Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 december 2016

NPO komt in 2017 met offline kijken

Netflix is onlangs begonnen met het aanbieden van downloads voor offline kijken en ook bij de NPO staat deze functie op de planning. Dat heeft een woordvoerder tegen vakblad Spreekbuis.nl gezegd. De functie voor offline kijken wordt medio 2017 verwacht.

De nieuwe functie wordt meegenomen in een technische vernieuwing van npo.nl en de apps. Daarbij wordt tevens de gewraakte Silverlight-plugin uitgefaseerd. Of de beeldkwaliteit omhoog gaat, is onduidelijk.

Nieuwe codec gewenst

Indien de NPO bij de huidige beeldkwaliteit blijft, kost een aflevering van DWDD (50 minuten) ongeveer 400 MB opslagruimte, terwijl een kort programma zoals Rundfunk (20 minuten) ongeveer 175MB inneemt. De NPO gebruikt een resolutie van 960×540 pixels, terwijl Full HD 1920×1080 pixels is.

Opmerkelijk is dat Netflix door gebruik van een efficiënte codec 50 minuten Full HD video in een bestandsgrootte van 250MB kan persen.

De huidige iOS-app van de NPO.

Niet tot 2017 wachten? Op je Mac kun je heel eenvoudig alles van NPO, maar ook RTL XL en Kijk.nl downloaden. (Zie → Download direct van YouTube en NPO met YouTube-DL)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NPO komt in 2017 met offline kijken
Sluiten