Local versimpelt WordPress-ontwikkeling op Mac

4 reacties

Local is een handige app voor Mac-gebruikers die zich bezighouden met het ontwikkelen van WordPress-websites. De app werd aanvankelijk verkocht onder de naam Pressmatic, maar is door webhost Flywheel over­genomen en nu gratis verkrijgbaar.

In principe maakt Local een geïsoleerde omgeving die met enkele kliks te configureren is. WordPress wordt voor je geïnstalleerd en is lokaal bereikbaar op een .dev domeinnaam. Er is ook van alles in te stellen.

Testen met verschillende versies

Op de achtergrond maakt de app gebruik van VirtualBox en virtuele machines met Docker. Dit is een virtualisatietool die zorgt dat op je Mac een Linux-machine wordt gemaakt die lijkt op de omgeving die hostingproviders aanbieden. Je kunt voor verschillende versies van PHP, MySQL en de webserver kiezen. Handig bij het testen.

local001
Klik/tap voor groter.

Naast technische zaken, valt op dat ook aan praktische zaken gedacht is. Zo wordt alle e-mail die vanuit WordPress wordt verzonden afgevangen door een mailcatcher er is het mogelijk om sites te exporteren, een blauwdruk te maken en kan een SSL-verbinding getest worden. Websites zijn alleen toegankelijk via een lokaal .dev domein op je Mac, maar desgewenst kan er tijdelijk een demo-url op het web worden gemaakt.

Je kunt het natuurlijk allemaal zelf via de terminal regelen, maar deze applicatie maakt het een stuk eenvoudiger. Local vereist minimaal OS X 10.9. Een Windows-versie is in voorbereiding. De download is gratis.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Thanks, ik ga het straks eens proberen want ik erger mij al een tijdje aan MAMP.

 • Profielfoto
  Gnuus

  Je kunt ook AMPPS (gratis) proberen, werkt uitstekend AMPPS

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Hier ook een tevreden AMPPS gebruiker.

  Verder WP DB sync om je databases te synchroniseren tussen lokaal en je staging site en WP DB sync media files om de gebruikte afbeeldingen in één keer mee te nemen .

 • Profielfoto
  Alano

  Ik gebruik al een tijdje desktopserver van ServerPress maar dit ziet er ook wel interessant uit. Ga ik eens proberen. Thanks!