‘iPhone houdt nóg een jaar zelfde uiterlijk’

29 reacties

Het uiterlijk van de iPhone 7 verschilt op enkele punten na amper van de iPhone 6s en volgens het matig betrouwbare Macotakara kijken we ook in 2017 tegen dat ontwerp aan. Ondanks de tiende verjaardag van de iPhone, wordt het geen grote vernieuwing.

In eerdere geruchten werd gesproken over een ‘iPhone 8’ met glazen behuizing en draadloos opladen, maar volgens bronnen van de Japanse site blijft Apple bij zijn vaste schema en wordt het een iPhone 7s.

Wat is er dan wel nieuw? Volgens Macotakara voegt Apple in 2017 rood aan de beschikbare kleuren toe. Dit jaar kreeg de iPhone ook twee nieuwe kleuren, namelijk zwart en gitzwart met een glimmende afwerking.

Een S-model iPhone wordt gekenmerkt door voornamelijk hardwarematige vernieuwingen. Dat de processor een Apple A11-chip wordt, is dan ook geen verrassing. Ook de camera wordt ieder jaar beter en krijgt waarschijnlijk 3D-functies voor Augmented Reality. Tot slot krijgt de volgende iPhone naar verluidt een OLED-scherm.

Mockup. Met zo'n watermerk is een "via" vermelding niet nodig...
Mockup. Met zo’n watermerk is een “via” vermelding niet nodig…

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  ArMac

  Als Apple bij het 10-jarig bestaan niet zou uitpakken, dan ga ik mij echt zorgen maken over het innovatieve vermogen van het bedrijf.

 • Profielfoto
  wensink

  Dit geloof ik niet. Als dit waar is dan kap ik met Apple.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik zit eigenlijk wel te wachten op de Plundra. Shit, verkeerde winkel.

 • Profielfoto
  tomc

  Wat is er dan wel nieuw? Volgens Macotakara voegt Apple in 2017 rood aan de beschikbare kleuren toe.

  Mijn zeven meteen terug verkopen:shock:

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Dit geloof ik niet. Als dit waar is dan kap ik met Apple.

  Ik ben al met Apple gestopt toen ze in 2006 voor de vijfde keer met dezelfde vorm iPod uitpakten.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Dit geloof ik niet. Als dit waar is dan kap ik met Apple.

  Als je het gaat om de vormgeving van het apparaat en het je qua software om het even is dan snap ik dat wel. Voor mij is het meer de combinatie van vormgeving van het apparaat in combinatie van de software en de connectivity met andere Apple spulletjes. Dus .. ik zit niet slecht bij apple.

  Daarbij … kies ik er voor een apparaat van dik 700 euro niet na twee jaar te verwisselen voor een ander speeltje. Ik heb dus tot volle tevredenheid nog altijd een iphone 5 uit 2012. En ik plak er rustig nog een jaartje bij, misschien wel twee. Dan kijk ik wel weer’s naar een nieuwer model.

  Ik vind het achterlijk dat je een apparaat ter zijde schuift waar je zoveel geld voor neer geteld hebt. Maar dat ben ik. Een ander moet vooral zelf weten om zijn geld over de balk te gooien. En nee, ik neem geen financiering in een abonnement.

 • Profielfoto
  SvS

  Eens met marco.nl over hardware. Niet puur kijken naar hardware design, ook naar gebruikservaring. En ik vind het verder te vroeg om geruchten te geloven over design. Eerder werd er geschreven over randloze schermen, zoals Samsung S7 Edge. Dus…. Het staat in artikel hierboven ook nog: “matig betrouwbare Macotakara”. Next news, please.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Wat ze ook doen, ik blijf bij een iPhone. Wat is het alternatief?

 • Profielfoto
  wensink

  Ik vind het achterlijk dat je een apparaat ter zijde schuift waar je zoveel geld voor neer geteld hebt. Maar dat ben ik. Een ander moet vooral zelf weten om zijn geld over de balk te gooien. En nee, ik neem geen financiering in een abonnement.

  Ik ook, ik zit ook nog prima met een 5S, maar volgend jaar wil ik wel een nieuwe. Ik vind dat Apple te weinig laat zien en ik zie dat Google steeds meer toffe dingen doet in Androit.

  Ik ben het ook wel met jullie eens dat Apple nog steeds niet slecht is, maar het wordt wel minder “outstanding” en met nog een jaar met het ontwerp uit 2014 wordt dit alleen nog maar erger.

  Maar ik ben ook nog niet overtuigd door dit artikel dat dit gaat gebeuren en ik hoop nog steeds op een redesign.

