Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 december 2016

Samsung Pay is niet welkom op iOS

Apple heeft geweigerd de deuren van de App Store te openen voor Samsung Pay Mini. Deze mobiele betalingsdienst voor online winkels (niet voor contactloos betalen) van Samsung wordt in januari gelanceerd, maar zal het zonder iOS moeten doen.

Samsung treedt niet in detail over de afwijzing van de iOS-applicatie, maar legt zich erbij neer en zegt de focus op Android te leggen. De online-betaaldienst van Samsung moet begin 2017 starten.

In het verleden had Apple de regel dat apps die bestaande functionaliteit dupliceren, afgewezen worden. Al leek dit zich vooral te focussen op fart- en zaklamp-apps. Bij de laatste revisie van de App Store Review Guidelines is deze regel bovendien geschrapt.

Apple lanceert naar verluidt in de eerste helft van 2017 Apple Pay in Samsung’s thuisland Zuid-Korea. Samsung Pay is inmiddels verkrijgbaar in 9 landen. Apple Pay werkt op moment van schrijven in 13 landen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung Pay is niet welkom op iOS
Sluiten