. Er is een nieuwe gamemodus ‘vliegschool’ met 25 extra levels.

Drie gamemodi

Er zijn drie gamemodi in Tiny Wings. Allereerst dagtochtje waarin je individueel een uitdaging krijgt. In de nieuwe vliegschool-modus neem je het op tegen vier andere (computergestuurde) vogels en in heuvelfeest-modus kun je het multiplayer tegen iemand anders opnemen.

Het concept van Tiny Wings is erg simpel. Je laat een vogeltje met te kleine vleugels over heuvels glijden en het beestje vliegen door het op juiste moment te accelereren. Je hebt genoeg aan één knop en daarom leent het spel zich prima voor de Apple TV Remote.

Multiplayer

Nieuw is de multiplayer-modus (heuvelfeest) met split screen. Je neemt het tegen één andere speler op en kunt de Apple TV Remote beiden gebruiker, maar kunt ook de iOS-versie van Tiny Wings als remote gebruiken. Als je een gamecontroller hebt, kan die ook naast de Apple TV Remote gebruikt worden.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Spelklassieker Tiny Wings nu op Apple TV
Sluiten