Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 december 2016
Leestijd: 2 minuten

Photoshop ondersteunt nu de Touch Bar

Tijdens de presentatie van de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar, stond Adobe op het podium om een de werking van Photoshop met de Touch Bar te demonstreren. Zojuist is Photoshop CC 2017 versie 18.0.1 met ondersteuning voor de Touch Bar uitgebracht.

Photoshop toont naast algemene tools voor het openen van bestanden en ongedaan maken van bewerkingen ook specifieke functies: werken met lagen, brushes en vrij in te vullen favorieten.

Algemene tools en lagen

Standaard opent de Touch Bar met een aantal algemene tools om de eerste laag van je project te vullen. Zo kan er een afbeelding ingevoegd worden, de dekking aangepast en is het mogelijk om acties ongedaan te maken.

De drie opties die momenteel ondersteund worden – Klik/tap voor groter.
Algemene tools voor een laag – Klik/tap voor groter.

Brushes

Werken met brushes wordt dankzij de Touch Bar sneller. Je kunt de grootte, helderheid, dekking en stroom van een brush direct aanpassen. Ook de kleur is op een intuïtieve manier vanaf de Touch Bar in te stellen.

Eigenschappen van een brush – Klik/tap voor groter.
Kleur van een brush kiezen – Klik/tap voor groter.

Favorieten

Tot slot is het mogelijk om je eigen, veelgebruikte tools op de Touch Bar te plaatsen. Dit kan via het menu WeergavePas Touch Bar aan. Je kunt kiezen uit meer dan 20 gereedschappen en snelkoppelingen.

Touch Bar aanpassen – Klik/tap voor groter.

Adobe waarschuwt dat het om een experimentele functie gaat. Deze staat na de update automatisch aan, maar indien dat niet het geval is activeer je de Touch Bar-ondersteuning via VoorkeurenExperimentele functiesTouch Bar inschakelen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Photoshop ondersteunt nu de Touch Bar
Sluiten