Nu beschikbaar: RollerCoaster Tycoon Classic voor iOS

7 reacties

Atari heeft een leuk kerstcadeautje voor de fans van de originele RollerCoaster Tycoon-games uitgebracht. Met Rollercoaster Tycoon Classic voor iOS komen de legendarische eerste en tweede versie van de pretpark­simulator naar iOS.

De app bevat 95 scenario’s uit de eerste twee RollerCoaster Tycoon-games die in 1999 en 2002 voor Windows verschenen. De werking, graphics en geluidseffecten zijn identiek aan de eerste twee games.

Met medewerking van originele maker

Chris Sawyer, de maker van de eerste twee RollerCoaster Tycoon-games heeft aan deze mobiele versie meegewerkt. Iets dat hij in een interview eerder dit jaar al vaag liet doorschemeren. Deze mobiele versie doet recht aan de originele games en bevat een voor mobiel en tablet geoptimaliseerde interface. Wij vonden het op een iPhone 7 nog aan de kleine kant, maar op een iPad gaat spelen prima.

rct classic 1
Klik/tap voor groter.

Expansion Pack

De game heeft net als de PC-versie de mogelijkheid om je creaties op te slaan om op een later moment verder te gaan of juist terug te pakken. Daarnaast zijn de originele uitbreidingen Wacky Worlds en Time Twister als optionele in-app aankoop verkrijgbaar. De game bevat verder geen microtransacties en vereist slechts een éénmalige betaling.

rct classic 2
Klik/tap voor groter.

Toolkit voor eigen creaties

Tot slot is er een Toolkit verkrijgbaar waarmee je zelf scenario’s kunt maken. Een leuke extra is dat de toolkit het ook mogelijk maakt om opgeslagen parken en scenario’s uit de originele Windows-versie van RCT2 te importeren. Je kunt zo ook opgeslagen games exporteren en op de PC in een virtuele Windows XP-machine op je Mac verder spelen.

rct classic 3
Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Wat leuk!! Wel jammer dat ze niet alle talen hebben meegenomen. Hij is alleen Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Geen Nederlands en dat is wat mij betreft deel van de nostalgie (ook al begrijp ik prima Engels).

 • Profielfoto
  spacefreek

  Heerlijke nostalgia, kan iemand die het al heeft aangeschaft aangeven of de gameplay/interactie ook een beetje logisch is op het touchscreen?

 • Profielfoto
  Obi-wan Kenobi

  Heel mooie port, is goed aangepast aan het touchscreen!

 • Profielfoto
  4GTL

  Voor mij een reden om een ipad aan te schaffen! Ook al speel ik het originele nog af en toe op pc.

 • Profielfoto
  ququlequ

  “Ritje in karretje 1 is defect”. Kan niet wachten

 • Profielfoto
  strigoi

  Voor de Mac gebruikers met Bootcamp en Windows op hun Mac. Van de makers van Roller Coaster Tycoon: Planet Coaster. Erg vermakelijk!

 • Profielfoto
  Niels

  Heel vet dat dit spel is uitgekomen! Werkt ook goed alleen sommige knoppen mogen wel ietsje groter