Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 december 2016

Motorola stopt met maken smartwatches, Android Wear staat stil

Het gaat niet goed met de smartwatch-pioniers. Pebble heeft het moeilijk en wordt naar verluidt overgenomen door Fitbit. Motorola stopt nu volledig met het maken van smartwatches. De fabrikant gooide in 2014 hoge ogen met de ronde Moto 360.

Een topman van het bedrijf zegt tegen The Verge dat er geen nieuwe Moto-smartwatch wordt gemaakt rondom de release van Android Wear 2.0 begin volgend jaar. Er zou niet genoeg vraag zijn naar smartwatches.

“Wearables zijn in de huidige markt niet belangrijk genoeg om ieder jaar een nieuwe te maken”, legt Shakil Barkat van Motorola uit. Hij sluit een terugkeer op de smartwatch-markt niet uit, maar dat zal niet op de korte termijn gebeuren. “We geloven dat een apparaat om de pols meerwaarde kan bieden, maar dat is vandaag de dag niet het geval”, aldus de topman.

Android Wear staat stil

Terwijl Apple op hoog tempo itereert met de watchOS, lijken de ontwikkelingen rondom Android Wear stil te staan. Google stelde de release van Android Wear 2.0 uit tot begin 2017 en de nieuwste smartwatches van Motorola en Huawei dateren van een jaar geleden. LG bracht in het voorjaar een nieuwe smwartwatch uit en Asus kwam in augustus met de ZenWatch 3.

Volgens marktonderzoeker Canalys domineren Apple en Samsung de markt voor smartwatches. Ook Fitbit en Garmin deden het de afgelopen maanden goed, maar merken als Motorola, Asus en Huawei hadden een dermate klein aandeel dat ze onder Others vallen. Pijnlijk voor Google: de vijf bestverkopende smartwatch-merken gebruiken geen Android Wear.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motorola stopt met maken smartwatches, Android Wear staat stil
Sluiten