Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 december 2016

iOS 10.2 met nieuwe emoji, iMessage-effecten en meer beschikbaar

Start je updates! Apple heeft zojuist iOS 10.2 met een groot aantal vernieuwingen en bugfixes uitgebracht. Er zijn nieuwe emoji, twee nieuwe iMessage-effecten, nieuwe wallpapers, verbeteringen aan de muziek-app en veel meer.

Je kunt de update zoals altijd installeren via InstellingenAlgemeenSoftware-update. Wij zetten alle vernieuwingen op een rij:

Nieuwe emoji

iOS 10.2 brengt meer dan honderd nieuwe emoji, waaronder een clown, selfie en kwijlend gezicht. Ook de dieren zijn uitgebreid met een vos, haai, uil en vlinders. Verder zijn er etenswaren zoals een avocado, pannenkoeken, croissantjes, bacon en meer. Tot slot zijn er nieuwe beroepen zoals brandweer, dokter en advocaat in zowel mannelijke als vrouwelijke variant.

Klik/tap voor groter.

Accuproblemen

iOS 10.2 zal extra diagnostische informatie over het gedrag van de accu verzamelen. Apple zal aan de hand van deze informatie problemen met uitvallende iPhones onderzoeken. Eerder werd een gratis vervangings­programma opgezet voor iPhone 6s-modellen die spontaan uitvallen, maar ook iPhone 6-gebruikers lieten weten last te hebben van deze problemen. Met iOS 10.2 hoopt Apple het fijne van deze problemen te weten te komen.

Wallpapers

Een andere nieuwe opmerkelijkheid is de aanwezigheid van drie nieuwe wallpapers! We zagen deze voor het eerst tijdens de presentatie van de iPhone 7 en Apple had deze nog niet eerder aangeboden in iOS 10. De nieuwe wallpapers verschijnen alleen op de iPhone 7 (Plus).

Klik/tap voor groter.

Camera-instellingen

In de voorkeuren voor de camera is het nu mogelijk om de laatstgekozen instelling te onthouden na het sluiten van de app, in plaats van terug te gaan naar de standaard modus. Zo kun je het laatst gebruikte filter, de modus (foto, video, pano) en de stand van live foto’s waard blijven.

Klik/tap voor groter.

iMessage-effecten

Er zijn twee nieuwe iMessage effecten. De eerste, genaamd ‘celebration’ maakt een gouden, feestelijk geheel van het scherm. Het tweede effect stuurt een bericht met een groot hard. Deze effecten zijn alleen op iOS 10.2 zichtbaar en iOS-apparaten met een oudere versie of gebruikers van een Mac zien “Verstuurd met feestelijk effect” of “Verstuurd met hart” staan.

Home-knop

Het gedrag van de home-knop is verder aan te passen. In plaats van Siri of Stembediening, is nu ook in te stellen dat niets gebeurt bij het inhouden van de knop. Voornamelijk iPhone 7-gebruikers klagen dat ze Siri soms onbedoeld activeren.

Klik/tap voor groter.

Muziek

In de muziek-app is het nu mogelijk om afspeellijsten te sorteren op type, titel of meest recent toegevoegd. Er zijn ook nieuwe opties om nummers op album, artiest of titel te sorteren. Een aantal testers melden dat de mogelijkheid om muziek met sterren in plaats van ‘leuk’ of ‘niet leuk’ te beoordelen is, maar dit hebben we niet kunnen verifiëren.

Klik/tap voor groter.

En verder

  • Vodafone-klanten bellen met iOS 10.2 ook via Wi-Fi (zie artikel)
  • Er is ondersteuning voor BraillePen14 toegevoegd aan VoiceOver
  • Versleutelde iTunes-backups zijn weer veilig (zie artikel)
  • HomeKit-accessoires kunnen nu een melding weergeven als er software-updates voor die accessoires zijn. Je hoeft niet meer naar de app van de fabrikant om op updates te checken.
  • Aandenkens in de foto’s-app bevatten nu niet langer schermafbeeldingen en foto’s van whiteboards of facturen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 10.2 met nieuwe emoji, iMessage-effecten en meer beschikbaar
Sluiten