macOS Sierra 10.12.2 is beschikbaar

23 reacties

Een dag na de release van iOS 10.2 is nu ook macOS Sierra 10.12.2 beschikbaar. De Mac ondersteunt na de update de 100 nieuwe emoji die je sinds gisteren in iOS 10.2 kunt gebruiken. Daarnaast zijn er vele bugfixes en onderhuidse verbeteringen.

Volgens Apple zijn de grafische problemen die de nieuwe MacBook Pro teisteren in met update verholpen. Er is ook iets weg. De accuduur van een MacBook wordt niet langer in uren, maar alleen in procenten getoond.

Nieuwe emoji

Net als iOS 10.2 krijgt macOS Sierra 10.12.2 de ruim 100 nieuwe Unicode 9-emoji. In onderstaande video zie je ze allemaal.

Accuduur MacBooks

Een opmerkelijke beslissing van Apple is om de schatting van de resterende accuduur in uren niet langer in de menubalk op te nemen. Alleen het percentage wordt samen met welke apps veel stroom verbruiken getoond.

De meting was nooit erg nauwkeurig en bij de nieuwe MacBook Pro met zesde generatie Intel-processor nog onbetrouwbaarder omdat deze chips heel snel van kloksnelheid wisselen. De oplossing van Apple? Het er gewoon uit halen. Mogelijk wordt er op de achtergrond aan een nieuw algoritme gewerkt, maar vooralsnog in accuduur in uren weg.

battery-macos1022
Klik/tap voor groter.

Grafische problemen MacBook Pro 2016

Volgens Apple zijn de grafische problemen met de nieuwe MacBook Pro in deze update verholpen. De afgelopen tijd waren er veel klachten van kopers over schermen die spontaan andere kleuren toonden of gewoon compleet verstoord werden. Als deze update het niet oplost, is het tijd om je MacBook Pro terug te brengen naar de Apple Store of AppleCare (0800 0200 570) te bellen en om een vervangend exemplaar te vragen.
mbp-glitch-16x9

Nieuwe wallpapers

De wallpapers die Apple gebruikte om de nieuwe MacBook Pro te introduceren zijn nu ook in macOS beschikbaar. De drie zijn kleurexplosies en abstracte vormen zijn terug te vinden tussen de wallpapers.


 

En verder

Een selectie van kleine verbeteringen die de moeite waard zijn.

 • Screenshots van de Touch Bar maken kan nu met de combinatie CMD + Shift + 6.
 • Automatische ontgrendeling met de Apple Watch is stabieler.
 • Verbeterde audiokwaliteit bij gebruik van Bluetooth voor Siri en FaceTime.
 • Nieuwe BootCamp-drivers voor Windows 7 en Windows 8.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Peppie

  Ook koppelt siërra 10.2.2.ook mijn externe schijven op mijn NAS weer automatisch.
  Hier ben ik erg blij mee.

 • Profielfoto
  xray

  Kijk, gelukkig repareert de update ook dingen die al lang hadden moeten werken. Zoals herkennen van externe disks.

  De oplossing voor de grafische problemen met de MacBook? (laat ‘pro’).
  De synchronisatie problemen met de Airpods? De verwijderde normale in- en uitgangen op je mac? Je Apple fotosoftware die er -al lang- niet meer is? Het uitblijven van een gewenste MacPro? De uitvallende batterij in je nieuwe telefoon? Het oplichtende logo? De startbong? De ultra handige ‘als je struikelt knalt je laptop niet op de vloer’, MagSafe stroomverbinding?

  Nieuwe lachende emoji’s ! Nu met gratis stickervel.

  Ik heb nog twee MacPro’s staan die nog echt open kunnen, wat een uitvinding; ‘klik’ open, ‘klik’ geheugen erin, ‘klik’ dicht. Happy consumers, not pro’s.

 • Profielfoto
  iep

  Inderdaad consumers want pro’s zouden zich niet wagen aan het zelf knutselen aan hun IT. Die laten dat wel over aan een ander die dat als core business heeft zodat ze zelf op hun eigen core business kunnen focussen.

  Anyway, naast deze update is er ook eentje voor Xcode, Xcode CLI tools en iTunes.

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Er zijn ook updates voor El Capitan:

 • Profielfoto
  Ome Wout

  Klinkt heel mooi: kun je eindelijk bestanden mbv Pages aanmaken, opslaan, openen en sluiten RECHTSTREEKS naar/op/van een Synology?

 • Profielfoto
  Blieper

  @Ome Wout Ja hoor, dat kan, tenminste bij mij wel;-)

 • Profielfoto
  freewel

  Wat moet ik met nieuwe drivers voor windows 7&8??? Je kan niet eens meer een bootcamp met deze besturingssystemen aanmaken….