 • Profielfoto
  Nummer 48

  @ArMac;wensink, dus Apple moet zich houden aan de geruchten verspreid door de media? Nu MOETEN ze een grote vernieuwing make vanwege de 10-jarige verjaardag? Wel, zo werkt het niet, je vernieuwt wanneer de technologie een stabiele integratie toelaat. Bovendien heeft Apple geen nood aan de steun van die randgroep die een nieuwe iPhone koopt om hem te showen, jaar na jaar worden er interne wonders verwezenlijkt, maar jullie hebben nood aan iets waaraan mensen kunnen zien dat je dé nieuwste hebt? Achja…

  @gijsraghers, als je opzoek bent naar een stabiele, snelle, goedwerkende en veilige telefoon, dan vrees ik dat er behalve de iPhone niet veel meer rest de 3310… best triest hoever het is gekomen.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Oei. Apple has lost it!
  Fucking rumours.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Dus geen super cycle. Gaap…..
  Ik vraag me echt af wat al die Apple medewerkers de hele dag doen? Het lukt niet om de bestaande productlijn up to date te houden laat staat om te innoveren.
  Apple Car? Stille dood gestorven. Apple Watch? Niche market geen klapper. iPad? wordt aangekondigd als de opvolger van de Mac. Alleen maar dalende verkoop aantallen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  En vergeet niet die WoW AirPods die zoveel moeite hebben om van de productieband te rollen.

  Maar goed, ze hebben wel een superstoer boek gemaakt met mooie plaatjes in twee formaten. ^

 • Profielfoto
  wensink

  @Nummer 48, ze zullen wel moeten als ze hun status willen behouden. Kijken even naar dit forum en het enthousiasme hier. Er is al in geen tijden geen OMT Live meer geweest en OMT Café blijft ook al enkele weken achter schema en daarvoor duurde het ook meerdere maanden. Het begint allemaal een beetje op te houden zo.

  Tuurlijk, Apple kan het prima doen als kapitalistisch bedrijfje, maar die bijna religieuze status die het had voor een heleboel mensen begint langzaam uit te vagen.
  Misschien komt het omdat Steve weg is, misschien is het wat anders, maar het gebeurt duidelijk.

 • Profielfoto
  scd

  “Uit te vagen”… die kende ik nog niet:-)

 • Profielfoto
  bbqwerty

  Ik moet zeggen dat ik het ontwerp van de iPhone 7 erg mooi vind. Ja het lijkt erg op de voorganger, niet voor niets, want het werkt nou eenmaal prima en oogt ook nog eens goed.

  Het gaat steeds meer in de details zitten denk ik. Nu met de 7 de camera net iets anders en de ‘antenne lijntjes’ netter weggewerkt. Bijna perfect in mijn ogen!

  Ben na 4 jaar iPhone 4s naar een HTC 9 gegaan, die ingeruild voor een Wileyfox Swift 2, nog niet tevreden, dus iPhone 6 gehaald, maar vond de 7 eigenlijk ook wel erg mooi en compleet dus uiteindelijk die gehaald. Al met al heb ik alle telefoons weer kunnen verkopen voordat ik de volgende kocht. Lang verhaal kort: Ik heb het echt geprobeerd dat android en toch blijf ik bij Apple. Qua uiterlijk en innerlijk wint de iPhone 7 het van alle andere toestellen naar mijn mening, dus lekker zo houden dat ontwerp alleen hier en daar verbeteren in de details zou ik zeggen!

 • Profielfoto
  knekkie

  Tja…

  Als je voor het geld niet meer hoeft…

  En je Fans alles slikken en zelfs recht praten wat krom is. Zelfs als je ze steeds iets af neemt en de prijs flink verhoogt…

  En je denkt dat de competitie moeite heeft je bij te benen…

  Wat doe je dan…?

  Apple brengt dan gewoon een boek uit als reminder van hun successen.
  De Apple bijbel zo te zeggen om het geloof te benadrukken. In de hoop dat afvallige en twijfelaars tot inkeer komen. Ze hebben zelfs eigen papier en inkt ontwikkeld voor hun Apple bijbel.

  Na deze top prestatie kan Apple weer lekker achterover zitten wachten tot de apple watch aangeeft dat ze weer moeten gaan bewegen. Zwemmen in al het verdiende communiegeld geld verstaan.

  De toekomst van het bedrijf? Zolang er gelovigen zijn komt dat wel goed.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Raymon,

  hou nu toch eens op met deze nutteloze artikels te plaatsen. Wat is hier eigenlijk de nieuwswaarde van?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Klagers hebben geen nood…

 • Profielfoto
  Boomfok

  Ben nog blij met mijn iPhone 6. Zou hem wel willen inruilen voor een compacter model (5n) maar dan minstens even dun en ronde hoeken en met betere camera’s.
  Als de 8 komt met super camera en edge dan wellicht verleidelijk. En hoogglans deep blue zou qua kleur ook wel mooi zijn.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Ben na 4 jaar iPhone 4s naar een HTC 9 gegaan, die ingeruild voor een Wileyfox Swift 2, nog niet tevreden … …Ik heb het echt geprobeerd dat android en toch blijf ik bij Apple…

