Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 december 2016
Leestijd: 1 minuut

Officieel: Fitbit neemt Pebble over

De oervader van de smartwatch houdt op te bestaan. Na hardnekkige geruchten heeft Fitbit overname van Pebble aangekondigd, maar niet alles van Pebble. Alleen de software, firmware (Pebble OS, de SDK) en een deel van de medewerkers gaan mee.

Pebble-hardware verdwijnt van de markt, maar bestaande smartwatches blijven werken. De nieuwe Pebble 2, Time 2 en Pebble Core zullen niet geleverd worden en Kickstarter-backers krijgen hun geld terug.

2 miljoen Pebbles verkocht

Pebble-CEO Eric Migicovsky schrijft in een blogpost over de overname dat er sinds 2012 ongeveer 2 miljoen Pebble-horloges zijn verkocht. “Door diverse omstandigheden zijn we niet langer in staat om zelfstandig smartwatches te maken”, schrijft de CEO. Ondanks twee zeer succesvolle Kickstarters die samen meer dan 40 miljoen dollar opbrachten, had Pebble het moeilijk. Het bedrijf moest eerder dit jaar al 40 van zijn 160 werknemers ontslaan en had nog 25 miljoen dollar schulden bij leveranciers openstaan.

Pebble 2, Time 2 en Pebble Core zullen niet langer geleverd worden.

Fitbit

Fitbit zegt dat expertise van Pebble zal zorgen voor een snellere lancering van nieuwe producten en functies, terwijl de functionaliteit van Fitbit-trackers een boost zal krijgen. “Door deze overname, zijn we goed gepositioneerd om de uitbreiding van ons platform en ecosysteem te versnellen”, vertelt James Park, oprichter van Fitbit. Waarschijnlijk gaat Fitbit (delen van) Pebble OS en de SDK voor ontwikkelaar in zijn eigen wearables gebruiken.

Met 5,3 miljoen verkochte apparaten in het afgelopen kwartaal is Fitbit de bestverkopende wearable. Het bedrijf begon ooit met een simpel fitnessbandje, maar heeft inmiddels voor ieder wat wils, van een simpele tracker tot een smartwatch.

V.l.n.r: Fitbit Chrage, Fitbit Charge HR, Fitbit Surge.

(Tipgever: Tjerk)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Officieel: Fitbit neemt Pebble over
Sluiten