Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 december 2016

Noodrem: Apple trekt watchOS 3.1.1 in

Er gaat de afgelopen tijd opvallend veel fout bij software-updates. Apple is genoodzaakt watchOS 3.1.1 in te trekken omdat een aantal Apple Watch-bezitters na de update geconfronteerd werd met een onbruikbare ‘bricked’ Apple Watch die niet opstart.

Het probleem doet zich alleen bij de Apple Watch Series 2 voor, sommige exemplaren tonen na de update alleen een uitroepteken op het scherm en zijn niet meer op te starten of te herstellen.

Apple heeft besloten om deze versie niet langer aan te bieden en het goede nieuws is dat de fabrikant op de hoogte is en een onderzoek start. Het slechte nieuws is dat als je Apple Watch wordt beïnvloed door deze bug, er geen simpele herstelprocedure is. Zelfs de Genius Bar van de Apple Store kan geen herstelprocedure uitvoeren.

https://twitter.com/DiamantOsmani/status/808637376130064384

De enige oplossing is de Watch door Apple laten omruilen door een nieuw exemplaar. OMT-lezer William mailde ons over deze problemen en laat weten dat Apple coulant is en direct een vervangende Apple Watch per post opstuurde. Op naar de Apple Support-site voor een chat of telefoongesprek met AppleCare.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noodrem: Apple trekt watchOS 3.1.1 in
Sluiten