Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 december 2016

macOS Sierra 10.12.2 is beschikbaar

Een dag na de release van iOS 10.2 is nu ook macOS Sierra 10.12.2 beschikbaar. De Mac ondersteunt na de update de 100 nieuwe emoji die je sinds gisteren in iOS 10.2 kunt gebruiken. Daarnaast zijn er vele bugfixes en onderhuidse verbeteringen.

Volgens Apple zijn de grafische problemen die de nieuwe MacBook Pro teisteren in met update verholpen. Er is ook iets weg. De accuduur van een MacBook wordt niet langer in uren, maar alleen in procenten getoond.

Nieuwe emoji

Net als iOS 10.2 krijgt macOS Sierra 10.12.2 de ruim 100 nieuwe Unicode 9-emoji. In onderstaande video zie je ze allemaal.

Accuduur MacBooks

Een opmerkelijke beslissing van Apple is om de schatting van de resterende accuduur in uren niet langer in de menubalk op te nemen. Alleen het percentage wordt samen met welke apps veel stroom verbruiken getoond.

De meting was nooit erg nauwkeurig en bij de nieuwe MacBook Pro met zesde generatie Intel-processor nog onbetrouwbaarder omdat deze chips heel snel van kloksnelheid wisselen. De oplossing van Apple? Het er gewoon uit halen. Mogelijk wordt er op de achtergrond aan een nieuw algoritme gewerkt, maar vooralsnog in accuduur in uren weg.

Klik/tap voor groter.

Grafische problemen MacBook Pro 2016

Volgens Apple zijn de grafische problemen met de nieuwe MacBook Pro in deze update verholpen. De afgelopen tijd waren er veel klachten van kopers over schermen die spontaan andere kleuren toonden of gewoon compleet verstoord werden. Als deze update het niet oplost, is het tijd om je MacBook Pro terug te brengen naar de Apple Store of AppleCare (0800 0200 570) te bellen en om een vervangend exemplaar te vragen.

Nieuwe wallpapers

De wallpapers die Apple gebruikte om de nieuwe MacBook Pro te introduceren zijn nu ook in macOS beschikbaar. De drie zijn kleurexplosies en abstracte vormen zijn terug te vinden tussen de wallpapers.


 

En verder

Een selectie van kleine verbeteringen die de moeite waard zijn.

  • Screenshots van de Touch Bar maken kan nu met de combinatie CMD + Shift + 6.
  • Automatische ontgrendeling met de Apple Watch is stabieler.
  • Verbeterde audiokwaliteit bij gebruik van Bluetooth voor Siri en FaceTime.
  • Nieuwe BootCamp-drivers voor Windows 7 en Windows 8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS Sierra 10.12.2 is beschikbaar
Sluiten