Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 december 2016

Runkeeper werkt met GPS Apple Watch S2

Met GPS in de Apple Watch S2 is het niet nodig om een iPhone bij te hebben tijdens het joggen. Met een Bluetooth-headset kan het horloge zelfs als voor muziek zorgen. Serieuze sporters willen echter vaak iets anders dan de standaard workout-app van Apple.

RunKeeper is een van de eerste externe apps die volledig gebruik maakt van de GPS van de Apple Watch S2 en toont na het lopen een gedetailleerde routekaart in de iOS-app. De iPhone kan thuis blijven.

Versie 7.6 verbetert ook de grafische weergave van gegevens. De app toont nu ook de GPS-signaalsterkte en grafieken met hartslag en tempo tegenover de laatste 5 minuten. Het gebruikte lettertype is beter leesbaar en je kunt zelf kiezen welke gegevens weergeven worden.

GPS-ondersteuning voor de Apple Watch is een belangrijke stap in de goede richting, maar er zijn nog enkele valkuilen. Serieuze hardlopers en fietsers zijn vaak geïnteresseerd in meer dan alleen afstand, hartslag en tempo. Denk aan hoogte, hoe ver ze verticaal hebben geklommen. De Apple Watch kan geen beklimmingen meten, dus die-hard-keep-fit-geeks zullen nog steeds hun telefoon bij zich moeten dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Runkeeper werkt met GPS Apple Watch S2
Sluiten