Na Nintendo maakt ook Sony iOS-games

3 reacties

Na het succes van Pokémon GO en de hoge verwachtingen van Super Mario Run voor iOS, ziet Nintendo-concurrent Sony het ook wel zitten op smartphone-games op basis van bekende PlayStation-titels te gaan maken. Het bedrijf begint in zijn thuismarkt Japan.

Sony gaat onder het nieuwe label ForwardWorks 10 smartphone-games uitbrengen. De eerste zes worden in 2017 verwacht. Het eerste spel zal gebaseerd zijn op de PlayStation-franchise Everybody’s Golf.

Het gaat niet om directe ports, maar om compleet nieuwe games die gemakkelijk met de smartphone te spelen zullen zijn. Na Everyboy’s Golf komt puzzelgame Yu-Nama (oorspronkelijk op PS Vita) naar iOS en Android. Later zullen PlayStation-classic Ark The Lad (1995) en Wild Arms (1996) naar smartphones komen.

Sony heeft zich al eerder kort op mobiele games gericht, maar dat was geen groot succes. Tussen 2011 en 2013 bracht het bedrijf onder andere de Xperia Play uit, een combinatie tussen Android-smartphone en gaming-apparaat. Met PlayStation Mobile probeerde de Japanse gamemaker PlayStation-content beschikbaar te stellen voor gecertificeerde apparaten. Behalve enkele Android-telefoons, was er weinig animo voor. Onder het Forward Works-label gaat Sony het weer proberen

Sony Xperia Play
Sony Xperia Play – Klik/tap voor groter.

Maar nu eerst wachten op 15 december, Hallo Mario…!

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Vergeet tvOS niet.

 • Profielfoto
  tricksel

  Nintendo heeft alleen Pokémon GO helemaal niet gemaakt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies, en al het andere dat ze tot nu toe hebben uitgebracht is gewoon gefaald. Nu hebben ze zelfs Apple nodig om een nep versie van Mario te verkopen.

  Zolang dit soort bedrijven iOS niet 300% serieus nemen zal het nooit iets worden. Mensen boeit het verder niet wie een game maakt. Als het maar leuk is.
  Nintendo is veel te veel met zichzelf aan het vechten.