Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 december 2016

Nu beschikbaar: RollerCoaster Tycoon Classic voor iOS

Atari heeft een leuk kerstcadeautje voor de fans van de originele RollerCoaster Tycoon-games uitgebracht. Met Rollercoaster Tycoon Classic voor iOS komen de legendarische eerste en tweede versie van de pretpark­simulator naar iOS.

De app bevat 95 scenario’s uit de eerste twee RollerCoaster Tycoon-games die in 1999 en 2002 voor Windows verschenen. De werking, graphics en geluidseffecten zijn identiek aan de eerste twee games.

Met medewerking van originele maker

Chris Sawyer, de maker van de eerste twee RollerCoaster Tycoon-games heeft aan deze mobiele versie meegewerkt. Iets dat hij in een interview eerder dit jaar al vaag liet doorschemeren. Deze mobiele versie doet recht aan de originele games en bevat een voor mobiel en tablet geoptimaliseerde interface. Wij vonden het op een iPhone 7 nog aan de kleine kant, maar op een iPad gaat spelen prima.

Klik/tap voor groter.

Expansion Pack

De game heeft net als de PC-versie de mogelijkheid om je creaties op te slaan om op een later moment verder te gaan of juist terug te pakken. Daarnaast zijn de originele uitbreidingen Wacky Worlds en Time Twister als optionele in-app aankoop verkrijgbaar. De game bevat verder geen microtransacties en vereist slechts een éénmalige betaling.

Klik/tap voor groter.

Toolkit voor eigen creaties

Tot slot is er een Toolkit verkrijgbaar waarmee je zelf scenario’s kunt maken. Een leuke extra is dat de toolkit het ook mogelijk maakt om opgeslagen parken en scenario’s uit de originele Windows-versie van RCT2 te importeren. Je kunt zo ook opgeslagen games exporteren en op de PC in een virtuele Windows XP-machine op je Mac verder spelen.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Nu beschikbaar: RollerCoaster Tycoon Classic voor iOS
Sluiten