Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 december 2016

Verkoopstart LG UltraFine 5K‑display uitgesteld

Vertraging, vertraging, vertraging. Na de aanhoudende slechte verkrijgbaarheid van de Apple Watch S2, uitstel voor de AirPods en uitstel voor de BeatsX-oortjes, is de verkoop­start van het 5K-scherm dat LG en Apple samen produceren uitgesteld.

LG’s 4K-scherm met Thunderbolt 3-aansluting is te bestellen, maar wordt in februari geleverd. LG meldt aan 9to5Mac dat het 5K-scherm een onbekende vertraging oploopt. Wanneer de verkoop wel start is niet bekend.

Vervanger Apple Thunderbolt Display

Veel kopers van de nieuwe MacBook Pro zitten op de schermen te wachten om hun Thunderbolt 3-werkplek compleet te maken. De LG Ultrafine-schermen werken via USB-C en Thunderbolt 3 en zijn daarmee de officiele vervanger van het Apple Thunderbolt Display. LG heeft deze samen met Apple ontworpen en de schermen worden alleen in de Apple Store verkocht.

Apple biedt tot en met 31 december 25 procent korting op alle Thunderbolt 3-accessoires in de Online Apple Store. Daar vallen ook de LG-schermen onder, maar het is onbekend of de kortingsactie wordt verlengd.

Ook andere accessoires

De beslissing van Apple om essentiële accessoires door derden te laten fabriceren, pakt slecht uit. Zo kan de Apple Store je niet helpen als je een Ethernet-adapter voor de nieuwe MacBook Pro nodig hebt. Apple maakt zelf geen verloopje, maar verkoopt een Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter. Het apparaatje heeft echter een levertijd van 7-10 weken.

Als je nu bij een Apple Store vertelt dat je ethernet bij je nieuwe MacBook Pro nodig hebt, kan het personeel je alleen een Adapter voor Thunderbolt 3 (USB‑C) naar Thunderbolt 2 en Apple Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter verkopen en vertellen dat je deze op elkaar aan moet sluiten. Het klinkt als een slechte grap, maar is het niet.
(Om verder te gaan → Video’s: eerste indruk LG Thunderbolt 3-schermen positief)

Reageer op artikel:
Verkoopstart LG UltraFine 5K‑display uitgesteld
Sluiten