Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 20 december 2016
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone krijgt gebogen OLED-scherm van kunststof’

Zien we in 2017 een spectaculaire iPhone 8 ter ere van de tiende verjaardag van de iPhone, of ‘slechts’ een 7s? Het is afwachten. Volgens de Zuid-Koreaanse krant Korea Herald is één ding zeker: de iPhone krijgt een gebogen OLED-scherm van kunststof.

Volgens insiders is Apple afgestapt van Gorrila Glass en wordt een soort kunststof gebruikt. Dit zou nodig zijn om gekromde OLED-schermen met ondersteuning voor 3D Touch op grote schaal te produceren.

Apple zou voor de productie al een deal hebben gesloten met Samsung, dat vergelijkbare schermen voor de Galaxy S7 Edge gebruikt. De iPhone zou zich onderscheiden door extra functies, zoals sensoren die het apparaat activeren bij het aanraken van de zijkant. Als de bron van deze informatie, noemt de krant een “persoon bekend met de materie”.

De ‘edge’ van de Galaxy S7 Edge.

Voorheen werd gesproken over een ‘iPhone 8’ met compleet glazen behuizing en draadloos opladen, maar daar lijkt het steeds minder op. Wat worden de vernieuwingen naast het OLED-scherm? We hoorden eerder geruchten over rood als nieuwe kleur. Ook zou camera beter worden en zal de iPhone waarschijnlijk 3D-functies voor Augmented Reality krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone krijgt gebogen OLED-scherm van kunststof’
Sluiten