Photoshop ondersteunt nu de Touch Bar

8 reacties

Tijdens de presentatie van de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar, stond Adobe op het podium om een de werking van Photoshop met de Touch Bar te demonstreren. Zojuist is Photoshop CC 2017 versie 18.0.1 met ondersteuning voor de Touch Bar uitgebracht.

Photoshop toont naast algemene tools voor het openen van bestanden en ongedaan maken van bewerkingen ook specifieke functies: werken met lagen, brushes en vrij in te vullen favorieten.

Algemene tools en lagen

Standaard opent de Touch Bar met een aantal algemene tools om de eerste laag van je project te vullen. Zo kan er een afbeelding ingevoegd worden, de dekking aangepast en is het mogelijk om acties ongedaan te maken.

De drie opties die momenteel ondersteund worden - Klik/tap voor groter.
De drie opties die momenteel ondersteund worden – Klik/tap voor groter.
Algemene tools voor een laag
Algemene tools voor een laag – Klik/tap voor groter.

Brushes

Werken met brushes wordt dankzij de Touch Bar sneller. Je kunt de grootte, helderheid, dekking en stroom van een brush direct aanpassen. Ook de kleur is op een intuïtieve manier vanaf de Touch Bar in te stellen.

photoshop touch bar brush 1
Eigenschappen van een brush – Klik/tap voor groter.
photoshop touch bar brush 2
Kleur van een brush kiezen – Klik/tap voor groter.

Favorieten

Tot slot is het mogelijk om je eigen, veelgebruikte tools op de Touch Bar te plaatsen. Dit kan via het menu WeergavePas Touch Bar aan. Je kunt kiezen uit meer dan 20 gereedschappen en snelkoppelingen.

touch bar aanpassen
Touch Bar aanpassen – Klik/tap voor groter.

Adobe waarschuwt dat het om een experimentele functie gaat. Deze staat na de update automatisch aan, maar indien dat niet het geval is activeer je de Touch Bar-ondersteuning via VoorkeurenExperimentele functiesTouch Bar inschakelen.

 

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Niemand serieus?

  Kom op mensen die stoere Touch Bar zit niet op je computer om vrouwen mee te lokken.

 • Profielfoto
  computer space

  Zet deze balk gewoon op het scherm en bedien m met je muispijl.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @computer space:

  Nu ik er over nadenk, dan was Microsoft met de ‘ribbons’ in Word toch de voorloper van de ‘Touch Bar’.

 • Profielfoto
  Maikelw

  @Bartvdv; Heb je toch een punt. Vind de “ribbon” al zo een vervelend ding, je kan niks zelf instellen, buttons verdwijnen en veranderen naar andere zodra je ergens in je document op klikt.. .Nee… de panels inde Adobe interface – die er altijd zijn, actief of inactief- dat is makkelijk werken. De functies die jij gebruikt op de plek die jij wilt… Ik zie echt werkelijk het nut nog niet van die touchbar.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Shmoo
  Blijkbaar lopen (photoshop) gebruikers nog niet zo warm voor de Touchbar.

  @computer space
  Of mac van Mac OS een hybride OS dat met de huidige interface ook touch ondersteund.

  Microsoft bewijst dat het kan zonder bizar grote touch targets, en verborgen menu’s die alleen zichtbaar zijn met de juiste swipi of uitoefenen van druk zoals in iOS. En daar zit het zo inklaar dat je niet lastig gevallen wordt met touch als je er niks mee te maken wil hebben. De rest van de gebruikservaring blijft hoeft het was.

  Als Microsoft het kan kan Apple het de heruitvinders bij Apple ook lukken.

  @Bartvdv
  Whaha nu je het zegt… Apple reinvented the ribbon.

 • Profielfoto
  Facundo

  Als Microsoft het kan kan Apple het de heruitvinders bij Apple ook lukken.

  Maar vooralsnog blijft Schiller zelfs maar het bestaan ervan ontkennen en zeggen dat het niet eens goed kàn. Terwijl mijn ervaring is dat het nu al prima werkt en snel verbetert. Bizar en verontrustend, want zo blijft er van Apple eigenlijk alleen nog maar een telefoonboer over. Zoiets als Nokia ooit was en met dezelfde kwetsbaarheid. En dan maakt het ook geen barst meer uit hoeveel ze op de bank hebben staan.

 • Profielfoto
  Maikelw

  De functies doen me trouwens in beperkte vorm aan deze app denken, Adobe Nav: (Wat ik ook het nut van in twijfel trek)

 • Profielfoto
  knekkie

  Waarschijnlijk is Apple terug naar de tekentafel… en het kost even voor je met een volledig nieuw herziene lijn kan komen die voldoende leapfrog factor heeft.

  of het kan Apple niks schelen en ze gaan door op de zelfde voet.

  Meer vragen voor minder.
  dunner en dunner met steeds minder poorten.