Runkeeper werkt met GPS Apple Watch S2

8 reacties

Met GPS in de Apple Watch S2 is het niet nodig om een iPhone bij te hebben tijdens het joggen. Met een Bluetooth-headset kan het horloge zelfs als voor muziek zorgen. Serieuze sporters willen echter vaak iets anders dan de standaard workout-app van Apple.

RunKeeper is een van de eerste externe apps die volledig gebruik maakt van de GPS van de Apple Watch S2 en toont na het lopen een gedetailleerde routekaart in de iOS-app. De iPhone kan thuis blijven.

Versie 7.6 verbetert ook de grafische weergave van gegevens. De app toont nu ook de GPS-signaalsterkte en grafieken met hartslag en tempo tegenover de laatste 5 minuten. Het gebruikte lettertype is beter leesbaar en je kunt zelf kiezen welke gegevens weergeven worden.
runkeeper-watch-001
GPS-ondersteuning voor de Apple Watch is een belangrijke stap in de goede richting, maar er zijn nog enkele valkuilen. Serieuze hardlopers en fietsers zijn vaak geïnteresseerd in meer dan alleen afstand, hartslag en tempo. Denk aan hoogte, hoe ver ze verticaal hebben geklommen. De Apple Watch kan geen beklimmingen meten, dus die-hard-keep-fit-geeks zullen nog steeds hun telefoon bij zich moeten dragen.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Serieuze sporters willen echter vaak iets anders dan de standaard workout-app van Apple.

  .
  Precies. Geen Apple Watch.

  Ik heb nog nooit iemand gezien die echt serieus deed hardlopen met een Apple Watch. Een AW is vooral voor de fanatieke hardlopers met een lichte Apple verslaving.:roll:

 • Profielfoto
  Blieper

  Volgens mij zitten we hier nog steeds op een APPLE forum, dus wat is het probleem.

  Ik ken er een hele hoop die met Runkeeper hardlopen en of die fanatiek zijn, dat moeten ze zelf weten ;-p

 • Profielfoto
  makasa

  Ik ben zeer tevreden met mijn AW en mijn triathlon activiteiten. Heb ook Polar gehad maar de AW doet daar niets voor onder. Alleen hoogte meting maar dat had ik met mijn Polar ook niet. Voor die gevallen dat dat van belang is neem ik mijn iPhone mee. Het blijven overigens gewoon hulpmiddelen die je inzicht geven in wat data voor je training. Daar is de AW in mijn geval prima geschikt voor.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Blieper
  Staat er dat het een probleem is dan?

 • Profielfoto
  PatrickHopman

  Serieuze sporters willen echter vaak iets anders dan de standaard workout-app van Apple.

  .
  Precies. Geen Apple Watch.

  Ik heb nog nooit iemand gezien die echt serieus deed hardlopen met een Apple Watch. Een AW is vooral voor de fanatieke hardlopers met een lichte Apple verslaving.:roll:

  Beetje jammer dat je zo makkelijk generaliseerd. Ken er genoeg namelijk:)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Patrick jij rent ±10km en post dat op Twitter. Je bent gewoon gepassioneerd met je hobby bezig. Prima, daar ben ik er ook eentje van. Die motivatie gekoppeld aan een beetje liefde voor Apple is idd. al heel snel een Apple Watch om je pols.

  Ik heb het over de @Usain’s generaties. Hij is ook niet beroepsmatig (denk ik) bezig met hardlopen maar het zit daar wel tegenaan, waarschijnlijk toen hij jonger was nog veel meer. Iemand die 40KM loopt alsof het zijn ontbijt is.

  Zet de NOS eens aan wanneer er een marathon Live op TV is of in het sportjournaal komt. Ik let hier altijd op, die mensen die daar aan meedoen, de Gabiel Selassies en hoe noemen ze zich allemaal, die zie je nooit met een Apple Watch lopen allemaal met van die oer lelijke klokjes op hun polsen waar wij nog nooit van hebben gehoord. (waarschijnlijk heeft dat een reden) dat soort mensen zijn het voorbeeld voor de @Usain’s. -generaties. Als dat soort mensen Nike of Puma gebruiken dan slaat dat vanzelf over op de generatie die er aan zit te komen omdat dit hun voorbeeld is.
  Daphne Schippers. Nooit met een Apple Watch gezien, terwijl volgens mij nu duizenden meisjes zijn gaan sprinten, hardlopen of aan atletiek doen vanwege haar.

 • Profielfoto
  Nummer 48

  @Raymon, mag ik vragen wat een Apple Watch S2 is? Komaan hé, die 5 lettertjes zullen nu niet zó veel extra moeite zijn, bovendien is S geen officiële afkorting, in een berichtje naar grootmoe moet het kunnen, maar in een keurig artikel gebruik je toch niet zo’n onbestaande afkortingen? Voor de rest doe je het heel goed!

 • Profielfoto
  kendenil

  Ik ben één van die AW2 gebruikers die enerzijds heel tevreden zijn maar waar het gebrek aan hoogtemeting toch een frustratie blijft. Technisch gezien is er hoogtemeting via gps en via barometer. Een barometer zit er niet in, maar gps wel. Waarom kan hij via gps geen hoogte meten, is dat een software beperking of zijn er verschillende gps ontvangers?
  Anderzijds zou in theorie zou runkeeper eenmaal de route gesynchroniseerd is toch het hoogteverschil moeten kunne berekenen, niet?