iCloud-spam melden en verwijderen nu mogelijk

7 reacties

Apple heeft een nieuw wapen in de strijd tegen iCloud-spam die gebruikers sinds enkele weken teistert. Het is nu mogelijk om agenda-uitnodigingen met reclame te melden en te verwijderen, maar vooralsnog alleen via iCloud.com en nog niet vanuit iOS of macOS.

De werking is hetzelfde als bij e-mail. iCloud bevat naast de keuze om een uitnodiging te accepteren of af te wijzen ook een link om spam te rapporteren, wanneer de afzender niet in je contactpersonen voorkomt.

icloud-spammelden001
Klik/tap voor groter.

Indien je een spam-uitnodiging ontvangt, loont het om deze via iCloud als reclame te melden. Je stelt Apple zo direct op de hoogte van de ongewenste reclame en geeft geen teken van leven aan de spammers. Bij het afwijzen van een uitnodiging ontvangt degene die de uitnodiging verstuurde namelijk een melding, en zo verrijk je de database van de spammers.

Eenmaal geklikt is het nog mogelijk om de melding te herzien en de uitnodiging als wenselijk te verklaren, anders wordt deze gewist en de spammer geblokkeerd. We verwachten dat deze optie ook in een nieuwe iOS en macOS-versie zal verschijnen.

icloud-spammelden-002
Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  bassbug

  Is een begin

 • Profielfoto
  SonofWoz

  Is een begin

  OK. Ik luister graag naar jou suggesties om dit probleem aan te pakken…

 • Profielfoto
  Facundo

  Heel simpel: Een knop om uitnodigingen te kunnen uitschakelen.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Niks voor iCloud foto-deling?

 • Profielfoto
  Ezra

  Nou zo lastig is dat ook weer niet SonofWoz ?

 • Profielfoto
  csteelooper

  Heel simpel: Een knop om uitnodigingen te kunnen uitschakelen.

  Dat is niet zo heel simpel als jij wel doet geloven. Er zijn zát gebieden waar mensen uitnodigingen wel nodig hebben/(willen) gebruiken. De grootste markt ervoor, is natuurlijk het bedrijfsleven. Maar in onze familie hebben wij bijvoorbeeld ook een gedeelde agenda, waarvoor het erg handig is als je wél uitnodigingen kan accepteren. Het eenvoudigweg uitschakelen van deze mogelijkheid is symptoombestrijding en daar ben ik nooit voor. Ook niet in de (Nederlandse) gezondheidszorg, waar preventie (het voorkómen van een aandoening) in de verzekeringscultuur vrijwel altijd nadeliger uitpakt dan het wegnemen van symptomen.
  Apple heeft deze route trouwens onlangs zelf ook bewandeld: omdat de “resterende batterijduur in tijd” te onbetrouwbaar was, is deze nu voor de getroffen modellen MacBook Pro’s UIT OS X gesloopt. Belachelijk…! Hier hadden ze ook gewoon naar een oplossing moeten zoeken, in plaats van de mogelijkheid te verwijderen/blokkeren!

  Al met al ben ik wel te spreken over de oplossing die men nu biedt voor spam-uitnodigingen, want het gaat hier wel degelijk om spam…

 • Profielfoto
  Facundo

  Heb je mij ergens zien ontkennen dat er mensen zijn die behoefte aan die voorziening hebben?
  Er zijn echter ook zat mensen die geen behoefte aan die voorziening hebben. En ja, dat is makkelijk met een knop op te lossen.