Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 december 2016

iCloud-spam melden en verwijderen nu mogelijk

Apple heeft een nieuw wapen in de strijd tegen iCloud-spam die gebruikers sinds enkele weken teistert. Het is nu mogelijk om agenda-uitnodigingen met reclame te melden en te verwijderen, maar vooralsnog alleen via iCloud.com en nog niet vanuit iOS of macOS.

De werking is hetzelfde als bij e-mail. iCloud bevat naast de keuze om een uitnodiging te accepteren of af te wijzen ook een link om spam te rapporteren, wanneer de afzender niet in je contactpersonen voorkomt.

Klik/tap voor groter.

Indien je een spam-uitnodiging ontvangt, loont het om deze via iCloud als reclame te melden. Je stelt Apple zo direct op de hoogte van de ongewenste reclame en geeft geen teken van leven aan de spammers. Bij het afwijzen van een uitnodiging ontvangt degene die de uitnodiging verstuurde namelijk een melding, en zo verrijk je de database van de spammers.

Eenmaal geklikt is het nog mogelijk om de melding te herzien en de uitnodiging als wenselijk te verklaren, anders wordt deze gewist en de spammer geblokkeerd. We verwachten dat deze optie ook in een nieuwe iOS en macOS-versie zal verschijnen.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
iCloud-spam melden en verwijderen nu mogelijk
Sluiten