Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 december 2016
Leestijd: 1 minuut

Oogje in het zeil met HomeKit-notificaties van iOS 10.2

Met steeds meer compatibele apparaten en software begint Apple’s HomeKit een serieus systeem voor huis­automatisering te worden. In iOS 10.2 voegt Apple een functie toe die handig is om een oogje in het zeil te houden: alerts in de vorm van pushnotificaties.

Iedere sensor die beweging of de status van bijvoorbeeld een raam of deur registreert, kan een notificatie sturen. Je wil dit niet constant ingeschakeld hebben, maar het is nuttig wanneer je langere tijd niet thuis bent.

Notificaties inschakelen

Het inschakelen van notificaties zit enigszins verstopt in de Woning-app. Ga naar het tabblad Kamers, hou de sensor waarvan je notificaties in wil schakelen even in, druk op Details en vervolgens op Status en berichtgeving. Indien de sensor pushmeldingen ondersteunt, kun je in het volgende scherm berichtgeving toestaan.

Klik/tap voor groter.

Gebruik met mate

De meldingen kunnen bij het gebruik van een bewegingssensor zoals de Elgato Eve Motion (review) handig zijn wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Wordt er beweging gedetecteerd? Dan is het handig om even de buren te bellen voor een check. Het kan natuurlijk geen camera vervangen, maar is beter dan geen enkele controle.

Gebruik de functie met mate en schakel deze alleen in bij sensoren waar je zeker van weet je dat bij iedere actie een notificatie wil ontvangen. Een bewegingssensor in een woonkamer is dat niet, wij werden tijdens het testen na een uur gek van de pushnotificaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Oogje in het zeil met HomeKit-notificaties van iOS 10.2
Sluiten