Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 december 2016

Pokémon Go op Apple Watch beschikbaar

Het heeft even geduurd, maar ontwikkelaar Niantic heeft de Apple Watch-versie van Pokémon GO af. De app helpt bij het spotten en verzamelen en Pokémon en geeft snel overzicht bij eggs hatchen. Pokémon vangen moet nog steeds met de iPhone.

Pokémon Go koppelt de Apple Watch-app ook met HealthKit, waardoor het aantal stappen, de wandel- en hardloopafstand en het aantal verbande calorieën meetellen voor het halen van je work out-doelen.

De app weergeeft notificaties wanneer een Pokémon te vangen is, toont andere Pokémon in de buurt en toont de nog af te leggen afstand voor het uitbroeden van eieren en het ontvangen van snoepjes van Buddy Pokémon.

Die-hard spelers kunnen ook een complicatie op de wijzerplaat van hun Apple Watch instellen. Deze weergeeft dan altijd hoe lang het nog duurt voordat een ei uitkomt. Voor de koppeling met HealthKit wordt bij het openen van de app op iPhone eerst toestemming gevraagd. Daarna kun je ook via de gezondheid-app bij ‘Bronnen’ ook bekijken hoe acties je met Pokémon vangen bent geweest.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Pokémon Go op Apple Watch beschikbaar
Sluiten