  .
  Daar heb ik wel respect voor. Een systeem kan je inderdaad bevallen of niet. En je moet zeker blijven gebruiken waar je je lekker bij voelt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb het steeds gezegd toen de geruchten en dromen over de volgende iPhone steeds wildere vormen gingen aannemen: Apple komt in 2017 heel gewoon met een iPhone 7S. Apple is nogal van de vaste gewoontes en stapt daar niet snel vanaf. Dat weten we toch! Ze slaan niet zomaar een nummer over. Een nieuw design komt hooguit bij een nieuw nummer iPhone en soms ook niet. En jubileummodellen uitbrengen dat doet Apple al helemaal niet. Op 1 april van dit jaar bestond Apple 40 jaar. Hebben we er iets van gemerkt? Nee dus!

  Dus je hoeft echt geen iPhone 10 te verwachten, of iPhone X omdat hij 10 jaar bestaat. Eén keer heeft Apple wel een jubileummodel uitgebracht. De 20 th Anniversary Mac (zie avatar links). Dat was een hele speciale, luxueus uitgevoerde Mac, bedoeld voor directeuren. En dat was toen ook nog een jaar te laat.

  Volgend jaar dus gewoon een verbeterde iPhone. Op allerlei punten, zoals ook de iPhone 7 op veel punten is verbeterd. Daar zou ik maar op rekenen.;) En waarom zou je daar ontevreden over zijn. Elke iPhone is steeds de beste smart phone die er is. Dat vindt niet alleen Apple, dat vind ik ook.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik ben het eigenlijk ook gewoon eens met marco.nl. Je geeft heel erg veel geld uit aan een iphone (akkoord, tenzij je elk jaar een nieuwe neemt met zo een abonnement). Maar ik persoonlijk koop hem dus gewoon aan de volledige prijs. En ik hou die dan ook enkele jaren, waar ik ook geen enkel probleem mee heb. Mijn eerste iPhone was de iPhone 5 16gb. Een hele mooie iPhone vond ik, en ik vind dat nog altijd trouwens. Ik vind “rose gold” ook heel mooi en heb mij dan ook de iPhone 6s in die kleur gekocht (deze keer wel 64GB) nadat mijn iPhone 5 zijn batterij kapot was. Ik weet, het is niet moeilijk om die te vervangen, maar had ook behoefte aan een groter scherm en eigenlijk vond ik de snelheid ook niet meer zo super. Maar, ik heb mijn iPhone 5 wel ong. 4j gehad. Waar ik uiteindelijk ook heel blij mee ben want ik heb dat ding veel gebruikt. Mijn iPhone 6s plus gebruik ik eigenlijk veel minder. Maar ik ben meer een “computer persoon” dan iemand die de hele tijd op zijn tablet of smartphone bezig is.

  Aan de ene kant maakt het dus voor mij ook niet zo erg veel uit of ze nu elke 2j of elke 3j veranderen. Aan de andere kant, stel dat ik een iphone 7 koop, en die is na 2j stuk, dan zou je kunnen zeggen, ik wacht op de volgende heb ik ook meteen een nieuw design, niet dus… En dat is ergens best wel jammer, toch als je een beetje naar design kijkt en houd van mooie spullen, wat mooi is, is voor iedereen apart uiteraard. Maar goed.

  Wat ik vooral graag zou zien is dat de camera gewoon mooi gelijk is met de behuizing en niet meer zo uitsteekt. Ik denk (hoop) dat ze daar meer naar kijken voor de volgende iPhone dan voor hem nog dunner te maken. Dunner hoeft echt niet meer… En ik hoop eigenlijk ook dat ze hem uitrusten met USB-C, want zeg nu zelf, op dit moment is het wel een beetje belachelijk :/ (aansluiten op je laptop – als je de nieuwste hebt toch – kan niet tenzij met een dongle).

  Verder ben ik het gedeeltelijk wel eens met MacAanZee ook, hoewel ik wel geloof dat er een iPhone X zou kunnen uitkomen. Maar idd, Apple houd van VASTE gewoontes.

  Persoonlijk hoop ik vooral op vernieuwing bij hun Mac-lijn. En dan vooral de iMac of Mac Pro.:-)

 • Profielfoto
  vanhyfte.johnny

  Wat is er eigenlijk mis aan het huidige design? Volgens mij is het design toch echt wel niet hetgeen waar op geïnnoveerd kan worden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Er is helemaal niets mis met het huidige design – als de telefoon dan ook 200,- goedkoper wordt.