 • Profielfoto
  xray

  @iep
  Tijd is geld, werkstation ontkoppelen en weg brengen voor geheugenuitbreiding, daar beginnen we niet aan, ja met de nieuwe, niet open te krijgen consumenten Macs, moet je wel, maar de MacPro heeft een prachtige ‘klik open’ beugel, harde schijf veranderen, geheugen, kaart, je bent in drie minuten klaar. Dat doe je dus zelf.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoeveel geld is dat dan? En mag jij dat allemaal houden dat geld?

 • Profielfoto
  pannekoek

  Tsja iep, ik laat dus absoluut geen it-ers in de buurt van de Macs komen. Dat zijn namelijk echt dé knutselaars.

  @ Shmoo, als je Professional bent mag je dat geld zeker niet houden, beina alles voor de belastingdienst, of voor Tim Cook. Die betaald geloof ik geen belasting.

  Conclusie: ik doe duidelijk iets niet helemaal goed als ik er rijk van wil worden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat is ook het probleem. Rijk moet je niet willen worden. Rijk word je geboren, dan ga je hockeyen, neuken, trouwen en dan ben je nog rijker.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Nee shmoo, rijker worden in deze volgorde werkt niet, gewoon je best blijven doen, weet ik na twee alimentatieveroordelingen. Neuken maakt je armer, op welke manier dan ook. On topic:ben blij dat de NAS weer gewoon bereikt wordt. Daar heb ik wel wat aan.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Nou, neuken kan je zeer rijk maken.
  Het heeft me toch het mooiste opgeleverd en me de rijkste man op deze aardkloot gemaakt.

  Wat betreft de Pro IT-ers, waar vindt je die?
  Ik heb namelijk al veel prutsers voorbij zien komen.
  Op 1 zaterdag middag heb ik al mijn iMac’s en Mini’s zelf omgebouwd van HHD naar SSD.
  Is mijn bedrijf nu een amateur bedrijf en moet ik er maar mee stoppen nu?
  Want als ik zelf een onderdeel vervangt en dat de maatstaf is wat het verschil maakt tussen amateur en professioneel, dan dan kan het niet anders zo zijn dat ik een amateur bent.
  Wij halen ook zelf de stofzuiger door het kantoor, repareren de machine, zetten zelf onze kerstboom, vegen zelf onze billen af en zo is de lijst nog erg lang.

 • Profielfoto
  mighty servant

  Gisteravond geupdate op mijn MBP (mid 2014): alles functioneerde naar behoren en van morgen gestart: Beeld op zwart!

  Ik zie bij het starten het appeltje, kom dan in het inlogscherm en zie dan wazig mijn desktopfoto. Vul het wachtwoord in en dan gaat het beeld op zwart terwijl de muis zichtbaar en te bewegen is. Veilige modus gestart: idem alleen nu lopen er witte balken en strepen door het scherm en gaat het vervolgens op zwart.

  Zou de oplossing voor de grafische problemen van de jongste MBP nu grafische problemen op de oudere veroorzaken?
  Iemand zelfde ervaring, tips adviezen?

 • Profielfoto
  pruus

  Ik las op Macrumors dat bij een enkeling de Trim weer uitgezet was, bij een non-Apple-SSD. Op mijn machine staat het nog gewoon aan. Wellicht even iets om te checken.

 • Profielfoto
  abbenhui

  Na de update op m’n iMac is mijn muis op hol geslagen. Links klikken is nu overal “rechtsklikken”, dus bij elke klik op bv het bureaublad komt het menuutje voor nieuwe map etc.
  Ben op de iMac maar begonnen met nog een keer installeren; op deze Macbook Air schijnt het wel goed gegaan te zijn.

  UPDATE: na de tweede keer installeren lijkt alles weer in orde.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb tussen de nieuwe wall papers gekeken maar ik kan deze niet vinden.. jullie wel?

 • Profielfoto
  Ziegler

  Daar moest je wel lang over na denken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee hoor, die zat gisteren ook al in mijn mouw maar ik dacht misschien wilt Ziegler hem inkoppen. Helaas, jij was weer veel te traag.

 • Profielfoto
  NutPod

  Geen update te bekennen bij mij:roll:

 • Profielfoto
  Ziegler

  Shmoo,
  Dit soort makkelijke intikkertjes laten we nu juist voor jou liggen. We moesten even geduld hebben, maar uiteindelijk zag je hem.

 • Profielfoto
  polansky

  Klinkt heel mooi: kun je eindelijk bestanden mbv Pages aanmaken, opslaan, openen en sluiten RECHTSTREEKS naar/op/van een Synology?

  Dat kon toch al…
  Doe ik al jaren, maar Sierra brak met de traditie dat je de NAS automatisch kon koppelen. Gelukkig is dat probleem met deze update opgelost.

  Eindelijk kan ik ook weer eens een schouderklopje uitdelen.

 • Profielfoto
  mighty servant

  Na een paar herstarts functioneert hij weer zonder grafische abnormaliteiten …afwachten. Bedankt voor de tip pruus