Officieel: Fitbit neemt Pebble over

5 reacties

De oervader van de smartwatch houdt op te bestaan. Na hardnekkige geruchten heeft Fitbit overname van Pebble aangekondigd, maar niet alles van Pebble. Alleen de software, firmware (Pebble OS, de SDK) en een deel van de medewerkers gaan mee.

Pebble-hardware verdwijnt van de markt, maar bestaande smartwatches blijven werken. De nieuwe Pebble 2, Time 2 en Pebble Core zullen niet geleverd worden en Kickstarter-backers krijgen hun geld terug.

2 miljoen Pebbles verkocht

Pebble-CEO Eric Migicovsky schrijft in een blogpost over de overname dat er sinds 2012 ongeveer 2 miljoen Pebble-horloges zijn verkocht. “Door diverse omstandigheden zijn we niet langer in staat om zelfstandig smartwatches te maken”, schrijft de CEO. Ondanks twee zeer succesvolle Kickstarters die samen meer dan 40 miljoen dollar opbrachten, had Pebble het moeilijk. Het bedrijf moest eerder dit jaar al 40 van zijn 160 werknemers ontslaan en had nog 25 miljoen dollar schulden bij leveranciers openstaan.

pebble-kickstarter-16x9
Pebble 2, Time 2 en Pebble Core zullen niet langer geleverd worden.

Fitbit

Fitbit zegt dat expertise van Pebble zal zorgen voor een snellere lancering van nieuwe producten en functies, terwijl de functionaliteit van Fitbit-trackers een boost zal krijgen. “Door deze overname, zijn we goed gepositioneerd om de uitbreiding van ons platform en ecosysteem te versnellen”, vertelt James Park, oprichter van Fitbit. Waarschijnlijk gaat Fitbit (delen van) Pebble OS en de SDK voor ontwikkelaar in zijn eigen wearables gebruiken.

Met 5,3 miljoen verkochte apparaten in het afgelopen kwartaal is Fitbit de bestverkopende wearable. Het bedrijf begon ooit met een simpel fitnessbandje, maar heeft inmiddels voor ieder wat wils, van een simpele tracker tot een smartwatch.

V.l.n.r: Fitbit Chrage, Fitbit Charge HR, Fitbit Surge.
V.l.n.r: Fitbit Chrage, Fitbit Charge HR, Fitbit Surge.

(Tipgever: Tjerk)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Straf!

 • Profielfoto
  knekkie

  Slim van Pebble.

  Zakken vullen nu er nog momentum is.

 • Profielfoto
  MacDave

  Vorige maand een Fitbit Charge 2 gekocht, maar dat ding was helemaal geen smartwatch. Een scherm uit een beperkt aantal karakters is het hem niet. Ingeruild voor een pebble waarmee ik nu zo’n 3 weken rondloop en vooralsnog heel tevreden mee ben! Groot scherm met voldoende weergave van agenda, notificaties zoals email, whatsapp, twitter enz… heel jammer dat pebble ophoudt te bestaan want ik zou zo weer een pebble smartwatch aanschaffen. Ik zie dit helaas niet de goede richting uitgaan.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dan kun je hem dus volgend jaar weer inruilen voor een Fitbit. Haha, zo blijft je bezig.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is toch treurig dat de ‘eerste smartwatch’ roemloos zijn einde vindt. Raadselachtig waarom het slecht ging met Pebble. Prijs-kwaliteit verhouding was toch niet slecht volgens mij. Fitbit koopt Pebble gewoon op om het merk van de markt te laten verdwijnen. Niet aardig en ook niet slim. Volgens mij kunnen ze met de merknaam Pebble meer verdienen dan met Fitbit. Fitbit is helemaal geen smart watch, maar een fitness tracker. Een digitaal horloge dat je sportprestaties bijhoudt. Dat is heel wat anders en kan je in de verste verte niet vergelijken met een smart watch.