  Zie iPhone SE – gebouwd op oude design van de iPhone 5s met specs van de toentertijd al bijna een jaar oude iPhone6/6s. Kortom, je koopt dan gewoon een prima telefoon maar wel tegen een mindere prijs. Voor 680,- verwacht je een compleet nieuwe telefoon en niet iets waar ze alleen iets betere specs in hebben gelegd. Specs upgraden kan elk bedrijf.

  Als de opvolger van de iPhone SE een iPhone 6 design heeft dan koop ik hem meteen voor de prijs van de SE. Prima, met iPhone 6s of 7 specs en je hebt gewoon een prima telefoon voor net geen 500,- dan komen we ergens. 500,- vind ik wel de maximale prijs voor een telefoon.

 • Profielfoto
  Grave

  Grappig om te zien dat er altijd mensen zijn die dit proberen recht te praten.

  Apple begint nu serieus achter te lopen. Ook al zouden ze volgend jaar wel met Oled, gebogen scherm, draadloos laden komen, wat nu dus nog maar de vraag is, dan lopen ze nog achter op de concurrentie. Concurrentie die kwa hardware meer hun best doet de laatste jaren dan dat Apple doet. 4 jaar hetzelfde uiterlijk aanhouden in deze tijd is echt een duidelijk signaal dat ze geen flauw idee hebben bij Apple wat ze ermee aan moeten.

  En dat geldt ook voor alle andere Apple producten, volgens mij is er totaal geen visie meer daar. Het enige wat nog telt is winst maximalisatie ten koste van alles. Hele product groepen afstoten puur omdat het niet genoeg winst oplevert. Als ze niet oppassen zitten ze zometeen weer in dezelfde situatie als begin jaren 90. Enige voordeel dat ze nu hebben is een berg geld op hun rekening.

  Volgend jaar weer weinig nieuws, dan is het leuk geweest. Ga geen 900 euro neerleggen voor iets wat weinig vernieuwend is. Kan ik bij de concurrent voor minder dan dat zeker wel slagen.

  Jammer Apple, maar jullie beste tijd is op deze manier zeker voorbij.

 • Profielfoto
  Nummer 48

  @wensink, dus jouw inziens moet een bedrijf dat een status wil, producten maken waarmee je extra aandacht krijgt van anderen?
  Dat de OMT-staff lui is, is hun probleem. Er zijn meer dan genoeg geïnteresseerde lezers en het er is meer dan genoeg nieuws.
  Even terzijde, de meest winstgevende periodes heeft Steve Jobs niet gekend, ik snap tevens geen snars van jou religieuze visie…

  @bbqwerty, wel, ik vind ook dat de iPhone 6 een prachtje van een design heeft, 4 jaar lang is misschien wat veel, maar zolang het mooi is, zie ik het probleem niet.

  @Shmoo, er bestaat achterlijk, en dan bestaat er ook nog Shmoo: een behoud van design beperkt uiteraard de R&D-kosten, die vervolgens in andere features worden omgezet. Zo kon de iPhone SE op het moment van lancering DE SNELSTE SMARTPHONE TER WERELD worden, sneller dan welke iPhone dan ook, sneller dan welke andere nest dan ook, in de huidige iPhone-modellen zal er ook op andere punten verbeterd zijn die anders niet mogelijk zouden zijn, toch een goede opmerking moet ik zeggen!

  @Grave, excuseer me, ik moet je ook even invoegen: je hebt achterlijk, je hebt Shmoo, en dan heb je ook nog Grave. Ziezo!

 • Profielfoto
  Buzz

  Vertel me dan eens: Wat is er dan zo vernieuwend geweest aan het uiterlijk van mobiele telefoons bij de concurrentie van Apple afgelopen jaar?

  Het zijn toch eigenlijk allemaal gewoon al jaren dezelfde rechthoekige schermpjes met daarboven en onder speakers/microfoons/camera’s, etc.

  Dat Jet Black kleurtje van de iPhone 7, waarbij je het verschil tussen scherm en behuizing nauwelijks meer kan zien, is de grootste innovatie qua uiterlijk die ik in 2016 heb gezien, over alle merken genomen. Of heeft iemand een beter voorbeeld van innovatie gezien bij een ander merk, dat ik over het hoofd zie?

 • Profielfoto
  wensink

  @Nummer48 wanneer heb ik gezegd dat ze iets moeten maken waarmee ik aandacht krijg?
  Ik heb het over de tijden dat Apple dingen maakte die vernieuwend waren op technisch vlak en daarbij ook sexy.
  De OMT staf is niet lui, kijk maar naar de honderden podcasts die steevast op schema werden opgenomen tot 2-3 jaar terug.
  Het is gewoon een beetje saai nu..
  En Steve Jobs heeft die tijden niet meegemaakt nee, maar dat was wel de periode binnen 5 jaar na Jobs zijn dood. Het borduurde nog mooi even verder op hem.
  Dat met de religieuze trekjes van Apple fans snap je niet? Ben je hier nieuw?